Menu
A+ A A-

Otvorena izložba slika Biljane Elčić

izlozba slika biljane elcic1Prva samostalna izložba slika Biljane Elčić otvorena je večeras u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, gdje je za posjetioce izloženo 20 radova ulja na platnu i 20 akvarela. 

Domaća autorka Biljana Elčić rekla je večeras da je izložene radove pripremala skoro pet godina, te da je do sada imala 11 izložbi, ali joj je večerašnja prva samostalna i zbog toga joj je najznačajnija.

Najviše voli da slika pejzaže, kao i sve što joj privuče pažnju i stvori inspiraciju. Prema riječima profesora Janićijevića, na Biljaninim slikama se nalazi zanimljiv spoj impresionizma, koji slikama daje logiku i zaokruženje.

Biljana Elčić rođena je 1960. godine u Sarajevu, a od 1992. do 2009. godine bavila se projektovanjem i slikanjem, a u tom periodu imala je četiri grupne izložbe.

Od 2009. do 2011. godine kao polaznik škole ikonopisa imala je tri grupne izložbe u Istočnom Sarajevu i Banjaluci, da bi 2011. godine upisala Bogoslovski fakultet u Foči, smijer Crkvena umjetnost i slikarstvo, gdje je diplomirala 2016. godine.

 

 

 

 

Izvor: sarajevo-rs.com

Last modified onMonday, 03 April 2017 14:48
back to top

Art

Radio Sa-RS