Menu
A+ A A-

Promocija romana Nenada Milkića „Zov karaule“

karaula roman knjigaPromocija romana Nenada Milkića „Zov karaule“ održaće se u srijedu, 27. septembra 2017. godine u 19 časova, na sceni Petar Kočić Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Ovaj roman drugi je dio trilogije „Mi smo branili Košare“ koja je posvećena događajima na Kosovu u vrijeme NATO bombardovanja i kopnenog napada tzv. Oslobodilačke vojske Kosova i vojske Albanije.

Nakon 13 gradova u Srbiji i tri u Crnoj Gori, uz prisustvo preko 2 000 posjetilaca, priča o južnoj srpskoj granici i jednoj od dve najveće bitke moderne srpske istorije, priča o karauli Košare i herojima sa Prokletija, prelazi Drinu i dolazi u Banjaluku.

Biće to veče posvećeno junacima sa Košara i prilika da se čuju autentične ispovijesti tada golobradih mladića koji su beskompromisno branili otadžbinu protiv daleko brojnijeg i tehnički nadmoćnijeg neprijatelja.

Na promociji govore autor trilogije „Mi smo branili Košare“ Nenad Milkić, direktor Narodnog pozorišta RS Nenad Novaković, beogradski novinar Mihailo Medenica (jedini Srbin koji je došao do Košara).

Promociji će prisustvovati i neko od učesnika bitke i pričati vam o borbama u rejonu karaule Košare, zašto je ta bitka bila važna za srpki narod, i šta se desilo sa herojima nakon rata.

Sa samo jednim ciljem: „Borba protiv zaborava!!!“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: ilustracija

back to top

Region

Radio Sa-RS