FAMOS FUTSAL KUP 2019: Pogodnosti za ekipe iz susjednih država

Napišite komentar

famos futsal kup 2019 sastanak2

Početak drugog po redu ''Famos futsal kupa Istočna Ilidža 2019'' planiran je za 24. jun tekuće godine. Ovo je jedna od važnijih odluka nakon sinoćnjeg sastanka Organizacionog odbora ovog turnira.

- Na ranijim sastancima potvrdili smo da će nagradni fond ostati na nivou prošlogodišnjeg, odnosno da će pobjedniku pripasti 10 hiljada, drugoplasiranoj ekipi dvije hiljade, a trećeplasiranoj hiljadu konvertibilnih maraka. Početak turnira bila je prva i najvažnija odluka sinoćnjeg sastanka. Definisali smo da to bude ponedeljak 24. juna, te da se žrijebanje izvrši dan ranije u 12 časova u prostorijama Fudbalskog kluba Famos – rekao je Marinko Božović, predsjednik Organizacionog odbora ''Famos futsal kupa'', koji obavlja i dužnost predsjednika FK Famos, odnosno načelnika opštine Istočna Ilidža, koja će i ove godine biti generalni pokrovitelj turnira.

Mirko Marvan, direktor turnira, najavio je pogodnosti za ekipe koje će doći iz susjednih država, ali i drugih gradova iz Republike Srpske i BiH.

- Jedan od ciljeva jeste i kvalitet ekipa koje će učestvovati na turniru. Prošle godine imali smo jednu ekipu iz Crne Gore, a ove godine želimo da nam dođu i majstori futsala iz Srbije, Hrvatske, ali i drugih gradova iz BiH. Da bismo taj cilj ostvarili donijeli smo odluku da ekipe koje, uslovno rečeno, dolaze sa strane, svoje utakmice grupne faze igraju za jedan dan – kaže Marvan.

Najavio je i jednu novinu po pitanju nagradnog fonda. Pored nagradnog fonda za tri prvoplasirane ekipe, te najboljeg igrača, strijelca i golmana, predviđene su i nagrade za idelni sastav turnira, odnosno najbolju petorku.

Rok za prijave ekipa je do 21. juna, a mogu se izvršiti putem telefona 065 637 282. Kotizacija za učešće na turniru iznosi 250 KM.

Dragan Rabota istrčao Ostroški polumaraton

Napišite komentar

Dragan Rabota - Ruđo istrčao je proteklog vikenda Ostroški polumaraton u dužini od 21 kilometar, te osvojio 66. mjesto među 330 prijavljenih takmičara i vrijeme od 1h 51 min i 11 sekundi.

dragan rabota ostrog1

Ostroški polumaraton, prema njegovim riječima, spada u jedan od najtežih polumaratona koje je istrčao.

"Startovali smo u Nikšiću, sa Trga Vojvode Šake Petrovića do manastira Ostrog. To je bio do sad najteži polumaraton u kojem sam učestvovao, jer je bilo mnogo brdovitog terena", kaže Rabota za Sarajevo-RS.

Rabota je u 2019. godini, osvojio značajne rezultate na polju kik boksa, kao veteran, gdje se takmičio na Evropskom kupu, WAKO Grand prixu, Prvenstvu BiH, Balkan openu, a u nastavku godine ga očekuje još nekoliko takmičenja.

Na Evropskom kupu, u disciplini kik lajt je osvojio drugo mjesto, na WAKO Grand prixu BiH u disciplini kik lajt je bio šampion, na Prvenstvu BiH u disciplini lajt kontakt je takođe bio šampion, kao i na Balkan openu gdje je u disciplini kik lajt do 74 kg bio prvi, u disciplini kik lajt do 84 kg drugi i u disciplini lajt kontakt do 74 kg bio je prvi.

"Nakon par dana odmora nastavljam sa treninzima. Do kraja juna me očekuje niz zanimljivih aktivnosti, a u maju idem na Banjalučki polumaraton i Svjetski kup u kik boksu za sve uzraste u Mađarskoj", kaže Rabota.

