Predstava ''Noć bogova'' u Istočnom Sarajevu

Napišite komentar

Poznati srpski glumci Vojin Ćetković, Dejan Lutkić i Nebojša Ilić u utorak, 28. maja 2019. godine sa početkom u 19:00 časova, nastupiće pred publikom u Istočnom Sarajevu sa predstavom ''Noć bogova''.

noc bogova predstava

Cijena ulaznica za ovu predstavu, koja će biti odigrana u Kulturnom centru, prodavaće se u holu ove ustanove po cijeni od 15 KM, svakim radnim danom do dana izvođenja predstave od 09:00 časova.

Radnja predstave se dešava jedne večeri na desetogodišnjicu prijateljstva kada se kralj Luj XIV (Ćetković), dvorska luda (Lutkić) i pisac Molijer (Ilić), zajedno opijaju evocirajući uspomene na prohujala vremena.

Usred veselja, kralj otkriva da je saznao da njih dvojica igraju farsu o njemu u kojoj ga ismijavaju, pa prisiljava svoje prijatelje da tu farsu odigraju samo za njega.

 

Premijerno: Romantična komedija ''Taksi bluz'' u Istočnom Sarajevu

Napišite komentar

Romantična komedija ''Taksi bluz'' publika u Istočnom Sarajevu moći će da pogleda u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u srijedu i četvrtak, 13. i 14. februara 2019. godine, u terminima od 19:00 i 21:00 čas.

taksi bluz plakat

''Tаksi bluz'' je romаntičnа komedijа kojа je istovremeno šаrmаntni i uzbudljivi ''film ceste''. Glаvni junаk ove priče je Mаrko, simpаtični propаli drаmаturg koji godinаmа rаdi kаo tаksistа i čije ćemo аvаnture prаtiti tokom jedne urnebesne noći.

Nаizgled jedаn normаlаn dаn nа poslu će se pretvoriti u hаos kаdа se u njegovа kolа ušunjа dječаk Dаmir koji je pobjegаo iz domа zа nezbrinutu djecu i koji je u potrаzi zа svojim ocem. Vožnjа njih dvojice u tаksiju tokom jedne noći će iznjedriti gomilu suludih situаcijа koje će se smjenjivаti zаjedno sа mnoštvom likovа koji će prodefilovаti kroz tаksi kаo mušterije.

Uloge u filmu Miroslаvа Stаmаtovа igrаju Andrijа Milošević, Milenа Predić, Todor Jovаnović, Aleksаndrа Tomić, Nikolа Đuričko, Sergej Trifunović, Boris Milivojević, Boris Komnenić, Nikolа Pejаković.

Kаrte zа ''Tаksi bluz'' po cijeni 4 KM možete kupiti već od 1. februаrа nа prodаjnom mjestu u holu Kultrunog centrа, svаkim rаdnim dаnom od 9 do 14 čаsovа.

Kabare ''Obično veče'' u izvedbi Milana Gutovića u Palama

Napišite komentar

Srpski filmski, televizijski i pozorišni glumac Milan Lane Gutović odigraće u Kulturnom centru Pale, u srijedu, 13. februara 2019. godine sa početkom u 20:00 časova, svoj kabaretsku predstavu ''Obično veče''.

plakat Gutovic

Pomenuta predstava je zapravo ''stand up'' komedija, u kojoj poznati glumac priča sa publikom o životnim zgodama i nezgodama na svoj humorističan način.

Karte će biti u prodaji na biletarnici Kulturnog centra Pale od ponedjeljka, 11. februara, od 9:00 do 13:00 časova, i na dan igranja predstave, 13. februara, od 9:00 do 20:00 časova.

Cijena ulaznice iznosiće 15 KM.

 

 

Vitomir Mitrić: Pozorište po volji svih

Napišite komentar

Veliki poduhvаt u kulturnoj politici Vlаde Republike Srpske je nаstаvаk izgrаdnje pozorištа u Istočnom Sаrаjevu. Nаrod sаrаjevskog poljа sа trаdicijom i kulturom učvrstio je svoje korijene i u pozorišnom životu Sаrаjevа. Znаčаj Despićа kuće i činjenice dа su se u njoj odigrаvаle prve klаsične pozorišne predstаve, govori o utemeljenju pozorišnog životа nа ovim prostorimа.

vitomir stifanic lut fest

Idejа o formirаnju Nаrodnog pozorištа Srpsko Sаrаjevo sа sjedištem u Vogošći, kojа je poteklа 1995. godine trаje i dаnаs, nаkon dvаdeset tri godine. Vjerujem dа će se tаj istorijski dаtum desiti ubrzo i dа će se osnovаti pozorište u Istočnom Sаrаjevu, gdje je počelа njegovа grаdnjа i gdje će zаpočeti novi pozorišni život, sа profesionаlnom produkcijom predstаvа.

Postojаnje pozorištа kаo institucije je istorijski odnos držаve premа pozorišnoj umjetnosti. Pozorišnа zgrаdа je simbol ustаnove kojа imа moć i u kojoj izgovorenа riječ znаči mnogo više u odnosu nа аlternаtivne prostore. Pozorište predstаvljа držаvu, tj. onаj njen segment koji je vrijedаn poštovаnjа.

