Menu
A+ A A-

Kasindo dobio teretanu na otvorenom sa solarnim panelom

teretana kasindo panel 1Na inicijativu aktivista Omladinskog savjeta „Istočna Ilidža“ i zahvaljujući fondaciji „Mozaik“ i opštini Istočna Ilidža, u Kasindolu je otvorena prva teretana na otvorenom sa solarnim panelom.

Volonteri ovog omladinskog savjeta su još u maju tekuće godine, kao jedan od postojećih problema u našem gradu, naveli nedostatak teretana na otvorenom.

U sklopu ovog društveno korisnog projekta bio je zadatak osmisliti nešto inovativno, a članovi Omladinskog savjeta su odlučili da u sklopu teretane bude i solarni panel.

„Ovim smo omogućili da mladi imaju priliku da tokom svog treninra slušaju muziku ili pune svoje mobilne uređaje. Ovom prilikom zahvaljujemo se Fondaciji „Mozaik“ koja je prepoznala naš trud i želju da uradimo nešto za svoje građane“, rekla je za Sarajevo-RS Mateja Elez iz Omladinskog savjeta.

Iz Omladinskog savjeta kažu da danas u 21. vijeku mladi sve više vode računa o svom fizičkom izgledu, te je s toga bilo potrebno uraditi nešto korisno, a jeftino.

„Zbog skupih članarina u postojećim teretanama u gradu mi smo omladini, odnosno srednjoškolcima, studentima i svim ostalim građanima željeli ponuditi jednu teretanu na otvorenom, koju mogu koristiti neograničeno i besplatno“, kaže Elezova.

Oni dodaju da su svjesni da Grad i opštine, koliko god se trudili da obezbjede kvalitetan život svojim građanima, ne mogu sve sami.

„Mi svojim primjerom pokazujemo mladima da je dosta toga u našim rukama da promijenimo i uradimo, jer ipak na mladima svijet ostaje“, ističe Mateja za naš portal.

Ona dodaje da su u realizaciji ovog projekta učestvovali i Omladinska banka Istočna Ilidža, kompanija „Telemach BiH“, JP „Komil“ Istočna Ilidža, a za pomoć u postavljanju i doniranju opremu za solarni panel učestvovali su profesor Božidar Popović, Vlado Ćetković, Žarko Berijan, Siniša Maksimović i Nedeljko Lubura, kao i brojni omladinski aktivisti iz Istočne Ilidže.

back to top

Slaviša Kukričar

Radio Sa-RS