On dodaje da u junu ove godine planira učešće na takmičenju u Jelasničkoj klisuri kod Niša, gdje će se održati takmičenje u "Tribe trails-u".

"Daću sve od sebe da ostvarim što bolje rezultate na svim ovim takmičenjima", poručuje Rabota.

 

Počele pripreme za 2. Famos Futsal Kup Istočna Ilidža 2019

Napišite komentar

famos futsal kup2019
Marinko Božović, predsjednik Upravnog odbora FK Famos, sastao se večeras u klupskim prostorijama sa članovima Organizacionog odbora ''Famos Futsal Kupa'', čime je ozvaničen početa organizacije ovog prstižnog turnira, koji će se po drugi put održati u Istočnoj Ilidži.

- Jedan od zaključaka sa prethodne sjednice UO FK Famos bio je da već sad uđemo u organizaciju turnira, koji je za premijerno izdanje od prošle godine dobio sve pozitivne ocjene. Na večerašnjem sastanku prisustvovao je jedan broj članova Organizacionog odbora, koji je dobio zadatke za naredni period – rekao je Božović.

Jedan od prioritetnih zadataka je da se što prije krene u promociju turnira.

- Pod ovim zadatkom podrazumijeva se prije svega medija i marketinška promocija. Ono što bih posebno naglasio jeste činjenica da će nagradni font ostati na nivou prošlogodišnjeg, odnosno da prvaka očekuje deset hiljada konvertibilnih maraka, drugoplasiranu ekipu dvije hiljade, a trećeplasiranu hiljadu – kaže Božović.

Mirko Marvan, direktor turnira, predložio je neke novine, već od žrijeba, pa do sistema takmičenja.

- Želja nam je da žrijebanje bude svečanije i uz veću medijsku pažnju. Prođle godine imali smo jednu ekipu koja je došla iz reda drugih država. Bio je to KMF Nikšić, koje je na karaju osvojio titulu prvaka. Ove godine želimo više ekipa iz susjednih zemalja, a da bi se taj cilj ostvario razmišljamo o sistemu po kojem bi se za jedan dan igrale sve utakmice u jednoj grupi. Na taj način bismo ekipama smanjili troškove dolaska. Takođe, jedna od novina trebala bi da bude i svakodnevna, te glavna nagrada za gledaoce. Mislim da imamo dovoljno vremena da i ove godine napravimo praznik futsala u Vojkovićima – rekao je Marvan.

Termin odigravanja trunira planiiran je za drugu polovinu juna mjeseca. Generalni pokrovitelj i ove godine biće opština Istočna Ilidža.  

Karatisti Igmana osvojili 29 medalja na turniru u Ilijašu

Napišite komentar

karate klub igman ilijas2019
Karatisti Igmana iz Istočne Ilidže osvojili su 29 medalja na Memorijalnom turniru ''Rašid Buća 2019", koji se tradicionalno održava u Ilijašu već 20 godina.

- Riječ je o turniru, koji je okupio preko 500 učesnika. Organizovan je odlično i sa kvalitetnim takmičarima u svim kategorijama. Naši karatisti osvojili su ukupno 29 medalja od čega je 13 zlatnih, sedam srebrmih i devet bronzanih. Ovo je, ujedno, bila i naša posljednja proba pred državno prvenstvo za mlađe kategorije, koje će se narednog vikenda održati u Banja Luci – rekao je Mileta Vuković, trener Karate kluba Igman. 

Osvajači medalja:

Zlato: Andrej Vuković (pioniri, borbe), Matej Kovač (pioniri, borbe), Andrej Lubura (pioniri, borbe), Petar Trapara (pioniri, kate), Danilo Vuković (pioniri, kate), Anđelina Barišić (pionirke, kate), Vuk Bošnjak (pioniri, kate), Miljana Bošnjak (pionirke, kate), Nemanja Knežević (pioniri, kate), Ana Lubura (pionirke, kate), pionirke kate ekipno (Ana Lubura, Anđelina Barišić, Miljana Bošnjak), pioniri kate ekipno U11 (Vuk Bošnjak, Milan Gavrić, Petar Trapara), pioniri kate ekipno U10 (Đorđe Škobo, Danilo Vuković, Milan Gavrić).

