Dobit "Boksita" u prošloj godini 2.033.000 KM

Napišite komentar

Kompanija "Boksit" iz Milića ostvarila je u 2014. godini prihod u visini od 50.000.000 KM, koji je za osam odsto veći nego u prethodnoj godini, dok je ostvarena dobit veća za 59 odsto nego u 2013. godini i iznosi 2.033.000 KM.

"Troškovi su u poređenju sa prethodnom godinom bili manji za šest odsto", saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću milićke kompanije. U "Boksitu" ističu da posebnu pažnju zavređuje činjenica da je tokom godine investirano oko 9.000.000 KM, od čega 6.000.000 KM vlastitih sredstava, što je četiri puta više nego u prethodnoj godini. Ulaganjima u savremenu opremu i tehnologiju, navodi se u saopštenju, povećan je obim proizvodnje u pojedinim sektorima.

U sektoru "Proizvodnja hrane" povećana je proizvodnja konzumnih jaja za 20 odsto, u sektoru "Saobraćaj" proizvodnja je veća za 15 odsto, dok je u sektoru "Drvoprerada" proizvodnja namještaja veća za 30 odsto. "Time su stvoreni uslovi za dugoročnu i profitabilnu proizvodnju u sektoru `Rudarstvo`, kao i drugim sektorima, što će doprinijeti sigurnijoj i stabilnijoj poziciji Kompanije na tržištu u narednom periodu", saopšteno je iz "Boksita".

U saopštenju se napominje da su ovako dobri proizvodni i finansijski rezultati postignuti bez obzira na probleme koji su se javljali tokom godine. "Oni su posebno bili izraženi u sektoru "Rudarstvo" zbog nepogoda, klizišta i poplava, odnosno u sektoru `Saobraćaj` zbog mjera po pitanju dozvola za međunarodni prevoz, kao i drugih problema u vezi sa tržištem", navedeno je u saopštenju.

U "Boksitu" ističu da je u 2014. godini broj zaposlenih u ovoh kompaniji povećan za 14 odsto, odnosno za 76 radnika, te da su neto primanja bila veća za tri odsto nego u 2013. što je, kako je istaknuto, rezultat poslovne politike Kompanije da se prioritet da ulaganjima u investicije i razvoj, umjesto u ličnu potrošnju.

Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh