Menu
A+ A A-

„Jahorinke“ poražene uprkos velikom trudu

odbojkasice jahorine jedinstvo sarsOdbojkašice „Jahorine“ uprkos velikom trudu i želji da izbore što povoljniji rezultat protiv aktuelnog šampiona „Bimal Jedinstva“ iz Brčkog, poražene su na svom terenu rezultatom 0:3 (15:25, 16:25, 14:25).

Brčanke su potpuno opravdale ulogu favorita i zasluženo odnijele sva tri boda sa Pala, ali ni igra „Jahorine“ nije bila toliko loša, koliko rezultat pokazuje.

Tokom cijelog meča šampion BiH je vodio, ali su „Jahorinke“ na trenutak blistale i stizale „Bimal Jedinstvo“ u bod do dva boda razlike.

U ekipi „Jahorine“ pobijedila je kolektivna igra, koja prema riječima trenera Danila Tadića sve više napreduje, iako je paljanskom premijerligašu ovo drugi poraz u ligi.

„Nisam protiv „Jedinstva“ očekivao da ćemo imati veliku šansu da osvojimo bodove, eventualno smo mogli osvojiti jedan set. Ovo je daleko iskusnija ekipa, prije svega finansijski dosta jača, dok moja ekipa igra na dobrovoljnoj osnovi“, istakao je Tadić za Sarajevo-RS.

On je dodao da ovaj poraz nije za njega neuspjeh, te da im današnja dobra kolektivna igra daje nadu da za godinu dana mogu se sa istom postavom mogu nositi ravnopravno sa Brčankama.

„Sve su pružile dobar otpor „Jedinstvu“, ali mi je drago da su funkcionisale kao ekipa i za veoma kratko vrijeme su se uigrale. Računam da ćemo za još mjesec dana biti daleko homegenija ekipa koju neće moći niko lako pobijediti“, kaže Tadić za naš portal.

Prema njegovim riječima, klub pregovara sa još jednom odbojkašicom, koja bi mogla pojačati paljanskog premijerligaša.

Tadić je dodao da ima obećanje gradonačelnika Istočnog Sarajeva Nenada Vukovića, koji bi finansijska sredstva prema ovom klubu mogao povećati za dva do tri puta.

„Gradonačelnik ima veliku volju da nam pomogne, dok je i načelnik opštine Pale Boško Jugović raspoložen, ali očigledno da za sad nema novca u budžetu“, istakao je Tadić.

U narednom, 3. kolu Premijer lige BiH, odbojkašice „Jahorine“ putuju u Modriču, gdje će igrati protiv istoimene ekipe.

 

ŽOK Jahorina: Jegdić, Filipovac, Krunić, Tanasković, Milidrag, Krajišnik, Stevanović, Gutalj, Klačar, Vrećo, Kosorić, Komlenović. Trener: Danilo Tadić, asistent: Svetlana Tabaković.

ŽOK Bimal Jedinstvo: Slijepčević, Mitrović, Biberdžić, Kenjalo, Radović, Krstojević, Dragutinović, Ivković, Gajić, Vidaković, V.Kostić, R.Kostić. Trener: Smail Pezerović, asistent: Mirsad Elezović.

 

Last modified onFriday, 13 October 2017 20:49
back to top

Goran Vračar

Radio Sa-RS