Srebro: Lazar Skoko (kadeti, borbe), Vladan Gavrilović (pioniri, borbe), Vanja Paunić (pionirke, borbe), Teodora Živković (pionirke, kate), Milan Gavrić (pioniri, kate), kadeti kate ekipno (Nikola Cinco, Andrej Lubura, Lazar Skoko), pioniri kate ekipno U13 (Andrej Vuković, Matej Kovač, Vladan Gavrilović).

Bronza: Ana Kovač (juniorke, borbe), Anastasija Vuletić (juniorke, borbe), Danijel Nišić (kadeti, borbe), Nikola Cinco (kadeti, borbe), Momčilo Skoko (kadeti, borbe), Đorđe Krsmanović (pioniri, borbe), Petar Trapara (pioniri, kate), Ana Lubura (pionirke, kate), Novak Đurović (pioniri, kate).

Humanitarna utakmica za Ostoju Avlijaša iz Pala

Napišite komentar

Uprava Košarkaškog kluba ''Obilić'' iz Pala odlučila je da prije početka prvenstvene utakmice sa KK ''Prijedor'', koja će se održati u subotu, 30. marta 2019. godine sa početkom u 16:30 časova u SPC ''Peki'' u Palama, postavi kutiju za dobrovoljni prilog za pomoć Paljaninu Ostoji Avlijašu.

avlijas obilic peki

Na fejsbuk profilu KK ''Obilić'' Pale stoji da se Ostoja Avlijaš nalazi u teškoj životnoj situaciji i da mu je potrebna pomoć dobrih ljudi, te da će se sav novac koji ostave posjetioci ovog meča, biti uplaćen na račun Ostoje Avlijaša.

Avlijaš se trenutno nalazi na liječenju, a osim toga, on nema nikakva finansijska primanja i potreban mu je novac za dalje liječenje i život.

Iz "Obilića" pozivaju sve Paljane, ljude dobre volje, da dođu u ''Peki'', ostave dobrovoljni prilog i tako olakšaju život i dalji tok liječenja Ostoji Avlijašu.

Dragan Rabota odnio zlato i srebro sa Otvorenog kupa Balkana

Napišite komentar

Paljanski kik bokser, u kategoriji veterana, Dragan Rabota - Ruđo nastupio je proteklog vikenda u Tešnju na Otvorenom kupu Balkana, na kojem je učestvovalo 627 takmičara iz 15 zemalja i iz Tešnja odnio jedno zlato i jedno srebro.

dragan rabota tesanja 2019

Foto: Dragan Rabota facebook

Prema njegovim riječima, Rabota je nastupio u konkurenciji veterana u disciplini kik lajt u dvije težinske kategorije, do 74 i 84 kilograma.

"U kategoriji do 74 kilograma, u finalu sam pobijedio borca iz Litvanije Andrejusa Bakirovasa i osvojio prvo mjesto, dok sam u kategoriji do 84 kilograma u finalu izgubio od Rumuna Marijusa Coceana i osvojio drugo mjesto", rekao je Rabota.

On se ovom prilikom zahvalio Jasminu Hasiću i njegovoj porodici na ukazanom gostoprimstvu u Tešnju, te Huseinu Alibaliću, treneru Kik boks kluba "Borac" iz Jelaha i njegovim takmičarima na podršci koju su mu pružili.

Ovo je sjajan rezultat za Rabotu, nakon teže povrede ruke, koji je ujedno bio i najstariji takmičar u konkurenciji veterana na ovom takmičenju u Tešnju.

Milica Kusmuk odbojkašku karijeru nastavlja na Lynn Univerzitetu na Floridi

Napišite komentar

Nakon odlične sezone u odbojkaškom timu Cowley koledža u saveznoj američkoj državi Kanzas, naša sugrađanka Milica Kusmuk karijeru i školovanje nastavlja na univerzitetu Lynn, nedaleko od Majamija, na Floridi.

milica kusmuk cowley

Milica kaže da je do sad pohađala junior koledž i da je došlo vrijeme da se prebaci na četverogodišnje studije, pa je odlučila da prihvati jednu od čak 35 ponuda koje je imala za studiranje i igranje odbojke istovremeno.

