Menu
A+ A A-

SŠC "Istočna Ilidža" bilježi konstantan rast broja upisanih učenika

srednja skola lukavica zgrada sarsSkoro sva planirana mjesta za upis novih učenika u školsku 2017/18 godinu u Srednjoškolskom centru "Istočna Ilidža" popunjena su, dok u Srednjoj školi "28. juni" u Istočnom Novom Sarajevu ima još mjesta, koja će biti popunjena u narednom periodu.

Iz SŠC "Istočna Ilidža" rekli su da je najveće interesovanje pokazano za gimnaziju i medicinsku školu, te da su ta mjesta popunjena još u prvom upisnom roku.

Ove godine za buduće gimnazijalce planirana su dva odjeljenja opšteg smjera i jedno odjeljenje društveno-jezičkog smjera. U struci za zdravstvo nalaze se po jedno odjeljenje farmaceutskog tehničara i zubno-stomatološkog tehničara.

Ostala su još samo četiri slobodna mjesta u odjeljenju ekonomskog tehničara, dok je u odjeljenju kultura, umjetnost i javno informisanje ostalo sedam slobodnih mjesta.

Srednjoškolski centar "Istočna Ilidža" bilježi konstatan rast broja upisanih učenika što je nešto čime se ova srednjoškolska obrazovna ustanova ponosi.

Najpopularniji smijer u Srednjoj školi "28. juni" Istočno Novo Sarajevo je tehničar računarstva, gdje su upisana 24 planirana učenika.

"Ispod crte" je ostalo 13 učenika koji će u sljedećem roku moći da izaberu neki drugi smijer na kojem je ostalo nekoliko slobodnih mjesta. Na kombinovanom odjeljenju trećeg stepena auto-električar i električar upisalo je deset učenika.

Na smjeru ugostiteljstvo i turizam upisana su 24 učenika, a na kombinovanom odjeljenju trećeg stepena kuvar i konobar upisano je deset od 20 planiranih učenika.

Za novi smjer mašinstvo i obrada metala rukovodstvo škole se odlučilo za jedno od najboljih smijerova, a radi se o kompjuterskom konstruisanju. Međutim, rezultati upisa nisu zadovoljavajući, od planiranih 24 učenika, ovaj smijer je upisalo samo šest učenika.

Takođe, na smjeru kozmetički tehničar upisano je 19 učenika, ima još pet slobodnih mjesta, a o odjeljenju frizera upisano je 12 učenika, te postoji mogućnost za još novih osam učenika da upišu ovaj smjer.

Drugi upisni rok biće održan od 3. do 5. jula, a kandidati koji ne budu zadovoljili kriterijume upisa u željenu školu od 10. jula će moći da konkurišu za upis u škole u kojima je ostalo još slobodnih mjesta.

back to top

Film

Besplatna škola crtanog filma uskoro u na…

Objavljeno: 06.02.2018 - 12:45 / Hits:384 puta

Pravoslavni centar za mlade "Sveti Petar Sarajevski" u saradnji sa studiom crtanog filma SCF 98 iz Niša organizuje školu crtanog filma, a upis traje do 12. februara 2018. godine. Sve prijave i dodatne informacije možete slati/dobiti na broj telefona 066 549 150 ili na e-mail adresu: ., kao i na "fejsbuk": Православни центар за младе Митрополије дабробосанске Свети Петар Сарајевски Škola je besplatna!      ...

Radio Sa-RS