Menu
A+ A A-

Nastavljeni radovi na sanaciji paljanskih ulica

radovi svetosavska paleNa području gradskog naselja u opštini Pale u toku je sanacija dijela ulice Srpskih ratnika i Svetosavske, gdje se izvode radovi na rekonstrukciji vodovodnog sistema i postavljanju nove asfaltne podloge.

Nakon što su uspješno realizovani projekti rekonstrukcije ulica Trifka Grabeža i Dobrosava Jevđevića u proteklom periodu, nedavno su rekonstrukcijom vodovodne mreže  u Ulici Srpskih ratnika nastavljeni radovi na sanaciji ove ulice.

Radovi na rekonstrukciji 200 metara distributivnog voda vodovodne mreže uspješno su okončani, gdje je nakon 40 godina upotrebe i zbog izuzetno lošeg stanja, zamijenjena stara vodovodna mreža.

Radove je izvodilo i finansiralo J.P. „Vodovod i kanalizacija” a.d. Pale.

Pored ove ulice, koja važi za glavnu i najprometniju ulicu u gradu, u toku su radovi i na sanaciji i postavljanju nove asfaltne podloge u Ulici Svetosavska, odnosno u jedinoj jednosmjernoj paljanskoj saobraćajnici.

Ukupna vrijednost radova za pomenute dvije, preostale ulice, iznosi oko 180.000 KM, potvrđeno je za Sarajevo-RS iz Opštine Pale.

Nakon završetka radova na sanaciji tunela „Kalovita brda“, novčana pomoć Vlade Republike Srbije u iznosu od blizu milion KM, biće utrošena na sanaciju Romanijske ulice, odnosno lokalnog puta preko Kalovitih brda.

Načelnik opština Pale Boško Jugović ranije je rekao da je Vlada Srbije donirala Palama 500.000 evra, a s obzirom da će sanacija Romanijske ulice iznositi oko 1,3 miliona KM, opština će morati da obezbjedi dodatna novčana sredstva.

Radovi na sanaciji ove ulice trebali bi početi odmah nakon završetka radova i otvaranja tunela „Kalovita brda“, što je juče prilikom posjete predsjednika Dodika, potvrdio i načelnik opštine Boško Jugović.

 

Last modified onThursday, 12 October 2017 15:12
back to top

Ranko Markuš

Radio Sa-RS