Menu
A+ A A-

Gala koncertom otvoreni ''Dani Sloge''

koncerthoraslogausarajevuFestival pravoslavne crkvene muzike ''Dani Sloge'' otvoren je sinoć gala koncertom u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu, a trajaće od 5. do 8. novembra u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Na koncertu su nastupili muški horovi "Istočnik" iz Banjaluke i "Servikon" iz Istočnog Sarajeva, te Mješoviti hor Filozofskog fakulteta sa Pala i hor Smjera za crkvenu muziku i pojanje Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

U okviru Festivala pravoslavne crkvene muzike danas će na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu biti održano predavanje o crkvenoj muzici, na kome će govoriti Tamara Petijević, dirigent novosadskog hora ''Sveti Stefan Dečanski''.

Takođe, sutra u 14 časova na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu planirano predavanje muzikologa Danice Petrović, dugogodišnjeg direktora Muzikološkog instituta Srpske akademije nauka i umetnosti.

Festival se zatvara u utorak, 8. novembra u sjedištu Mitropolije dabrobosanske u Sarajevu, gdje će biti proslavljena krsna slava Srpskog pjevačkog društva "Sloga" Sveti velikomučenik Dimitrije.

Podršku organizovanju festivala dali su Srpsko humanitarno udruženje "Dobrotvor" iz Sarajeva, Mitropolija dabrobosanska, Ministarstvo civilnih poslova BiH i Ministarstva kulture i informisanja Srbije, a medijski su ispratili Novinska agencija Republike Srpske - SRNA i portal Sarajevo-RS.

 

 

 

 

 

 

 

Izvor i foto: sarajevo-rs.com

back to top

Muzika

Radio Sa-RS