Menu
A+ A A-

„Piksi kup – Jahorina 2017“ okupio više od 2.000 mališana

piksi kup jahorina sarsMeđunarodni fudbalski turnir „Piksi kup – Jahorina 2017“ ove godine na olimpijskoj planini Jahorini okupio je više od 2.000 mališana iz 200 ekipa i škola fudbala.

Ovogodišnji učesnici „Piksi kupa“ stigli su iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i BiH.

Osnivač ovog turnira, koji iz godine u godinu okuplja sve više učesnika, Goran Ivković rekao je novinarima da je se radi o najmasovnijem turniru na ovim prostorima, koji se održava već 11 godina.

„Ove godine učestvuju djeca od 2002. do 2010. godišta, koja se nadmeću u devet kategorija, od pjetlića do cicibana“, rekao je Ivković.

On kaže da je velika mana što na Jahorini nema više fudbalskih terena, jer bi to doprinijelo masovnosti broja učesnika na ovom turniru.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je „Piksi kup“ prilika da svi uživaju u čarima sporta.

„Promoteri turnira su neka od najjačih fudbalskih imena od kojih su mnogi ovdje načinili svoje prve korake“, rekao je Jugović.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković istakao je da je „Piksi kup“ važna sportska manifestacija i da zaslužuje podršku grada Istočno Sarajevo, opštine Pale te privrednih subjekata.

„Ovo je motor razvoja turističke ponude na Jahorini i doprinosi kompletnoj ponudi na našoj olimpijskoj planini“, zaključio je Vuković. piksi kup jahorina sars 2

Vršilac dužnosti direktora Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan Ljevnajić kaže da će se Olimpijski centar truditi da pruži najbolje uslove za najmlađe sportiste kako bi oni i ubuduće dolazili na Jahorinu.

„Trudićemo se da radimo na promociji i omasovljavanju ljetnjih kampova, jer nam je cilj da planina živi 365 dana u godini“, naglasio je Ljevnajić.

Fudbalski turnir „Piksi kup“ počeo je u petak, a završava se danas finalnim utakmicama po kategorijama.

Organizator je Škola fudbala „Piksi“ sa Pala, a generalni pokrovitelji grad Istočno Sarajevo, opština Pale i Olimpijski centar „Jahorina“.

Promoteri ovogodišnjeg turnira su bivši fudbaler „Crvene zvezde“  Vinko Marinović, proslavljeni fudbaler bivše Jugoslavije Mirsad Fazlagić i kapiten reprezentacije BiH do 17 godina Andrej Đokanović.

 

 

 

 

back to top

Biznis

Radio Sa-RS