Menu
A+ A A-

Smanjen broj krivičnih djela u odnosu na prošlu godinu

policijska uprava press sarsU periodu januar-septembar 2017. godine na području Policijske uprave Istočno Sarajevo bezbjednosna situacija je zadovoljavajuća. Broj krivičnih dijela smanjen je za 5,87% u odnosu na isti period 2016. godine, saopšteno je danas na konferenciji za novinare u sjedištu Uprave.

„Bezbjednosna situacija na području Policijske uprave Istočno Sarajevo je zadovoljavajuća. U posmatranom periodu organizacione jedinice PU IS su registrovale 385 krivičnih dijela, podneseno je 331 izvještaj o počinjenom dijelu protiv 347 lica“, rekao je načelnik PU Istočno Sarajevo Srpko Kosorić.

Po oblastima radi se o 296 Krivičnih dijela (KD) opšteg kriminaliteta, devet KD u vezi sa opojnim drogama, 44 KD privrednog kriminaliteta, devet KD iz Kaznenog zakona BiH (KZ BIH) i 27 KD protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Da je situacija na području PU Istočno Sarajevo zadovoljavajuća složio se i načelnik Sektora kriminalističke policije u PU IS Nebojša Popović.

„Kada je riječ o krivičnim dijelima iz opšteg kriminala, nadležnim tužilaštvima podneseno je 266 izvještaja o počinjenim krivičnim dijelima protiv 265 lica. Najveći broj KD iz ove oblasti otpada na imovinska KD na 50% od ukupnog broja opšteg kriminaliteta“, istakao je Popović.

U pogledu privrednog kriminala registrovana su 44 KD od čega su najbrojniji „Zloupotreba službenog položaja“ i „Obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti“.

Takođe, registrovano je devet KD u vezi sa opojnim drogama za koja je prijavljeno 13 lica.

Pronađeno je i oduzeto 77,22 grama heroina, 14,93 grama kokaina, 13 kg i 813, 81 grama marihuane, kao i 19 tableta „ekstazija“.

Načelnik Sektora uniformisane policije u PU IS Branimir Šehovac kaže da je u proteklom periodu smanjeno  narušavanje javnog reda i mira.

„Dogodilo se 189 narušavanja javnog reda i mira što je iz 14% manje u odnosu na isti period prošle godine“, naveo je Šehovac.

Tokom septembra mjeseca tekuće godine Policijska uprava Istočno Sarajevo sprovela je akciju „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, tokom koje je održano 12 predavanja u saradnji sa školskim rukovodstvom i roditeljima.

 

Last modified onFriday, 20 October 2017 11:51
back to top

Radio Sa-RS