Menu
A+ A A-

Filmska pljačka mjenjačnice

policija srbija uvidjaj 2017Vlasnica poznate mjenjačnice u Leskovcu ostala je jutros bez 60.000 evra, kada su lopovi sa fantomkama na glavama uperili pištolje u radnike obezbjeđenja, poprskali ih suzavcem, uzeli novac iz službenog automobila i udaljili se u nepoznatom pravcu.

Kako je za „Blic“ potvrđeno u Policijske uprave Leskovac, pljačka je prijavljena oko 7.40 sati na raskrsnici ulica Vidoje Smilevskog i Solunskih ratnika, u kvartu Radničko naselje, nedaleko od kuće u kojoj živi vlasnica mjenjačnice.

Dva radnika obezbjeđenja svakog jutra nose novac iz te kuće do mjenjačnica. Jedan od radnika obezbjeđenja je zbog suzavca zadobio lakše povrede.

Inače, kako su očevici ispričali „Blicu“, cijeli događaj trajao je oko tri minuta i ličio je na filmsku pljačku.

„Automobil našeg komšije u kome svakog jutra viđamo dva člana obezbjeđenja, je stao kako bi se uključio u raskrnicu i u tom momentu sam čuo nevjerovatnu škripu kočnica. Dva automobile su se stvorila niotkuda. Vjerovatno je bila zasjeda u pitanju. Jedan mu je prepriječio put, blokirao automobil mjenjačnice, a iz drugog su izašla dva krupnija čovjeka sa fantomkama na glavama, pritrčala do automobila sa obezbjeđenjem, izvukla pištolje, uzela neku torbu, utrčala u svoje automobile i opet su se uz škripu kočnica filmskom brzinom udaljili“, priča čovjek koji je scenu posmatrao sa terase stana, gdje je pio prvu jutarnju kafu.

On sa te daljine, veli, nije mogao da vidi prskanje suzavca, ali je vidio kako radnici obezbjeđenja poslije par minuta izlaze iz vozila i drže se za oči.

Policija je brzo stigla i blokirala dio Ulice Vidoja Smilevskog, a drugi dio ekipe, potvrđeno je „Blicu“, traga za lopovima.

Ovo je za nepune četiri godine druga po redu velika pljačka ovih mjenjačnica. Septembra 2013. godine, do sada još nepoznati muškarac sa fantomkom, pištoljem je u lice ranio radnika obezbjeđenja ispred samog objekta i odnio oko 70.000 evra.

Inače, suprug vlasnice mjenjačnice Nenad Anđelković, bivši je službenik policije, vodi poslove mjenjačnica i prodavnice za auto-dijelove.

 

 

Last modified onWednesday, 16 August 2017 19:06
back to top

Ranko Markuš

Radio Sa-RS