Menu
A+ A A-

Besplatan ulaz na predstavu "Celo telo tu me boli"

celo telo tu me boli1Povodom 20 godina uspješnog poslovanja, kompanija "Mikrofin" građanima Istočnog Sarajeva predstavu "Celo telo tu me boli" u izvođenju glumaca Gradskog pozorišta "Jazavac" iz Banjaluke.

Predstava će se odigrati u srijedu, 14. juna sa početkom u 20:00 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, saopšteno je za Sarajevo-RS iz Kulturnog centra.

Ulaz je besplatan, a ulaznice možete preuzeti u prostorijama Centra do srijede u vremenskom periodu od 9:00 do 15:00 časova. 

Riječ reditelja: "Izabrali smo Joneskovu Lekciju da nam bude povod za jednu našu priču, priču o našem svakodnevnom teatru apsurda: na ulicama, na poslu, na TV-u, svuda. Mi više ne idemo u pozorište da bi vidjeli pozorište, ono je svakodnevno pred našim očima, ludo, nezaboravno i totalno apsurdno. Naša stvarnost je apsurdnija od Joneskovovog svijeta i zato ćemo tu stvarnost da utkamo u njega. Glupost i bahatluk vlada, a običan svijet, normalan svijet, pati. Možemo se samo gorko nasmijati na to. Mi, u pozorištu, nemamo iluzija da će se stvari promijeniti, biće samo još gore i blesavije i zato biramo smijeh kao izlaz, jedini izlaz iz ovog teatra apsurda koji se zove svijet i Republika Srpska u njemu".

Po tekstu LEKCIJA E. JoneskaAdaptacija: Nikola Pejaković

Reditelj: Nikola Pejaković

Scenograf i kostimograf: Vladana Trninić

Lektor: Milorad Telebak

Izbor muzike: Nikola Pejaković

Igraju: Nikolina Jelisavac, Ljubiša Savanović, Velimir Blanić

 

back to top

Pozorište

Studentsko pozorište: Audicija za prijem …

Objavljeno: 22.10.2017 - 13:40 / Hits:1052 puta

Studentsko pozorište iz Pala u četvrtak, 26. oktobra 2017. godine, u Kulturnom centru, održaće audiciju za prijem novih članova i time proširiti svoj trenutni ansambl. Svi zainteresovani kandidati treba da popunjen prijavni obrazac dostave na mail: . do utorka, 24. oktobra. Paljansko pozorište je osnovano kao udruženje građana 2009. godine, a tokom ovog mjeseca proslaviće svoj osmi rođendan. Do sada je odigrano 12 premijera, koje prati veli...

Radio Sa-RS