Menu
A+ A A-

Pale dobijaju savremeni tunel po evropskim standardima

dodik tunel pale sarsU okviru današnje posjete Jahorini, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je i opštinu Pale, gdje je obišao radove na rekonstrukciji postojećeg tunela „Kalovita brda“ te se uvjerio da radovi teku planiranom dinamikom.

Dodik je istakao da će opština Pale, nakon završetka radova, dobiti jedan moderan i savremen tunel, po svim evropskim standardima.

Predsjednik Srpske je podsjetio da će Vlada Srpske pomoći opštini Pale da otkupi fabriku u stečaju „FAMOS“ Koran-Pale, da bi se na tom mjestu izgradila industrijska zona.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović zahvalio se predsjedniku na posjeti opštini i obilasku radova koji su u toku, te naveo da rekonstrukcija tunela ima poseban značaj za građane ove opštine.

On je još jednom zamolio sve građane Pala da se strpe do kraja završetka radova na tunelu, te da će uz pomoć Vlade Srbije rekonstruisati Romanijsku ulicu, odnosno put preko Kalovitih brda, kojim se saobraća dok traju radovi na tunelu.

Vršilac dužnosti direktora „Puteva Republike Srpske“ Nenad Nešić rekao je da se nada da će radovi biti završeni u predviđenom roku.

„Želim da se zahvalim predsjedniku Republike Srpske koji je došao danas da obiđemo radove na tunelu „Kalovita brda“ i želim da kažem da radovi napreduju zadatom dinamikom i da će biti završeni u predviđenom roku“, istakao je Nešić.

Direktor „Romanijaputeva“ Mirko Pandurević dodao je da ovo preduzeće gleda da što prije završi radove, s obzirom da se hladni dani približavaju i da uskoro počinje zimsko doba.

On je dodao da se nada da će ispoštovati rok na opšte zadovoljstvo i učesnika u saobraćaju i turističkih uposlenika sa Jahorine i Pala.

 

 

 

 

 

 

back to top

Radio Sa-RS