Direktor ŠG ''Vučevica'' Čajniče prisluškivao radnike, pa ih ucjenjivao

Napišite komentar

Predsjednik sindikalne organizacije ''Vučevice'' Jadrnka Tadić kaže da su pored raznih vrsta maltretiranja radnika i mobinga od strane bivšeg direktora Mašića otkrili da su prisluškivani u svojim kancelarijama.

nedjo masic cajnice

Kako je na silu došao u fotelju Šumskog gazdinstva ''Vuševica'' u Čajniču, Neđo Mašić je tako na silu i otišao, ali je iza sebe u ovom preduzeću ostavio gubitke, nezakonite kupovine objekata i mašina, ali i slučaj sa prisluškivanjem radnika o čemu će zadnju riječ, kako izgleda, reći istražni organi.

Predsjednik sindikalne organizacije ''Vučevice'' Jadranka Tadić kaže da su pored raznih vrsta maltretiranja radnika i mobinga od strane bivšeg direktora Mašića otkrili da su prisluškivani u svojim kancelarijama.

"Postavljanje prislušnih uređaja na našim računarima u kancelarijama su bili vrhunac maltretiranja, jer su radnici doživjeli i to od njega da ih neko prisluškuje šta pričaju u firmi, ali i privatno među sobom", kaže Tadićeva.

Ona dodaje da su radnici zaključili da su uređaji za prisluškivanje postavljeni krajem avgusta, vikendom, i to pred izbore 2018.godine.

"Primjetili smo čudan kabl kako izlazi iz kućišta kompjutera, njegovim tragom dolazimo do malog uređaja sa antenom, a mikrofon je izgleda bio u računaru", ispričala je Tadićeva.

Mašić je, koji je kadar SNSD, uz pratnju policije 12. avgusta 2017. godine, oko šest časova ujutro, zauzeo direktorsko mjesto, a smijenjen je, skoro u tajnosti 21. februara ove godine.

Prema nekim informacijama Služba za unutrašnju kontrolu ''Srpskih šuma'' pronašla je u ''Vučevici'' prislušne uređaje i prijavila policiji. Da li je to bio razlog njegove smjene niko nije potvrdio.

Sindikalna organizacija je u krivičnoj prijavi protiv Mašića skrenula pažnju i na nezakonitu kupovinu devastiranog hotela ''Orijent'' i njegovu rekonstrukciju bez saglasnosti matičnog preduzeća ''Srpske šume'' i tendera za sanaciju, a zatim nabavku polovnih građevinskih mašina i druge malverzacije.

  • Izvor: rtvbn.com
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh