Menu
A+ A A-

Bajaga i Instruktori snimaju novi album

bajaga i instruktori1Poslije brojnih ljetnjih nastupa Bajaga i Instruktori "zatvorili" su se u studio gde vrijedno rade na snimanju novog albuma, a prema riječima čuvenog frontmena već je poznato koje će se pjesme naći na novom albumu.

Bajaga kaže je da sa svojim instruktorima imao "milion" svirki u toku ljeta, ali da je sada došlo vrijeme za rad u "Studiju O" u Beogradu.

"Ništa oko novog albuma nismo radili do polovine septembra. Poslije beogradskog nastupa u Rajićevoj došli smo kod Olivera Jovanovića. Mi smo stara ekipa. On i ja smo imali nekad zajedno sa Cveletom, basistom instruktora studio na Avali. Ovo je nešto mnogo bolje", kazao je Bajaga.

On poručuje da to mjesto zna još od ranije i napominje da je sada vrhunska muzička oprema u tom prostoru.

Prema njegovim riječima već je poznato šta će se naći na novom albumu Bajage i instruktora.

"Osam pjesama smo prebacili na traku. Imaju gotove muzike i tekstove. Dvije su skoro pri kraju, tri, četiri su 80 odsto gotove. Imam još jednu pjesmu koju radim, možda bi to bila deveta. Planiram da napravim još dvije, tri, pa možda i da ne snimimo sve. Nikad ne možeš da predvidiš koliko će to da traje. Ovoga puta stvarno ne želimo da žurimo. Pet godina je od posljednjeg albuma, i pošto ne radim to često, onda bar da radim kako valja. Studio smo dogovorili do Nove godine, ali pošto će u tom periodu biti i koncerata, to će nas pomovo malo izbaciti iz ritma, pa ćemo, vjerujem, raditi i u januaru", kaže Bajaga.

On bi želio da već na proljeće novi album bude dostupan poštovaocima.

"To bi bilo realno, bez opterećenja. Nemam nikakav ugovor koji me obavezuje da moram da završim nešto. Samo mi je bitno da bude dobro, i na tome radimo. Imamo, za sada, hvala Bogu, i dosta sreće. Nekako mi se čini da su se svi uželjeli velikih zvučnika, velikog studija. To je nešto zbog čega sam ja i počeo da se bavim muzikom. Producent je Saša Habić, sa kojim smo uradili mnogo dobrih albuma. Biće tu možda i nekih gostiju. Za sada je jedino od ljudi van benda gitarista Saša Ranđelović Ranđa odsvirao solo u jednoj pesmi", kaže Bajaga.

 

 

 

back to top

Muzika

Radio Sa-RS