Do kraja sedmice nestabilno i promjenljivo vrijeme

Preovladavaće promjenjljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a popodne s lokalnim nestabilnostima uz prolaznu kišu ili pljusak s grmljavinom, prvo u južnoj polovini zemlje, zatim na istoku i sjeveroistoku, a kasnije prema večeri ponegdje na sjeveru.

oblacno oblaci1

Jutro promjenjljivo oblačno sa sunčanim intervalima, na istoku i sjeveru ponegdje sunčanije. Tokom dana sunčano i sa sunčanim intervalima, suvo i toplo. Prve lokalne nestabilnosti će se javiti na jugozapadu, zatim na jugu, a popodne uz rijeku Drinu, njen srednji i donji tok.

Prema večeri ponegdje s nestabilnostima i na sjeveru, kada će u ostalim predjelia biti pretežno suvo vrijeme. Vjetar slab do umjeren promjenjljivog smjera. Minimalna temperatura vazduha od 10°C do 15°C, u planinama oko 7°C.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 20°C do 25°C, lokalno na sjeveru i stepen dva viša, u višim predjelima od 17°C.

PROGNOZA VREMENA ZA NAREDNA TRI DANA

U petak (11.05):

Ujutru promjenjljivo do pretežno oblačno u većini predjela, ponegdje na sjeveru i istoku s kratkotrajnom kišom ili pljuskom. U većini predjela suvo. Tokom dana jači razvoj oblaka nestabilnosti uz smjenu sunčanih perioda usloviće pljuskove i grmljavinu u sjevernoj polovini zemlje.

Nestabilnosti će se ponegdje produžiti i na veče. Preovlađujuće suvo u južnoj polovini zemlje. Minimalna temperatura vazduha od 9°C do 14°C, na jugu oko 17°C.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 21°C do 26°C, lokalno na jugu i stepen dva viša, u višim predjelima od 18°C.

U subotu (12.05):

Ujutru promjenjljivo do pretežno oblačno u većini predjela i suvo. Tokom dana sunčano i toplo, a jači razvoj oblaka nestabilnosti uz smjenu sunčanih perioda usloviće pljuskove i grmljavinu lokalno na jugozapadu i istoku, te kasnije uveče ponegdje na jugu.

Preovlađujuće suvo u većini predjela. Minimalna temperatura vazduha od 9°C do 14°C, na jugu oko 17°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 21°C do 26°C, lokalno na jugu i stepen dva viša, u višim predjelima od 18°C.

U nedjelju (13.05):

Ujutru pretežno vedro ili uz malu do umjerenu oblačnost i suvo. Tokom dana sunčano i toplo, a jači razvoj oblaka nestabilnosti usloviće pljuskove i grmljavinu lokalno na jugozapadu i istoku, te kasnije uveče ponegdje na jugu.

Preovlađujuće suvo u većini predjelaa u sjevernoj polovini zemlje. Minimalna temperatura vazduha od 8°C do 13°C, na jugu oko 15°C.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 19°C do 24°C, lokalno na jugu i sjeveru i stepen dva viša, u višim predjelima od 16°C.

 

Posljednja izmjena Srijeda, 09 Maj 2018 23:04

  • Izvor: sarajevo-rs.com
nazad na vrh

Servisne informacije

Prev Next