„Poslije uspješno završene odbojkaške sezone dobila sam oko 35 ponuda, koje su dolazile u obzir i zaista je bilo teško odlučiti gdje ću nastaviti svoju odbojkašku karijeru i školovanje“, kaže Kusmuk.

Ona ističe da je od svih pristiglih ponuda imala priliku da obiđe samo 11 lokacija, odnosno univerziteta, jer joj dosadašnje učenje na prethodnom koledžu i obaveze u odbojkaškom timu nisu pružile dovoljno vremena.

„Sve škole su mi se dopale na svoj način, ali Lynn University na Floridi je imao posebnu čar. Mnogo mi se dopao kampus i osoblje na ovom univerzitetu. Imala sam možda i bolje ponude što se tiče odbojke, ali školovanje je za mene bilo na prvom mjestu“, kaže Kusmuk.

Ona dodaje da na ovom univerzitetu studira veliki broj internacionalnih studenata iz cijelog svijeta, kakav je i ona sama, te je i to takođe uticalo na izbor novog univerziteta.

Milica ističe da je imala priliku tokom posjete ovom univerzitetu da trenira sa odbojkaškim timom, koji se takmiči na višem nivou od tima za koji je Kusmuk igrala na Cowley koledžu.

„S obzirom da nikad prije nisam igrala sa ovim djevojkama i da se one takmiče da dosta višem nivou, mogu reći da sam se već na prvom treningu dobro uklopila u novi tim“, dodaje Milica.

Ona dodaje da sa novim timom očekuje da dobije priliku da ide na završni turnir „Nationals“, te da će biti na velikom iskušenju, jer se u njihovoj konferenciji nalazi šampion države u NCAA D2 diviziji.

Milica Kusmuk je rođena 1998. godine. Osnovnu školu je završila u Mokrom, gdje je i živjela, dok je Gimnaziju završila u Palama. Do 2017. sa velikim uspjehom nosila dres ŽOK „Jahorine“, sa kojom je bila i šampion Republike Srpske.

Igrala je i za omladinski tim BiH do 16 godina na Balkanskom prvenstvu.

 

Autor: Miljan Rašević (SportDC.net)

Za Rabotu nema nagrade za ostvarene rezultate u 2018. godini

Napišite komentar

Opština Pale večeras je održala godišnju manifestaciju Izbor najboljeg sportiste opštine Pale, a nagrada najboljeg po drugi put je zasluženo pripala članu Smučarskog kluba "Sarajevo-Istočno Sarajevo" Mladenu Plakaloviću, dvostrukom olimpijcu i učesniku prošlogodišnji ZOI u Pjongčangu.

dragan rabota karlovac

Između ostalog, ranijih godina po članu 14. birao se i najbolji sportista u konkurenciji veterana, a nagradu je sasvim očekivano trebao primiti i najbolji u prošloj godini Dragan Rabota, koji se u 2018. okitio zlatom na Evropskom kupu u Karlovcu, Balkanskom kupu u Tešnju, Prvenstvu BiH u Gacku, kao i bronzi na Svjetskom kupu u Bratislavi.

Povodom ovog slučaja, Rabota je za Sarajevo-RS rekao da izbor sportiste opštine Pale "ne može proći bez cirkusa".

"U pravilniku za izbor sportiste opštine Pale član 14. kaže najbolji sportista veteran. Po rezultatima postignutim u 2018. godini to mjesto je pripadalo meni. Međutim čovjek koji se potrudio da to tako ne bude je Milomir Lučić, referent za sport u opštini Pale", kaže Rabota.

Rabota se povodom ovog pitanja oglasio i na svom ličnom fejsbuk profilu, gdje je naveo da je iz Opštinske uprave, tačnije iz Komisije za izbor sportiste opštine obavješten da neće dobiti nagradu za najboljeg sportistu jer je pomenuti Lučić izbacio taj član, kako se veteran sportista ne bi birao ove godine.

