Menu
A+ A A-

Nema istrage protiv opozicije

policija skupstina rsRepubličko tužilaštvo Republike Srpske ne vodi istragu protiv opozicionih poslanika zbog dešavanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske 12. i 13. septembra, kada je prekinuta sjednica.

Takođe, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ovom tužilaštvu nije dostavilo bilo kakav izvještaj protiv opozicionara za navodno počinjeno krivično djelo.

Ove inforamcije je narodnom poslaniku Adamu Šukalu na jednočasovnom sastanku saopštio zamjenik glavnog republičkog tužioca RS Miodrag Bajić.

Prema riječima Šukala, ovo je dokaz da su predsjednik RS Milorad Dodik i ministar unutrašnijih poslova RS Dragan Lukač „zloupotrijebili institucije i govorili nesitine“ kada su optužili opoziciju da je Narodnoj skupštini Republike Srpske ugrozila ustavnopravni položaj Srpske, njene institucije i da su navodno pokušali nasilnim putem da smijene vlast.

„Jasno je da mi u Srpskoj imamo Ministarstvo untrašnjih poslova RS, a imamo i Ministartstvo unutrašnjih poslova SNSD“, poručio je Šukalo.

 

 

 

 

back to top

Radio Sa-RS