Menu
A+ A A-

Radnici JKP ''Rad'' najavili štrajk upozorenja zbog neisplaćenih plata Featured

opstina istocno novo sarajevo ulaz sarsSindikalni odbor Sindikalne organizacije Komunalnog preduzeća ''RAD'' a.d. Istočno Sarajevo donio je Odluku da radnici ovog preduzeća stupe u štrajk upozorenja u ponedjeljak, 15. maja 2017. godine sa početkom u 10:00 časova, ispred sjedišta Preduzeća u Ulici Vojvode Radomira Putnika broj 59.

Prema saopštenju iz Sindikalne organizacije JKP ''RAD'' za Sarajevo-RS portal, radnici zahtijevaju od Uprave da im isplati platu za februar 2017. godine u punom iznosu, po važećim koeficijentima usklađenim ugovorima o radu uključujući topli obrok i prevoz, a potom i platu za mart i april tekuće godine, kao i isplatu naknada za regres za 2014., 2015. i 2016. godinu

''Potrebno je da Uprava Preduzeća u roku od 7 (sedam) dana od štrajka upozorenja ostvari kontakt sa skupštinom akcionara (načelnik u funkciji Skupštine) u cilju iznalaženja rješenja za trenutnu situaciju. Uprava Preduzeća najdalje u roku od 7 (sedam) dana od dana štrajka treba da predoči radnicima Preduzeća smjernice za izradu Plana izlaska iz krize koji će podrazumijevati izradu nove sistematizacije radnih mjesta u skladu sa trenutnom ekonomskom situacijom u Preduzeću, te da na osnovu iste izradi Plan zbrinjavanja viška radnika'', navodi se u saopštenju Sindikalne organizacije JKP ''RAD'' Istočno Novo Sarajevo.

Oni takođe traže jednak tretman svih zaposlenih prilikom obezbjeđenja toplog obroka. Sastav Štrajkačkog odbora čine Marvan Mirko - predsjednik štrajkačkog odbora, Tadić Dragana i Mijatović Bratislav članovi štrajkačkog odbora.

 

 Primjerak odluke u galeriji ispod:

 

 

Last modified onThursday, 11 May 2017 13:09
back to top

Istočno Sarajevo

Radio Sa-RS