Dolaskom SNSD-a na vlast Doboj se zadužuje milionskim kreditima

Napišite komentar

Grad Doboj je raspisao tender za kredit od 4,35 miliona KM kojim planira da finansira šest projekata. Grad se zadužuje na deset godina, a u tom periodu spreman je da plati kamatu od 1,2 miliona KM.

gradska uprava doboj

Najviše novca planirano je za izgradnju sportske dvorane i to 2,5 miliona КM. Po 500.000 KM predviđeno je za asfaltiranje ulica, za izgradnju stambenog objekta u naselju Bare te za eksproprijaciju zemljišta za izgradnju saobraćajnice i kolektora, dok je za rekonstrukciju pumpne stanice Rudanka planirano 350.000 КM.

Kada su u pitanju uslovi pod kojima se Doboj planira zadužiti, u tenderskoj dokumentaciji je navedeno da je rok otplate deset godina, uključujući i grejs period od dvije godine, a kamatna stopa fiksna.

Zainteresovane banke ponude mogu dostaviti do 23. maja.

Pored Doboja, tender za milionski kredit raspisala je i opština Milići. Ova opština planira da zaduži tri miliona KM na deset godina i po fiksnoj kamatnoj stopi do 3,8 odsto. Kredit je planiran za finansiranje kapitalnih investicija, a zainteresovane banke ponude mogu dostaviti do 4. juna.

Odluku o kreditnom zaduženju od tri miliona KM ranije su donijeli odbornici Skupštine opštine Milići, predsjednik Skupštine Branislav Novaković tada je rekao da je više od dva miliona KM predviđeno za asfaltiranje makadamskih puteva, te oko 600.000 KM za sanaciju vodovoda iz pravca naselja Žutica i dijela gradskog vodovoda sa azbestnim cijevima.

  • Izvor: capital.ba
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh

Hronika

Prev Next