Menu
A+ A A-

Kolona duga 10 kilometara, Horgoš blokiran zbog udesa

granicni prelaz batrovci guzvaTeška saobraćajna nesreća u blizini Horgoša u cjelosti je blokirala saobraćaj iz pravca Mađarske, uz već velike gužve koje cjelodnevno traju na većini prelaza.

„Prema podacima Uprave granične policije na trasi E75 u Mađarskoj 80 kilometara prije graničnog prelaza Horgoš zbog teške nezgode saobraćaj je obustavljen, samim tim i prelaz Horgoš je blokiran, što se tiče autoputa“, rekli su iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS) za „Blic“.

Kako dodaju iz AMSS-a, kolona vozila koja čeka da trenutno blokiranim putem pređe granicu duga je desetak kilometara i stoga savjetuju vozače da koriste alternativne prelaze poput Kelebije i Bačkih vinograda.

Kolona iz Hrvatske duga je od ranih jutarnjih sati i trenutno na Batrovcima u ovom smjeru vožnja je duža za 30 minuta.

U toku su smjene turista, te na graničnim prelazima ne jenjavaju gužve čak ni u toku noći, kažu iz Auto-moto saveza Srbije.

Na graničnom prelazu Šid vreme prolaska se često mijenja, a trenutno je sat vremena na ulazu na našoj strani, pa su i na ovom prelazu moguća duža čekanja, zato treba koristiti prelaze Bačka Palanka, Sot i Bogojevo, naveo je AMSS.

Na graničnom prelazu Gradina kod Dimitrovgrada je oko 90 minuta.

Na ostali prelazima nešto pre 13 sati prema podacima AMSS-a čekanje je 30 minuta sa tendencijom porasta.

Stanje je promjenljivo, u toku dana očekujemo pojačanje intenziteta saobraćaja, u toku su smjene turista.

I u toku noći konstantno je bilo gužve na Batrovcima. Moguće su gužve u toku dana i na naplatnim rampama, kažu iz AMSS-a.

 

back to top

Biznis

Radio Sa-RS