Menu
A+ A A-

Oprez vozačima zbog snijega preko prevoja

stanje kisa pale sarsSaobraćaj se danas u većem dijelu Republike Srpske odvija usporeno, po mokrim i klizavim kolovozima. U višim, planinskim predjelima propaduje slab snijeg, a i vidljivost je zbog niske oblačnosti djelimično smanjena.

Posebnu pažnju skrećemo na dionice koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, zbog mogućih odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, saopšteno je iz AMS Republike Srpske.

Zastoja i posebnih ograničenja nema, osim na dionicama na kojima je zbog sanacionih radova izmijenjen režim vožnje i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Na svim putnim pravcima  savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima i stanju na putu.

Federacija BiH:

Mokar kolovoz i učestali odroni, kao i povećan broj saobraćajnih nezgoda, karakterišu danas saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH, upozoravaju iz BiHAMK-a.

Trenutno se otežano, jednom trakom,  saobraća na  magistralnom putu M-16 Jajce-Banja Luka, kod mjesta Podbarevo.

U višim predjelima mjestimično ima slabijih sniježnih padavina, ali se snijeg ne zadržava na kolovozu. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralni put M-17 lokalitete Donji Hadžići, Drivuša i Konjic (kod mosta). Na mjestima izvođenja radova vozila saobraćaju jednom trakom.

Granični prelazi:

Pojačan je intenzitet saobraćaja  na graničnom prelazu Gradiška-na prelazak granice u oba smjera se čeka oko 60 minuta, pa savjetujemo korištenje GP Gradina/Jasenovac, gdje nema dužih zadržavanja.

Na ostalim graničnim prelazima, zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

Last modified onSaturday, 07 October 2017 00:35
back to top

Radio Sa-RS