Menu
A+ A A-

Predstavom "Miki Maus i Mini" oduševili najmlađe

miki maus sokolacPozorištance "Maslačak" iz Bijeljine, u saradnji sa Ustanovom za kulturu "Pero Kosorić" i Narodnom bibiliotekom Sokolac, predstavom "Miki Maus i Mini" koju su sinoć premijerno izveli za 110 mališana predškolskog i mlađeg školskog uzrasta, još jednom su svojim glumačkim umijećem izazvali oduševljenje najmlađih u Sokocu.

Kako nam je rekla Natalija Stankić koja se amaterski bavi glumom i godinu dana radi u "Maslačku" ovo je posao koje se radi iz ljubavi.

"Djeca su divna publika, mislim da činimo pozitivnu stvar za obrazovanje i kulturu naših najmlađih. Roditelji su steki naviku da vode svoju djecu u pozorište bez obzira na ubrzan način života i okupiranost poslom", rekla nam je Stankićeva i dodala da pozorištance "Maslačak" na repertoaru ima 20 predstava koje izvode širom Republike Srpske, a uskoro će ostvariti saradnju sa Centrima za kulturu po ugovorima.

Prema riječima direktorice Ustanove za kulturu "Pero Kosorić" Irene Šućur, ovo je deveta predstava koju Ustanova zajedno sa Narodnom bibliotekom organizuje za mališane u Sokocu.

"Predstave su prilagođene djeci školskog i predškolskog uzrasta i glumci se uvijek tokom izvođenja trude da pošalju pozitivnu poruku djeci. Nadamo se da ćemo ovako lijepu saradnju nastaviti i u budućnosti", istakla je Šućurova.

Zbog zainteresovanosti velikog broja djece, glumci su izveli predstavu "Miki Maus i Mini" u prostorijama Visoke škole za uslužni biznis.

 

 

 

Foto: opstinasokolac.net

Last modified onThursday, 08 February 2018 20:34
back to top

Kultura

Radio Sa-RS