Menu
A+ A A-

Nagrađeni najbolji učenici osnovne muzičke škole

muzicka skola hor 1Tradicionalno, na kraju svake školske godine Područno odjeljenje Pale, koje djeluje pri Školi za osnovno muzičko obrazovanje iz Istočnog Sarajeva, održi godišnji koncert na kojem se predstavi jedan dio učenika.

Oni u sklopu svog nastupa predstave mali dio onoga što su naučili u proteklom periodu. Tako je bilo i večeras na koncertu koji je održan u Kulturnom centru Pale, na kojem je nastupilo 26 učenika i hor pod dirigentskom palicom profesorice Ivane Cerović, koji je pjesmama "Budi imja gospodnje" i "Gdje si u ovom glupom hotelu" otvorio i zatvorio koncert.

Koordinator za nastavu u područnom odjeljenju Pale Škole za osnovno muzičko obrazovanje Vladimir Jakić rekao je za Sarajevo-RS da su večeras nastupili najbolji učenici od prvog do šestog razreda.

Prema njegovim riječima, večeras su nastupili najbolji učenici koji su se publici predstavili svirajući klavir, violinu, gitaru i harmoniku.

"Ovaj koncert je godišnji rezime u uspješnosti u toku školske godine, kroz nagrade i stimulanse i samim tim prezentujemo naš rad, te pravimo afirmaciju za nove generacije koje očekujemo", rekao je Jakić.

On je dodao da su kroz hor nastupili učenici od četvrtog do šestog razreda.

 

 

back to top

Region

Radio Sa-RS