Menu
A+ A A-

Film „Na mliječnom putu“ otvara „Jahorina film festival“

na mlijecnom putu1Za ovogodišnji „Jahorina film festival“ prijavljeno je 978 filmova iz 66 zemalja, a u zvanični program uvršteno je 111 filmova iz 37 zemalja svijeta.

Festival će otvoriti film Emira Kusturice „Na mliječnom putu“, koji će biti prikazan u srijedu 20.9.2017. godine u sali Kulturnog centra Pale sa početkom u 19:00 časova.

Jedinstvena i opuštena atmosfera u Palama uvijek je puna prijatnih iznenađenja za goste u programima koji se odvijaju i van zvanične konkurencije.

Predsjednik žirija je reditelj Dragomir Zupanc iz Beograda, a u žiriju su i profesor na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu profesor Miralem Zubčević, profesor i dramski umjetnik iz Istočnog Sarajeva Ljubo Božović, univerzitetski profesor iz Sarajeva Besim Spahić i reditelj Spomenka Saraga iz Zagreba.

Nagrade se dodjeljuju za najbolji kratki igrani i najbolji dokumentarni film u regionalnoj i međunarodnoj selekciji odvojeno, najbolji film iz Bosne i Hercegovine i „Grand Prix JFF“ najboljem filmu na Festivalu.  

Najboljem eksperimentalnom filmu, najboljem studentskom filmu, najboljem ekološkom filmu i najboljem turističkom filmu dodjeljuje se „Zlatni javor“ bez obzira na konkurenciju u kojoj se nalazi.

Generalni pokrovitelj festivala je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske a projekat je podržan i od strane  Savjeta ministara BiH, Ministarstva trgovine i turizma RS, Fondova za zaštitu životne sredine Republike Srpske i FBiH, te opštine Pale.

Medijski pokrovitelji Festivala su Javni servis BHRT, RTRS, Televizija OSM, i Novinska agencija SRNA.

Ulaz na sve projekcije filmova je besplatan.

 

back to top

Film

Besplatna škola crtanog filma uskoro u na…

Objavljeno: 06.02.2018 - 12:45 / Hits:355 puta

Pravoslavni centar za mlade "Sveti Petar Sarajevski" u saradnji sa studiom crtanog filma SCF 98 iz Niša organizuje školu crtanog filma, a upis traje do 12. februara 2018. godine. Sve prijave i dodatne informacije možete slati/dobiti na broj telefona 066 549 150 ili na e-mail adresu: ., kao i na "fejsbuk": Православни центар за младе Митрополије дабробосанске Свети Петар Сарајевски Škola je besplatna!      ...

Radio Sa-RS