Menu
A+ A A-

Karišikova i Lopatić pobjednici „Ski roler kupa Pale 2017“

tanja karisik pobjednicka pale sarsČlanovi Smučarskog kluba „Romanija“ iz Pala Tanja Karišik-Košarac i Stefan Lopatić, u konkurenciji seniora, osvojili su zlatne medalje na prvom „Ski roler kupu Pale 2017“ koji je večeras održan na ulicama ove opštine.

Drugo mjesto u ženskoj seniorskoj konkurenciji osvojila je Sanja Kusmuk, dok je treće mjesto pripalo Dejani Košarac, obje iz Pala.

U kategoriji muškaraca drugo mjesto osvojio je Miloš Milosavljević, dok je treće pripalo Ognjenu Škipini.

Ova manifestacija se održala po prvi put na Palama, u organizaciji Smučarskog kluba „Romanija“ i opštine Pale, a sve u okviru Gospojinskih svečanosti koje prethode proslavi Dana i krsne slave opštine Pale.

Dvostruka učesnica Olimpijskih igara i vjerovatno najiskusnija na današnjem takmičenju Tanja Karišik – Košarac zahvalila se načelniku opštine Pale Bošku Jugoviću koji je, prema njenim riječima, dao ideju za organizaciju takmičenja, ali i organizatoru koji su doprinijeli da se trka održi na zavidnom nivou.

„Trčali smo dva kruga po kilometar, mogu reći da sam zadovoljna trkom i konkurencijom, i jako sam srećna osvajanjem prvog mjesta“, rekla je Karišik-Košarac.

Ona je istakla da očekuje da se trka održi i naredne godine, te da bude što masovnija i na višem nivou.

„Srećna sam što smo uspjeli da u naš grad dovedemo ski roler kup“, dodala je Tanja.

Stefan Lopatić, pobjednik trke u muškoj seniorskoj kategoriji, izrazio je zahvalnost stanovnicima Pala koji su svojim prisustvom uveličali samo održavanje kupa, te poželio da takmičenje u narednim godinama bude što kvalitetnije i bolje.stefan lopatic jugovic pale

„Uslovi su bili fantastični, kao i na drugim takmičenjima, a ja sam zadovoljan današnjom trkom i srećan što sam pobijedio“, naveo je Lopatić.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da su imali inicijativu da u zimskom periodu organizuju uličnu trku kroz centar grada, ali da je i ljetna trka odlično organizovana.

Jugović je naveo da je organizacija ove trke odlična stvar u sklopu održavanja Gospojinskih svečanosti u okviru Dana i krsne slave opštine.

Predsjednik Smučarskog kluba „Romanija“ Miro Đukić rekao da je organizacija trke protekla u najboljem redu, a veliku zahvalnost, kako kaže, duguje načelniku opštine i građanima Pala što su posjetili današnju sportsku manifestaciju.

„Danas smo imali 58 takmičara, više od najavljenog, tako da je bio stopostotni odziv takmičara, a sve je proteklo bez povreda. Naši glavni takmičari već prekosutra idu na nova takmičenja u Makedoniji, gdje će se boriti za nove bode i normu za Olimpijske igre“, naveo je Lopatić.

On je izrazio nadu da će naredne godine ovo takmičenje ući u FIS kalendar i da će učestvovati zemlje iz regiona i Evrope.

 

Svi rezultati:

Seniori (2x1km)

 1. Lopatić Stefan
 2. Milosavljević Miloš
 3. Škipina Ognjen

Seniorke (2x1km)

 1. Tanja Karišik
 2. Kusmuk Sanja
 3. Košarac Dejana

Stariji omladinci (2x1km)

 1. Stanojević Marko
 2. Škipina Mihajlo
 3. Vrećo Luka

Juniorke (2x1km)

 1. Anja Ilić
 2. Bogdanović Katarina
 3. Mumović Sara

Mlađi omladinci (2x1km)

 1. Vuković Aleksa
 2. Santrač Đorđe
 3. Gavrilović Nikola

Juniorke (2x1km)

 1. Vojnović Anastasija
 2. Hašimović Džejlana
 3. Lopatić Dajana

Stariji pioniri (1x1km)

 1. Stević Miloš
 2. Jokić Marko
 3. Klačar Aleksandar

Starije pionirke

 1. Plakalović Sara
 2. Ćosović Ana
 3. Žunić Aleksandra

Mlađi pioniri

 1. Stanojević Boris
 2. Jovanović Novica
 3. Klačar Petar

Mlađe pionirke

 1. Škipina Lara
 2. Jažić Meliha
 3. Jovanović Anđela
  3. Šišković Anđelina

 

 

Last modified onTuesday, 22 August 2017 20:46
back to top

Goran Vračar

Radio Sa-RS