Menu
A+ A A-

„ReStart“ Srpska najavio veliki protest 20. septembra

restart protest1Članovi organizacije „ReStart“ Srpska zajedno sa nekoliko banjalučkih odbornika danas su zakazali nove proteste i to za 20. septembar u 17 časova na Trgu Krajine.

Nakon što je Vlada Republike Srpske ignorisala sve njihove proteste, peticije, zahtjeve i performanse, kao što su obećali, zakazali su nove proteste i ostali pri svoja četiri zahtjeva.

„Zovemo ljude na mirne, demoktarske proteste gdje ćemo izraziti nezadovoljstvo odlukama Vlade Republike Srpske, ali i zbog njihovog ignorisanja naše peticije koju je potpisalo 6.500 ljudi. Kako i ranije, tražimo ostavku ministra prosvjete i kulture Dane Maleševića, tražimo da se poveća budžet za kulturu i da se udžbenici za djecu sa poteškoćama u razvoju štampaju na srpskom jeziku i naravno da se budžet za kupovinu službenih vozila u Vladi Srpske ograniči na 50.000 KM“, rekao je Stefan Blagić, predsjednik Organizacije „ReStart“ Srpska.

Blagić dodaje da će ovog puta dodati još jedan zahtjev, a to je da se zaustavi namještanje konkursa, koje je moguće jer u konkursnoj proceduru za zapošljavanje u školama nema testa znanja, nego samo intervju.

„Ako ovako ostane, činjenica je da će nam podobni učiti djecu, a ne oni najkvalitetniji“, dodaje Blagić.

 

 

 

Last modified onMonday, 11 September 2017 18:44
back to top

Društvo

Radio Sa-RS