Menu
A+ A A-

Hiljade posjetilaca na prvom danu Nušićijade

nusicijada ivanjicaPrvi dan Nušićijade, ivanjičkog praznika kulture i zabave, počeo je tradicionalno šaljivom utakmicom između debelih i mršavih.

Pred početak ovog istorijskog meča intonirane su himne obje ekipe, a s obzirom na značaj duela FIF-a je delegirala najpotplaćenije sudije koje su djelile pravdu.

Kako su brojni mediji izvjestili „debeli“ su se uzdali u svoju snagu i fizičku spremnost, dok su „mršavi” svoju šansu vidjeli u tehnici i brzini.

Interesovanje za ovaj meč bilo je izuzetno veliko, a sa tribina se navijalo iz sveg glasa.

Nakon utakmice kolona kostimiranih građana koja je vizuelno ovu varoš vratila u Nušićevo vrijeme, prodefilova je ulicama grada do bine „Okruglo pa na ćoše“, gdje je svečano otvorena osma Nušićijada.

Pored velikog broja posjetilaca, otvaranju su prisustvovali direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović, državni sekretar Ministarstva državne uprave Žikica Nestorović, kao i pomoćnica ministra turizma, trgovine i telekomunikacija Republike Srbije, zadužena za sektor turizma, Renata Pindžo, koja je prisutnima rekla da je uvijek divno biti u Ivanjici, a posebno krajem avgusta.

„Nušićijada je drugačija, kao što je Ivanjica drugačija, a jedinstvena kao što je Srbija jedinstvena. Čitava manifestacija odiše kulturom i specifična je po svojoj organizaciji gde odlično saradjuju civilni i privatni sektor, javne institucije i lokalna samouprava. Ivanjicu sada već prepoznaju po Nušićijadi“, istakla je na otvaranju.

Predaja ključeva

Predsjednik opštine Zoran Lazović i ove godine ključeve grada je predao „kolegi“ Branislavu Nušiću. Predsjednik opštine je zamolio sve prisutne da daju saglasnost za predaju ključeva, što su Ivanjičani rado prihvatili.

Nušić je odmah izvadio svu dokumentaciju da prekontroliše rad u prethodnih godinu dana i uvjeri se da je budžet pun.nusicijada ivanjica 2

Zahvalio se građanima na ukazanom povjerenju i rekao im da će ih tri dana voditi po koncertima, predstavama i peformansima.

Za kraj je izveden skeč u kom se susreću Nušić i Nušićijada, odnosno glumci Milan Milosavljević i Ljiljana Stjepanović.

Dobro raspoloženi Nušićevi sljedbenici dočekali su Zorana Kesića i ekipu „Njuzovaca“ koji su proizvodili smijeh na sve strane.

Veče je obilježio sjajan koncert Sergeja Ćetkovića koji je okupio više hiljada ljudi iz čitavog regiona. Nježni ljubavni stihovi očarali su prisutne, a popularni pjevač vraćan je na bis u dva navrata.

Zanimljivo je bilo i na bini „Okruglo pa na ćoše“ gdje je nastupao crnogorski sastav Who see.

Festival u festivalu

Poseban šarm i ovogodišnjem festivalu dali su najmlađi. Nakon svečane parade ulicama Ivanjice, mališani su stigli do „Dečije scene“ gdje je Nušić predao klučeve svom nasljedniku, a onda je krenula cjelodnevna zabava.

 

 

back to top

Ranko Markuš

Radio Sa-RS