Menu
A+ A A-

Opozicija zviždanjem pokušala blokirati rad Skupštine

vukota govedaricaNakon glasanja šef poslaničkog kluba SDS Vukota Govedarica rekao da opozicija neće učestvovati u radu Skupštine zbog kršenja poslovnika i nemogućnosti da se najviši zakonodavni organ vrati u okvire zakona o ustavu.
 
“Nećemo izaći iz sale, ali nećemo učestvovati u raspravama”, rekao je Govedarica u ime opozicionih stranaka.
 
Nakon obraćanja Govedarice, poslanici opozicije su ustali i zviždali u skupštinskoj sali, a većina je nastavila sa usvajanjem ranije predloženog dnevnog reda.
 
Nakon višečasovne rasprave Narodna skupština Republike Srpske usvojila je dnevni red na kome je Prijedlog rezolucije o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Srpske.
 
Predlagači ove rezolucije su poslanički klubovi SNSD, SP i SDS-K.
 
Nije prihvaćen zahtjev opozicije da u dnevni red skupštinske sjednice bude uvrštena Rezolucija o strateškim ciljevima Republike Srpske, u periodu 2018-2023. godina.
 
Narodna skupština nije prihvatila ni zahtjev opozicije da u dnevni red po hitnom postupku bude uvrštena informacija u vezi sa ponašanjem pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i sprečavanja narodnih poslanika da prisustvuju 21. redovnoj sjednici i opravdanosti održavanja ove skupštinske sjednice, te odluka o stavljanju van snage odluke o razrješenju glavnog revizora Republike Srpske.
 
Poslanici će razmatrati prijedloge zakona o fondu solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima Srpske, te o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima Republike Srpske.
 
Biće razmatrani i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima, kao i Nacrt zakona o banjama.
 
 
back to top

Sport

Radio Sa-RS