Menu
A+ A A-

Pet trikova uz pomoć kojih će svaki dan biti produktivan

to do listIako se dan sastoji od 24 sata, često imamo osjećaj kako vrijeme „leti“. Zato je bitno što bolje i efikasnije iskoristiti sate u danu koji je pred nama.

Donosimo pet trikova koji će vam pomoći da na što produktivniji način iskoristite sate u vašem danu

Vježbajte ujutro

Navijte raniji alarm i odradite trening ujutro. Na taj način nećete imati izgovor preskočiti trening kao što biste to napravili naveče. Takođe, čitav dan osjećaćete se puno bolje i produktivnije.

Rasporedite kratke pauze tokom radnog dana

Iako se možda ne čini tako, ali kratke pauze od nekoliko minuta puno znače. Zažmirite i odmorite oči ili napravite nekoliko vježbi istezanja kako biste probudili tijelo.

Odredite tri prioriteta

Naravno da tokom dana imamo puno toga što trebamo odraditi, ali stvaranje prioriteta olakšaće vam taj proces. Svako jutro zapišite sebi tri najvažnije stvari koje do kraja dana morate napraviti.

Odvojite se od mobitelnog telefona

Sve češće nismo ni svjesni koliko vremena potrošimo na nepotrebno korištenje mobilnih telefona. Ako nije riječ o hitnoj ili poslovnoj situaciji, odložite mobilni tamo gdje vam neće biti nadohvat ruke.

Birajte slične odjevne kombinacije

Kako biste uštedjeli na vremenu, tokom radne sedmice birajte odjevne kombinacije s istom „formulom“. Na primjer, košulja, hlače i cipele na petu. Tako ćete uvijek znati što zapravo tražite kada ujutro otvorite ormar.

 

 

Last modified onSunday, 20 August 2017 20:12
back to top

Život i stil

Radio Sa-RS