Menu
A+ A A-

Organizaciju "Lut fest"-a i ove godine očekuju finansijske poteškoće

lut fest sastanakDirektor Festivala "Lut fest" Vitomir Mitrić rekao je nakon sjednice Organizacionog odbora 19. Međunarodnog festivala lutkarskih pozorišta "Lut fest 2018", da je predložio institucijama Grada i Republike Srpske način sufinansiranja Festivala, koji predstavlja vodeću manifestaciju za djecu u našem gradu.

Mitrić je rekao da, od ispunjavanja ovog prijedloga zavisiće i način realizacije Festivala i njegov status i održavanje.

Predsjednik Organizacionog odbora "Lut festa" Miroslav Lučić kaže da i ove godine Festival ima problem sa finansiranjem, te je predložio organizatoru Festivala da što prije uspostavi kontakte sa nadležnim institucijama RS i lokalnim zajednicama.

"Iako su doneseni budžeti na svim nivoima vlasti u Srpskoj i BiH, nadležne institucije još nisu raspisale konkurse za organizaciju i finansiranje najznačajnijih kulturnih manifestacija", naglasio je Lučić.

Prema njegovim riječima, Grad Istočno Sarajevo i Turistička organizacija će, u skladu sa mogućnostima, pružiti maksimalnu podršku organizaciji 19. "Lut festa" i da će Festival biti održan u svakom slučaju, možda u skromnijem formatu.

Izvršni producent Festivala Aleksandra Mitrić Štifanić poručila je da "Lut fest"  ovogodišnjim sloganom "Poetika lutkarskog izraza", želi da stavi akcenat na različite žanrove lutkarskog izraza, ali i istraživački proces u oblasti režije, animacije, tehnike izrade lutke, predstavljajući vrhunska svjetska lutkarska dostignuća.

U okviru Festivala planiran bogat prateći program, koji će ove godine biti u znaku istraživačkog pristupa na svim poljima lutkarske umjetnosti.

Festival će biti održan od 13. do 18. maja 2018. godine u Istočnom Sarajevu.

 

back to top

Istočno Sarajevo

Radio Sa-RS