Rabota kaže da je razlog tome "neki lični sukobi Lučića ka njemu".

pravilnik pale

Svi rezultati Dragana Rabote u 2018. godini:

Karlovac: Evropski kup u kik boksu za sve uzraste u svim disciplinama kik boksa: 1.mjesto disciplina lajt kontakt i 2. mjesto disciplina kik lajt
 
Tešanj: Balkanski kup u svim disciplinama kik boksa: 1.mjesto disciplina lajt kontakt, 1. mjesto disciplina kik lajt
 
Gacko: Prvenstvo BiH za sve uzraste: 1. mjesto disciplina lajt kontakt
 
Bratislava: Svjetski kup u svim disciplinama kik boksa za sve uzraste: 3.mjesto dusciplina lajt kontakt. Na tom takmicenju sam dozivio tezak prelom podlaktice i to me sprecilo da nastupim na Prvenstvu Evrope krajem oktobra 2018 godine u Bratislavi.
Dragan Rabota se dugo godina bavio kik-boksom, nastupajući između ostalog i za nacionalni tim Republike Srpske. Nakon završetka profesionalne karijere radio je kao trener i obučavao veliki broj sportista, koji su osvajali značajne medalje u svijetu kik-boksa. Kao veteran je ostvario zapažene rezultate, posebno u 2018. godini.
 

Paljani Milada Elez i Njegoš Mihailović na Svjetskim ljetnim igrama Specijalne Olimpijade

Napišite komentar

Milada Elez i Njegoš Mihailović članovi paljanskog, Udruženjа za pomoć djeci i omladini sa poteškoćama u razvoju "Sunce" učestvovaće na Svjetskim ljetnim Igrama Specijalne Olimpija koje se održava od 10. do 22. marta u Abu Dabiju, Ujedinjeni Arapski Emirati.

milada njegos stonitenis

Milada Elez će se takmičiti u stonom tenisu, a Njegoš Mihailović u atletici, trčaće 400. metara i nadmetaće se u skoku u dalj.

Ekipa BiH će se okupiti u Tuzli u petak 8. marta, a dan kasnije preko Beograda leti za Abu Dabi, rekao nam je predsjednik druženja "Since" Milenko Vujinović, koji će kao trener stono- tenisera putovati na ovo takmičenje.

Našim Paljanima želimo mnogo sportske sreće.

 

Autor: Čedo Matović

Nataša Slijepčević: U BiH nam nema ravnog

Napišite komentar

Nadam se da možemo sezonu da završimo bez poraza, poručila je ovo jedna od najboljih bh. odbojkašica i članica višestrukog uzastopnog bh. šampina, Bimal Jedinstva, Nataša Slijepčević.

natasa slijepcevic1

"Brčanske princeze" i ove sezone nemaju nimalo respekta prema protivnicima u Premijer ligi BiH. Zasad su jedina ekipa bez poraza, a s obzrom na roster tima i formu, teško da će i osjetiti gorčinu poraza. Već drugu sezonu boje Bimal Jedinstva brani dugogodišnja reprezentativka BiH Nataša Slijepčević. Ova simpatična Paljanka, koja je karijeru počela u Jahorini, priznaje da ih teško ko može zaustaviti u namjeri da osvoje sve trofeje.

"Iskreno, i ne može nam niko parirati, jedino od čega nas može biti strah jesmo mi same. Glavni protivnici ove sezone su nam Banjaluka Volej i Gacko, ali rezultat će na kraju sve pokazati što se toga tiče", ističe jedna od najiskusnijih igračica u redovima Brčanki.

Osim na bh. parketima, izabranice Samila Pezerovića svoj kvalitet su pokazali u Evropi. Ponovile su uspjeh od prije nekoliko godina plasmanom u osminu finala CEV kupa, te pokazale da su iz godine u godinu sve konkurentnije i na međunarodnoj sceni.

"Ove godine smo imali velike šanse za iskorak i ostaje žal što nismo uradile nešto više, jer smo realno gledajući mogle. Nedostajalo nam je malo iskustva i sportske sreće, ali s obzirom na to da nam je liga dosta slaba i da nemamo puno jakih utakmica, dobro je i ispalo", naglašava Slijepčevićeva.

