Menu
A+ A A-

Predstava "Ožalošćena porodica" oduševila publiku

predstava sokolacDramska sekcija Srednjoškolskog centra "Vasilije Ostroški" je i ove godine obradovala Sokočane povodom obilježavanja slave škole. Duhovni centar Romanijske Lazarice bio je mali da prime sve posjetioce koji su došli da pogledaju predstavu.

Publika je sa punom pažnjom pratila predstavu. Na sceni su se našli: Stevan Đukić u ulozi Agatona Arsića, opštinskog načelnika, trgovac Tanasije Dimitrijević koga je tumačio Stefan Odović, Nikola Orašanin kao Proka Purić, Nemanja Borvčanin kao Trifun Spasić, Vladimir Vasiljević kao Mića Stanimirović, Jovan Ćivša kao advokat porodice, Simka koju tumači Isidora Banduka ,Tatjana Gutalj kao Vida, Kristina Samardžija kao Gina, udovica Sarka koju je tumačila Natalija Kanostrevac, i u ulozi služavke Lada Kariklić.

Svako je mogao da pronađe sebe u likovima iz kasnog Nušićevovog djela. Bujicu smijeha, ali i sliku naših karektera, članovi Dramske sekcije uspješno su prenijeli na publiku. Predstavi su prisustvovali predstavnici Grada Istočno Sarajevo, predsjednik Skupštine Grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić, zamjenik gradonačelnika Grada Istočno Sarajevo Danko Vučetić, načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica i predstavnici lokalne vlasti, odbornik u Skupštini Grada i Skupštini opštine Sokolac Nenad Samardžija, sveštenstvo Crkvene opštine Sokolac, prosvjetni radnici, učenici naše škole i brojni sugrađani.

"Naši sugrađani nisu često u prilici da prisustvuju ovakvim predstavama. Po izrazu i osmjehu lica svih posjetilaca, može se vidjeti šta nedostaje ovom gradu. Više sam nego zadovoljan onim što sam vidio i puna podrška kopletnoj ekipi, posebno profesorici Mojsilović koja je uložila veliki trud", poručio je Nenad Samardžija.

Svoje utiske nakon predstave prenio nam je i Danko Vučetić, zamjenik gradonačelnika Garada Istočno Sarajevo.

"Da ne znam da su amateri, pomislio bih da su profesionalni glumci. Pobrali su simpatije ne samo moje nego i komletnog auditorijuma. Pratim svaku predstavu koju organizuje Dramska sekcija i čestitam im. Pred opštinskim rukovodstvom je stalno prisuta ideja da se sala Kulturnog centra obnovi i vrati u funkciju.Na tome radi načelnik Bjelica. Do tada ovakve i slične manifestacije održavaće se u Duhovnom centru, uz podršku sveštenstva naše Crkvene opštine", poručio je Vučetić.

Dramska sekcija Srednjoškolskog centra "Vasilije Ostroški" okuplja mlade koji pokazuju talenat za glumu i scensko izraživanje. Rade u veoma teškim uslovima, jer ne postoji odgovarajući prostor u kome bi vježbali i pripremali predstave.

back to top

Pozorište

Studentsko pozorište: Audicija za prijem …

Objavljeno: 22.10.2017 - 13:40 / Hits:1128 puta

Studentsko pozorište iz Pala u četvrtak, 26. oktobra 2017. godine, u Kulturnom centru, održaće audiciju za prijem novih članova i time proširiti svoj trenutni ansambl. Svi zainteresovani kandidati treba da popunjen prijavni obrazac dostave na mail: . do utorka, 24. oktobra. Paljansko pozorište je osnovano kao udruženje građana 2009. godine, a tokom ovog mjeseca proslaviće svoj osmi rođendan. Do sada je odigrano 12 premijera, koje prati veli...

Radio Sa-RS