Menu
A+ A A-

Lučić: Očekujemo pozitivnu ocjenu od strane revizora

miroslav lucic grad sarsPredsjednik Skupštine Grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić rekao je danas novinarima u Istočnom Sarajevu da se može reći da je rad Gradske uprave Istočnog Sarajeva unaprijeđen, kada je riječ o mišljenju Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske.

Lučić je nakon zasjedanja Gradskog skupštine istakao da je pred njima 2018. godina, gdje će se dobar dio nepravilnosti ispraviti.

"Mi glavnu reviziju nismo ovdje doživjeli kao neku inkviziciju koja treba da nas kažnjava. Na kraju krajeva, Grad Istočno Sarajevo 2016. godinu, koja je bila predmet revizije, završio je pozitivno, što je suficit i pokazatelj jednog domaćinskog upravljanja povjerenim sredstvima i novcem", istakao je Lučić.

On je istakao da su dosadašnje primjedbe glavne revizije uglavnom bile vezane za određene procedure, koje treba da se ispoštuju za ažuriranje određenih pravilnika i načina izvještavanja.

Lučić očekuje da će glavni revizori, kada dođu naredni put u posjetu Gradskoj upravi, konstatovati bolje stanje koje će zahtjevati da tih nepravilnosti ne bude.

Primjedbe su bile i na rad potrošačkih jedinica u okviru grada, poput Gradske razvojne agencije i Turističke organizacije, ali sve te primjedbe, kaže Lučić, su riješene.

"Očekujemo revizore da nas ocijene pozitivno, da smo riješili sve one primjedbe koje su nam dali", dodaje Lučić.

Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Istočno Sarajevo Damjan Škipina naveo je da se dugo govori o izmjenama ovog zakona, te naveo da ne treba mijenjati teritorijalnu organizaciju opština u sastavu Istočnog Sarajeva.

"Ne treba da robujemo formi, nego da tražimo suštinu i bolji model funkcionisanja grada. To su teme za javne rasprave, za koordinaciju opština. Taj zakon se ne može donijeti jednostrano, ako svi akteri sa područja grada nisu uključeni", naveo je Škipina.

Odbornik DNS-a Aleksandar Glavaš ističe da bi o ovoj temi trebalo razgovarati, te napominje da možda ne treba ukidati neke opštine, ali da je neophodna reorganizacija.

Prema njegovim riječima, njihov stav je da treba ukinuti neposredan izbor gradonačelnika.

"Trebalo bi da građani Istočnog Sarajeva direktno biraju gradonačelnika. Može se desiti da gradonačelnik ne prođe za odbornika, a postane gradonačelnik, što je u najmanju ruku degutantno", naveo je Glavaš.

Glavaš je dodao da je sam dokument Akcionog plana izuzetno obiman i da oni nisu dobili odgvor ko su odgovorna lica za te izvještaje.

 

 

Last modified onTuesday, 13 February 2018 17:45
back to top

Istočno Sarajevo

Radio Sa-RS