Menu
A+ A A-

Đorđević: I dalje gledamo u svoj tanjir

aleksandar djordjevic eurobasket17Selektor Srbije ističe ozbiljnost i zrelost svog tima u pripremama za meč sa Belgijom, poslednji u grupi na Evropskom prvenstvu.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da su misli cijele ekipe usmjerene na utakmicu sa Belgijom, a pohvalio je zrelost svog tima.

„Misli su nam već na utakmici pred Belgijom, pripremamo je najozbiljnije, kao i svaku. Utakmica će biti atipična, pošto igraju sa dve 'četvorke'. Možda se do sada nismo susreli sa toliko dobrih visokih šutera. Moramo dobro da se spremimo da podignemo energiju, moramo da zaboravimo sve što je bilo do sada“, rekao je Đorđević na sastanku sa novinarima u Istanbulu.

Srbija, Letonija i Rusija trenutno imaju skor od po tri pobjede i poraz. Da bi Srbija na kraju bila prva potrebno je da dobije Belgiju i da: Britanija pobijedi Rusiju, ili, što je mnogo vjerovatnije, da Letonija pobijedi Tursku i Rusija savlada Britaniju.

U tom slučaju bi se napravio krug od tri ekipe, u kome bi Srbija bila u prednosti u odnosu na Rusiju i Letoniju.

„Kalkulacije ne postoje u nama, ali postoje generalno. Mi treba da gledamo u svoj tanjir, da igramo svaku utakmicu na najbolji mogući način i da igramo svoju igru. Igrači pričaju mnogo mešu sobom, znam da im je stalo da uđu što bolje u utakmicu. Utakmice u grupi do sada su bile dobrea, solidne, nastavak svega što smo radili ovog leta“, rekao je Đorđević.

Selektor je rekao da nema fizičkih problema. Belgija je do sada pobijedila samo Britaniju, ali je Đorđević poštuje.

„Igraju jako organizovano, imaju iskustva na bekovskim pozicijama, imaju evroligaške sezone, imaju dobru hemiju. Moramo da idemo na pobedu, nema ništa drugo. Maksimalan „rispekt“, tražićemo naše stvari. Nas to ne treba da omete i da nam pokvari koncentraciju“, rekao je Đorđević.

Selektor je istakao zrelost ekipe.

„Pred sastanak sa Britanijom sam počeo sa onim standardnim da nema opuštanja i da moramo ozbiljno da ih shvatimo, ali mislim da nema potrebe za tim. Već postoji zrelost da na isti način prilazimo svakom protivniku. Već ste dovoljno veliki, odrasli, mislim da je to pravi pristup. Ali, mislim da je to jedina dobra priprema. Gledamo u naš tanjir i dalje“, rekao je Đorđević.

Utakmica Belgija-Srbija igra se sutra od 17:15 časova.

 

back to top

KOLUMNE

Radio Sa-RS