Crna Gora usporava gradnju puta Foča - Šćepan Polje

Napišite komentar

U Ministarstvu transporta i komunikacija BiH danas će biti riječi o izgradnji puta Foča - Šćepan Polje, jer Crna Gora već mjesecima odugovlači s neophodnim saglasnostima za izgradnju međudržavnog mosta preko rijeke Tare.

scepan polje put

Ovaj put, koji kroz Republiku Srpsku prolazi u dužini od 20,2 kilometra, prvi je prioritet u izgradnji magistralnih i regionalnih puteva u Republici Srpskoj i, kako uvjeravaju nadležni, čeka se samo da Crna Gora odredi kontakt tačku kako bi se moglo otpočeti s ovim projektom.

Kroz Crnu Goru ovaj put trebalo bi da prođe u dužni od 25,4 kilometra, a izgradnja cijele dionice košta oko 70 miliona evra.

Projektnu dokumentaciju za izgradnju magistralnog puta Foča - Šćepan Polje finansirala je Evropska komisija iz programa IPA, a Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske uputilo je Ministarstvu transporta i komunikacija BiH inicijativu da se ovaj projekat dijelom finansira iz sredstava koja se prikupe po osnovu GSM licenci.

Takođe, Ministarstvo saobraćaja i veza RS i "Putevi Republike Srpske" aplicirali su kod WIBF fonda da im se dodijele grant sredstva u iznosu od 20 odsto za realizaciju ovog projekta.

"Imamo obezbijeđena sredstva, ali ne možemo krenuti u realizciju ovog projekta sve dok od Crne Gore ne dobijemo kontakt tačku za izgradnju mosta u Šćepan Polju i graničnog prelaza", rekao je Radovan Višković, premijer RS, na posljednjem zasjedanju Narodne skupštine RS.

Što se tiče ove kontaktne tačke, odnosno mjesta gdje će se presijecati granica BiH i Crne Gore, ona je praktično dogovorena i potrebno je da potpisivanjem sporazuma bude i ozvaničena. Kontakt tačka je tri kilometra iznad postojećeg graničnog prelaza u Šćešan Polju, a Vladi Crne Gore već je poslana urgencija da se ubrza s potpisivanjem ugovora kako bi se moglo otpočeti s realizacijom tog projekta.

  • Izvor: nezavisne.com
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh

Republika Srpska

Prev Next