Osim sa Bimal Jedinstvom, ova 28-godišnjakinja osvajala je trofeje i s ekipom Gacka (Kup BiH), a prije nego što je pojačala Brčanke, branila je boje mađarske ekipe Jaszbereni.

"Iz Gacka sam otišla u Mađarsku da vidim kako to ide. Iako su sa mnom bile Milica Ivković i Ivana Gardović, što je bilo dosta olakšavajuće, bilo mi je teško, možda čak i više psihički nego fizički, tako da sam se vratila u BiH da igram, a i kuća je bliže", zaključila je korektorka višestrukih uzastopnih šampionki BiH.

Bimal Jedinstvo je nakon 15. kola ostvarilo isto toliko pobjeda i sa 44 boda nalazi se na vodećoj poziciji na tabeli. Ove sezone su već osvojile jedan trofej odbranivši titulu u Kupu Republike Srpske, a jedini cilj im je da i ove godine odbrane naslove u bh. prvenstvu i Kupu BiH.

Inače, proteklog vikenda odigrani su svi susreti 15. kola. Najveći rival Brčankama biće ove sezone sjajna ekipa Banjaluka Voleja, koja je ostvarila još jednu sigurnu pobjedu. Rezultati: Bimal Jedinstvo - Sloboda 3:0, Banjaluka Volej - Jahorina 3:0, Goražde - Gacko 0:3, Smeč - Modriča 3:0, Maglić - Kula Gradačac 0:3. Poredak: Bimal Jedinstvo 44, Banjaluka Volej 41, Gacko 33, Kula Gradačac 31, Sloboda 23, Maglić 18, Smeč 17, Goražde 10, Jahorina 8, Modriča 0.

Završnica Kupa u Banjaluci i Brčkom

Banjaluka Volej i Mladost iz Brčkog biće domaćini završnice Kupa BiH u odbojici, saopšteno je iz Odbojkaškog saveza BiH. Finalni turnir u ženskoj konkurenciji odigraće se u Banjaluci, 15. i 16. marta, a za trofej će se boriti Bimal Jedinstvo, Banjalula Volej, Kula Gradačac i Sloboda. Za trofej u muškoj konkurenciji boriće se ekipe Mladosti, Kaknja, Jedinstva (Brčko) i Majevice, a turnir se održava u Brčkom, 16. i 17. marta.

Ceremonija otvaranja EYOF 2019. na koševskom stadionu

Napišite komentar

Evropski omladinski olimpijski festival (EYOF) biće svečano otvoren u nedjelju, 10. februara 2019. godine, sa početkom u 19:00 časova, paljenjem olimpijskog plamena bakljom koja je nedavno preuzeta u Rimu, odakle je preko Banjaluke stigla do glavnog grada BiH.

skaka vukovic baklja

Foto: Anadolija

Time će svečano i zvanično početi takmičenja EYOF-a, koji će u narednih šest dana biti održana na više lokacija na području gradova Istočno Sarajevo i Sarajevo, odnosno na planinama Jahorina, Bjelašnica, Igman i u dvoranama u Sarajevu i na Palama.

Trke u alpskom skijanju biće održane na stazi Prača na Jahorini, u paralelnom skijanju i snoubordingu će se takmičiti na Bjelašnici, Igman će biti domaćin takmičarima u nordijskom trčanju, dok će se na Dvorištima odvijati takmičenja u biatlonu.

Sportska dvorana "Peki" u Palama biće domaćin takmičenja u karlingu, dok će se utakmice hokejaških reprezentacija održati u sportskoj dvorani "Zetra". Takmičenja u umjetničkom i brzom klizanju biće održana u sportskoj dvorani "Skenderija".

Protekle dvije godine organizacioni tim EYOF-a, preduzeća i predstavnici gradskih struktura gradova domaćina uradili su veliki napor, uz pomoć i podršku vladinih institucija Republike Srpske, FBIH i Kantona Sarajevo, obezbijeđena su sredstva, materijalna i tehnička, kako bi se organizovala ova manifestacija.

