Menu
A+ A A-

Malešević poželio dobrodošlicu prvačićima u OŠ „Pale“

malesevic pale razred sarsMinistar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević danas je posjetio Osnovnu školu „Pale“ i poželio dobrodošlicu za 88 prvačića, koliko je upisano do sada u školsku 2017/18 godinu.

Malešević je istakao da danas možemo da vidimo radost prvačića koji kreću u školu, a da je za njega posebna radost što i ove godine nastava bez problema kreće u svim osnovnim i srednjim školama u Srpskoj.

„Radost u ovoj školi je ta, da je ova škola u projektu energetske efikasnosti obnovljena i đaci će u narednom periodu imati mnogo bolje uslove za rad, ali ne samo đaci nego i nastavnici. Siguran sam da će se bolje osjećati, a ova škola mnogo ljepše izgleda i siguran sam da će biti na ponos svih građana Pala“, naveo je Malešević.

Problem koji ostaje pred upravom i resornim ministarstvom kada se radi o OŠ „Pale“ jeste da pronađu rješenje za problem preskupog grijanja, zbog kojeg ova škola izdvaja veliku sumu novca.

Ministar Malešević kaže da će pokušati pronaći rješenje i neophodna sredstva kako bi se taj problem blagovremeno riješio.

„Tada će ova škola biti potpuno efikasna i davaće puno bolje uslove za rad“, dodao je Malešević

On kaže da postoje određena odstupanja kada je riječ o broju učenika, te da su Pale opština koja se stalno naseljava i on je siguran da će stići još prvačića.

„Direktoru sam odobrio da formiraju još četiri odjeljenja u prvom razredu. To je na neki način i pomoć da neki od učitelja dobije zaposlenje“, istakao je Malešević.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da svim prvačićima želi uspješnu školsku godinu, kao i direktoru, nastavnicima i učiteljima poželio je uspješan rad.

„Želim da ova djeca budu kvalitetni đaci, dobijaju dobre ocjene i da imaju zdravlje i sreću u daljem životu“, naveo je Jugović, koji je danas posjetio i osnovne škole „Srbija“ i „Mokro“, kojima je uručio prigodne poklone i poželio dobrodošlicu prvačićima.

Direktor Osnovne škole „Pale“ Željko Forcan kaže da je danas razlog za dvostruko slavlje, prvi je prijem novih prvačića, a drugi završetak radova na rekonstrukciji škole.

„Tokom projekta energetske efikasnosti promijenili smo kompletnu stolariju na školi i postavili novu fasadu, te time stvorili bolje uslove za školovanje naše djece“, rekao je Forcan.

On je istakao da je ovaj projekat vrijedan 180.000 KM, te da je sa 80.000 KM pomogao predsjednik Srpske Milorad Dodik, dok je ostatak skupljen uz pomoć Kancelarije za razvoj UN-a, Fonda za zaštitu životne sredine RS, Vlade Kraljevine Švedske i drugih donatora.

 

Last modified onFriday, 01 September 2017 15:34
back to top

Obrazovanje

Radio Sa-RS