Menu
A+ A A-

Otvoren 8. Memorijalni turnir „Bogdan Boća Lučić“

bogdan boca luccic memorijal sarsTradicionalni 8. Memorijalni turnir „Bogdan Boća Lučić“ otvoren je večeras u prisustvu velikog broja stanovnika Mjesne zajednice Stanica na Palama, Boćinih dugogodišnjih prijatelja i ljubitelja košarke.

Bogdana Boću Lučića njegovi najbolji prijatelji, saradnici i komšije najbolje znaju kao velikog ljubitelja košarke i sportistu, koji je mnogo vremena proveo igrajući ovaj sport.

Zbog toga, njegove komšije i prijatelji  iz MZ Stanica Pale već osam godina uzastopno organizuju turnir u basketu i šutiranju trojki, kao znak sjećanja na ovog čovjeka.

Turnir je svečano otvorio načelnik opštine Pale Boško Jugović, a otvaranju su prisustvovali i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, inače bivši stanovnik ove mjesne zajednice, kao i potpredsjednik SO Pale Siniša Lasica, poslanici u SO Pale, predsjednik OO SDS Bojan Ninković i drugi.


Predsjednik MZ Stanica Pale Ivica Topić rekao je novinarima da je turnir dobro posjećen i da je zadovoljan odzivom ekipa, kojih ove godine ima ukupno 26.

„Od 26 prijavljenih ekipa imamo 20 juniorskih i šest seniorskih timova. Takođe, imamo i šest ekipa u revijalnom dijelu meča, a radi se Boćinim dugogodišnjim saradnicima i omladincima iz KK „Jahorina“. Ove godine smo pokušali da organizujemo i ženske timove, ali nam nije pošlo za rukom“, rekao je Topić.

On je naveo da MZ Stanica odlično koristi svoje kapacitete, te da su za razliku od prošle godine napravili bolje rezultate.

„Nadam se da ćemo i narednih godina nastaviti sa dobrim organizacijama ovog turnira. Zahvaljujemo se Opštini Pale i Gradu Istočno Sarajevo, kao i organizaciji „World Vision“ na podršci“, istakao je Topić.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković izrazio je veliko zadovoljstvo što ima priliku da dođe u MZ Stanica Pale gdje je nekad ranije živio.

„Stanica Pale je uvijek bila poznata po velikom broju sportista, kako starijih, tako i mlađih. Uvijek su imali dobru organizaciju raznih turnira, a nakon tradicionalnog turnira na Koranu, sada imamo i još jedan odličan na Stanici“, naveo je bogdan boca lucic utakmicaVuković.

Vuković je dodao da je Grad Istočno Sarajevo podržao ovaj turnir kao i mnoge druge sportske i kulturne svečanosti  povodom obilježavanja Dana i krsne slave opštine Pale – Velike Gospojine.

Katarina Lučić, kćerka Boće Lučića u čiju se čast igra ovaj turnir, rekla je novinarima da ona i njena porodica duguje veliku zahvalnost organizatorima, prije svega MZ Stanica Pale, koja se na najbolji mogući način prisjeća njenog oca.

Potpredsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica kaže da Memorijal „Bogdan Boća Lučić“ polako prelazi u tradiciju i održava se iz godine u godinu.


Lasica je istakao da je pokojni Bogdan Boća Lučić bio veliki ljubitelj košarke, čovjek koji je volio i igrao košarku.

Mladi košarkaš i učesnik turnira Aćim Živković iz Pala kaže da bi svi morali što više, iz godine u godinu, da se odazivaju učešću na turniru u znak sjećanja na Bogdana Boću Lučića.

„Zadovoljan sam organizacijom turnira i prije svega požrtvovanošću organizatora da organizuju ovaj turnir, a poslije toga i odzivom ljudi na turnir“, naveo je Živković.

 

 

Last modified onThursday, 24 August 2017 21:07
back to top

Biznis

Radio Sa-RS