Takođe, veliku podršku i ulogu u organizaciji EYOF pružili su Olimpijski centar Jahorina, ZOI 84, kao i druge lokalne, gradske i državne institucije iz oblasti zimskih sportova u BiH.

Ceremonija zatvaranja EYOF-a biće održana ispred Gradske uprave u Istočnom Sarajevu kroz zabavni program, o čemu ćemo naknadno pisati.

Poznata imena iz svijeta sporta na 2. Trci poznatih ljubitelja Jahorine

Napišite komentar

Jednа od nаjboljih zаbаvno-sportskih mаnifestаcijа „Trkа poznаtih ljubiteljа Jаhorine“, u orgаnizаciji Olimpijskog centrа „Jаhorinа“, hotelа „Termаg“ i kompаnije „Comtrade“, biće održаnа 2. mаrtа 2019. godine nа stаzi Poljice nа Jаhorini.

trka poznatih press 2019

Nаkon što su pomenuti orgаnizаtori prošle godine, nа prvoj „Trci poznаtih ljubiteljа Jаhorine“ okupili veliki broj poznаtih ličnosti iz svijetа sportа, kulture i umjetnosti poput Bojаnа Križаjа, Albertа Tombe, Siniše Mihаjlovićа i drugih, ljubitelji skijаnjа imаće priliku i ove godine dа vide neke od njih uživo nа stаzi.

Direktor OC „Jаhorinа“ Dejаn Lјevnаić rekаo je novinаrimа dа je Jаhorinа, osim ove mаnifestаcije, posljednjih godinu dаnа u žiži interesovаnjа, kаko u BiH, tаko i vаn nje, u inostrаnstvu.

„Pored cjelokupnog ulаgаnjа u stаze nа Jаhorini, nаš cilj je svаkаko nаprаviti i odličnu zаbаvu nа plаnini, tаko dа Jаhorinа bude prepoznаtа kаo centаr dobre zаbаve tokom cijele godine, posebno tokom skijаške sezone“, rekаo je Ljevnаić.

Ljevnаić kаže dа se u OC „Jаhorinа“ trude rаznim muzičkim i zаbаvnim sаdržаjimа obogаtiti cjelokupnu ponudu ove olimpijske plаnine, koju u nаrednim dаnimа očekuju i tаkmičenjа u okviru EJOF festivаlа.

Direktor mаrketingа u hotelu „Termаg“ Nemаnjа Vučetić kаže dа je „Trkа poznаtih ljubiteljа Jаhorine“ prošle godine izаzvаlа ogromno interesovаnje jаvnosti.

Vučetić ističe dа su u ovom hotelu ponosni nа ideju koju su reаlizovаli sа svojim pаrtnerimа u cilju orgаnizаcije jednog ovаkvog dogаđаjа, koji promoviše sport, ljubаv i druženje nа plаnini.

On je dodаo dа učesnici ove trke plаćаju kotizаciju, а novаc prikupljen od kotizаcije biće nаmijenjen djeci iz Roditeljske kuće u Sаrаjevu.

Progrаm će nа dаn trke, 2. mаrtа, početi u podne nаstupom DJ-a, prаtećim muzičkim bendom i koncertom grupe Leksington, kojа će zаbаvljаti sve prisutne. U istom progrаmu, prijаtelji i sponzori mаnifestаcije zа posjetioce će izložiti i predstаviti svoje proizvode od vinа do čаjevа i drugih proizvodа.

I ove godine očekuje se veliki broj poznаtih licа nа „Trci poznаtih ljubiteljа Jаhorine“, а između ostаlog, potvrđen je dolаzаk Bojаnа Križаjа, Siniše Mihаjlovićа, Peđe Bаjovićа, Nenаdа Šаrencа i drugih.

Nаkon trke, druženje zа učesnike trke, predstаvnike medijа, orgаnizаtore i sаrаdnike, biće nаstаvljeno kroz privаtnu zаbаvu u restorаnu „Kolibа“, u sklopu hotelа „Termаg“, gdje će ih zаbаvljаti Dejаn Mаtić.

 

Autor: Miljan Rašević