Menu
A+ A A-

Ljubiša Samardžić ispraćen uz pjesmu „A sad adio“

ljubisa samardzic sahranaViše stotina ljudi prisustvovalo je danas opelu i kremaciji poznatog glumca Ljubiše Samardžića na Novom groblju u Beogradu.

Ljubišina supruga Mirjana, ćerka Jovana, unučad i brat poznatog glumca primali su saučešće u kapeli. Opelo je služio starješina Saborne crkve Petar Lukić.

Poslije opela prisutnima se obratila ćerka Jovana, a od poznatih na oproštaj došli su, između ostalih, Radoš Bajić, Puriša Đorđević, Nebojša Bradić, glumica Ljiljana Blagojević, Jugoslav Pantelić, Mirka Vasiljević i dr.

Po završetku opela, u kapeli se uz suze u jecaje mogla čuti pjesma „A sad adio“ iz serije „Vruć vetar“ u kojoj je Samardžić glumio glavnu ulogu.

Po okončanju ispraćaja na kremaciju, komemoracija Samardžiću bila je planirana za 14 sati u Jugoslovenskoj kinoteci.

Samardžić je preminuo 8. septembra u 81. godini. Da podsjetimo, on je u decembru 2016. godine primljen na Klinički centar Srbije, gdje je operisao mozak. Poslije oporavka u bolnici, pušten je na kućno liječenje.

Vučić poslao vijenac:

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić takođe se danas oprostio Ljubiše Samardžića. Velikanu srpskog glumišta, ispisano je na vijencu, uz srpsku trobojku, koji je poslao predsjednik Srbije.

 

Foto: novosti.rs

 

 

back to top

Svijet

Radio Sa-RS