Menu
A+ A A-

Ništa od sastanka za izgradnju brze ceste Sarajevo - Beograd

brza cesta mapaNema ništa od sutrašnjeg sastanka sa entitetskim premijerima u vezi sa izgradnjom brze ceste  Sarajevo- Beograd, potvrdio je ministar transporta BiH Ismir Jusko.

Iako se spekulisalo da je sve otkazano zbog nedavnih nesuglasica oko  transportne zajedice, Jusko kaže da je brza cesta na dugom štapu iz nekih drugih razloga.

"Biće održan onog momenta kada dobijemo povratnu informaciju iz turskog ministarstva po pitanju dvije stvari, a to je koliko su spremni novca da ulažu u ovaj projekat i na koji način, da li je to koncesija ili je kredit", rekao je Ismir Jusko, ministar transporta i komunikacija BiH.

Pitanje – dokle se stiglo u pregovorima, juče je u Narodnoj skupštini Republike Srpske upućeno i ministru, Neđi Trniniću koji je rekao da im fali još informacija o turskom investitoru.

Isto i danas poručuju iz njegovog resora – još ne znamo da li je u pitanju grant ili kredit.

Zato Mirko Šarović tvrdi da su ga prošle sedmice u Turskoj investitori pitali dokle se stiglo sa dogovorima u BIH, na šta, kaže, nije mogao da odgovori.

"Ukoliko budemo dovoljno glupi, nećemo se dogovoriti. Bilo bi bolje da su Turci rekli da će nam dati sredstva, a da će oni sami odrediti trasu, kako niko ne bi postavljao više nikakvo pitanje", izjavio je Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Što se Srbije tiče, nema dileme. Njihova konačna poruka je da BiH čekaju na užičkom Kotromanu. Sada je sve u rukama dva entiteska premijera.

 

 

back to top

Obrazovanje

Radio Sa-RS