Menu
A+ A A-

Izložba "Čitamo i pišemo sa Anom Frank" u Matičnoj biblioteci

citamo i pisemo sa anom frankIzložba "Čitamo i pišemo sa Anom Frank" biće otvorena od sutra, 29. januara 2018. godine, u Matičnoj biblioteci Istočno Sarajevo do 12. februara 2018. godine.

Izložba, koju su kreirali stručnjaci "Kuće Ane Frank" iz Amsterdama sa ciljem da se koristi u bibliotekama, realizuje se na prijedlog mreže "Teraforming" i u saradnji sa Srednjom školom "28. juni" Istočno Sarajevo, saopšteno je iz Matične biblioteke.

Iz Matične biblioteke kažu da izložba treba da, kroz upoznavanje sa životom porodice Frank i Anom, kao mladom osobom koja se sa teškim životnim okolnostima nosila kroz čitanje knjiga i pisanje dnevnika, učenike upozna sa osnovnim istorijskim činjenicama u vezi sa Holokaustom, te da ih inspiriše da i sami više pišu i čitaju.

Izložba je predstavljena širom svijeta, a prevedena je na 13 jezika, među kojima su arapski, francuski, španski, portugalski, ruski i njemački.

U okviru sutrašnje izložbe u Matičnoj biblioteci Istočno Sarajevo biće predstavljen i projekat učenika Srednje škole "28. juni", "Stratišta - mjesta koja ne smijemo zaboraviti" koji su strpljivo istraživali stradanja njihovih predaka u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.

Otvaranje izložbe zakazano je za 13.00 časova.

 

back to top

Kultura

Radio Sa-RS