Menu
A+ A A-

Ekonomski fakultet poželio dobrodošlicu 24. generaciji brucoša

brucosko jutroRukovodstvo Ekonomskog fakulteta na čelu sa dekanom prof.dr Ljubišom Vladušićem održalo je danas „Brucoško jutro“ za 24. generaciju brucoša na ovom fakultetu, te im uručilo indekse.

Dekan Vladušić je rekao da je misija Ekonomskog fakulteta da pripremi univerzitetski kvalifikovane ekonomiste koji će biti sposobni da, kao menadžeri i lideri, u organizacijama i institucijama svojim znanjem, sposobnostima, razumijevanjem šireg i bližeg okruženja, daju snažan i trajan doprinos razvoju savremenog društva.

Vladušić je posebno naglasio važnost komunikacije i uvažavanja tokom studiranja, kako izmedju studenata, tako i između studenata i profesora.

Studentima je savjetovao da ne uče napamet, već da shvate suštinu onoga što profesor predaje, kako bi mogli da komuniciraju sa ljudima u okruženju.

Studentima su se obratili doc. dr Marko Đogo, prodekan za NiR i prof. dr Novo Plakalović, redovni profesor.

Dekan Vladušić je najboljim studentina na prijemnom ispitu Nini Brčkalo i Jovani Trifković, uručio je indekse.

U novoj akademskoj godini na dva studijska programa, Ekonomija i Turizam i hotelijerstvo, upisano je 119 brucoša.

Na Ekonomskom fakultetu, na prvom ciklusu studija, trenutno studira oko hiljadu studenata, a do sada ova visokoškolska ustanova iznjedrial je 1.988 diplomiranih ekonomista, 20 doktora nauka, 123 magistra ekonomskih nauka i 44 magistra ekonomije.

 

 

 

back to top

Obrazovanje

Radio Sa-RS