Menu
A+ A A-

Krstajić: Milinković-Savić je zaslužio poziv

mladen krstajic srbijaVršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da je Sergej Milinković-Savić zaslužio poziv u "A" selekciju, kao i da je ubijeđen da će se veliki broj mladih igrača uklopiti u tim.

"Svaki selektor ima svoj izbor, ja mislim da je Sergej Milinković–Savić svojim igrama u klubu, ali i ranije kao član mlade i omladinske reprezentacije, pokazao da zaslužuje mesto u 'A' selekciji. On je igrač koji će u budućnosti biti jedan od nosilaca igre u reprezentaciji", rekao je Krstajić novinarima u Staroj Pazovi.

Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se danas u Staroj Pazovi prvi put od plasmana na Svketsko prvenstvo naredne godine u Rusiji, ali bez doskorašnjeg selektora Slavoljuba Muslina koji je napustio tu funkciju zbog sukoba sa predsjednikom Fudbalskog saveza Srbije Slavišom Kokezom oko nepozivanja fudbalera "Lacija" Sergeja Milinković-Savića.

"Sarađivali smo dobro godinu i po dana, a što se tiče mog dolaska u Savez i reprezentaciju, mene su, da budemo jasni, doveli predsjednik Kokeza i sportski direktor (Goran) Bunjevčević. Pomoćnik je bio (Sergej) Gurenko, a mi smo bili članovi stručnog štaba ispred Saveza", rekao je Krstajić.

Fudbaleri Srbije će sutra otputovati u Guangdžou gdje ih 10. novembra očekuje prijateljska utakmica sa Kinom, a četiri dana kasnije u Busanu će se sastati sa Južnom Korejom.

"Biće mi čast i zadovoljstvo da nastavim saradnju sa ovim divnim momcima koji su i najzaslužniji što će Srbija biti učesnik predstojećeg Svjetskog prvenstva. Što se tiče spiska igrača, moram da kažem da smo izašli u susret Nemanji Matiću, koji je odigrao veliki broj utakmica za klub i reprezentaciju, a vidjećemo kakva je situacija sa Ljubomirom Fejsom, ima lakšu povredu. Povrijeđeni su i golman Jovanović, odnosno Nastasić. Svi ostali igrači su na raspolaganju", rekao je Krstajić.

Novinare je zanimalo da li će Krstajiću biti postavljen za selektora reprezentacije.

"Rekao sam da mi je velika čast što se nalazim na ovom mjestu za ove dvije prijateljske utakmice. Nisam opterećen, jednostavno sam čovjek od akcije, svaki posao koji radim, radim maksimalno ozbiljno. Bez obzira na kojoj funkciji se nalazim", kazao je on.

 

 

Last modified onTuesday, 07 November 2017 19:26
back to top

Goran Vračar

Radio Sa-RS