Menu
A+ A A-

SIPA provjerava navode o udruženju "Srbska čast"

 

sipa grb 2016Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH vrši određene provjere u vezi sa navodima da u Republici Srpskoj postoje paravojne formacije, prenose federalni mediji.

Iz SIPA-e je saopšteno da se radi o provjeri navoda u vezi sa ovom organizacijom, te da ne mogu davati dalje informacije.

Organizacija "Srbska čast" iz Niša, koja ima ogranak u Republici Srpskoj, od 9. januara - Dana Republike Srpske do danas je stalnou centru pažnju.

S jedne strane tvrde da se radi o humanitarcima i humanim ljudima, dok se druge strane tvrde da su to ljudi sa kriminalnim dosijeom, paravojna formacija i drugo.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić je potvrdio pisanje jednog sarajevskog portala da je obavještajno-sigurnosne službe BiH raspolažu saznanjima da udruženje "Srbska čast" radi na formiranju paravojne formacije u Republici Srpskoj.

"Raspolažemo tim informacijama već duže vrijeme. Prikupili smo dosta informacija vezanih za to", rekao je Mektić federalnim medijima.

Mektić nije, međutim, želio da iznosi više detalja o tome, jer će, kako je rekao, detaljni izvještaj najprije biti dostavljen Tužilaštvu BiH.

On se ponovo oglasio juče, 16. januara, kad je naveo slične optužbne na račun ove ogranizacije. Istakao je da su neprihvatljive tvrdnje da se radi o humanitarnoj organizaciji.

 

 

back to top

MAGAZIN

Radio Sa-RS