Riječ pozorište imа dvostruko znаčenje, oznаčаvа i pozorišnu zgrаdu i teаtаrski život. Model grаđаnskog nаcionаlnog pozorištа podrаzumijevа, objekаt pozorištа i formirаnu instituciju oko koje će se okupljаti, glumci, pisci, reditelji, producenti, muzičаri, kulturni rаdnici i publikа. U funkcionisаnju pozorištа vodeću ulogu imа držаvnа vlаst, grаdskа i opštinske uprаve, koje i finаnsirаju pozorište.

Vlаdа Republike Srpske je usvojilа strаtegiju rаzvojа kulture Republike Srpske 2017 do 2022 godine. „Nužno je podsticаnje rаzvojа pozorišnih sredinа koje su prepoznаte kаo relevаntne: Trebinje, Bijeljinа, Doboj, Grаdiškа i Istočno Sаrаjevo, uz аdekvаtno unаpređenje i njegovаnje postojećih pozorišnih sredinа“.

Od posebnog znаčаjа je i zаkon o pozorišnoj djelаtnosti, koji reguliše osnivаnje i funkcionisаnje ove institucije. Pozorište je institucijа kojа prevаzilаzi trenutne mogućnosti lokаlne zаjednice, nаročito kаdа se znа dа ni buduće korišćenje tog objektа neće donositi profit, već će zаhtijevаti dаljа ulаgаnjа zаjednice.

Ove probleme Vlаdа Republike Srpske je prevаzišlа, smаtrаjući kulturu od strаteškog znаčаjа sа ciljem poboljšаnjа pozorišnog i kulturnog životа u istočnom dijelu Republike Srpske.  Uspjesi koji su postignuti nа polju festivаlske politike, zаhvаljujući Vlаdi Republike Srpske i Ministаrstvu prosvjete i kulture su dostigli zrele i zаvidne godine sа visokim umjetničkim i originаlnim kvаlitetom.

Smаtrаm dа su аktivnosti Forum teаtrа, Kulturnog centrа I. N. Sаrаjevo i Muzičke аkаdemije i mаnifestаcije koje orgаnizuju proteklih dvаdeset godinа, doprinijele dа se u Istočnom Sаrаjevo počne ozbiljno rаzmišljаti i krenuti u rаdikаlne promjene u osmišljаvаnju kulturne politike, kojа do sаdа nije postojаlа.

Uz formu sаdа imаmo i političku volju dа Grаd Istočno Sаrаjevo, osnivаnjem pozorištа postаne centаr kulture istočnog dijelа Republike Srpske. Pozorište koje želimo po volji svih trbа sprovoditi isprаvnu kаdrovsku politiku i morа biti neopterećeno glomаznom strukturom, spremno nа komunikаciju i sаrаdnju sа institucijаmа kulture i imа dobre šаnse zа uspješnu pozorišnu kuću, kojа je otvorenа međunаrodnoj sаrаdnji i rаzmjeni, dаjući priliku kаko festivаlimа tаko i redovnim gostovаnjimа.

 

Osvrt Vitomir Mitrića o pozorištu i pozorišnoj umjetnosti, sa posebnim akcentom na pozorište u Istočnom Sarajevu

Predstava ''Hor bečkih dečaka'' sutra gostuje u Palama

1 komentar

Istaknuti srpski glumci Irfan Mensur, Slobodan Boda Ninković i Dragan Petrović Pele sutra, 7. decembra 2018. godine sa početkom u 20:00 časova, u Kulturnom centru Pale odigraće predstavu ''Hor bečkih dečaka'', po tekstu Miroljuba Nenadovića, a u adaptaciji i režiji Irfana Mensura.

hor beckih decaka

Komedija ''Hor bečkih dečaka'' je priča o našim ljudima koji sanjaju budućnost, a bore se za sadašnjost. Moćno oružje su im vedrina i optimizam. Radnja se događa usred podruma u Beču, bez prozora i dnevnog svjetla. Tu je jedan krevet, jedan TV na izdisaju i nekoliko pacova.

Vule i Aca žive u nekom kao stanu. Vule i Aca žive neki kao život. Vule i Aca rade neke kao poslove. Vule i Aca improvizuju. Kao...

Premijera ove predstave održana je u decembru 2016. godine u Teatru Carte Blanche. Ulaznice za predstavu možete kupiti na biletarnici Kulturnog centra i sutra, na dan predstave, od 08:00 do 15:00 časova po cijeni od 5 KM.

Paljani oduševili predstavom ''186. stepenik'' na festivalu ''Fedra''

Napišite komentar

Studentsko pozorište Pale sa predstavom ''186. stepenik'' u režiji Nemanje Kostića odlično je nastupilo sinoć tokom druge noći takmičarskog programa Festivala ''Fedra'' u Bugojnu.

fedra festival

Predstavaje  zasnovana na istinitim događajima, bavi se lažima i istinama izrečenim o nacističkom koncentracionom logoru Mathauzem.

Ovo djelo Borislava Pekića režirao Nemanja Kostić, u slučaju Studentskog pozorišta iz Pala. Glumačku ekipu čine Veljko Đoković, Nemanja Popović, Nikola Đoković, Boško Krljaš, Janko Jugović, ali je ovog puta umjesto njega igrala Tanja Kenjić.

BiH Fedra čine glumica Slađana Zrnić Narodno pozorište Republike Srpske, Aldin Omerović stalni član Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, Enes Salković član BNP-a Zenica, selector festivala Sead Đulić.

Program festival za treći dan počeće danas osmijehom djetinstva, predstava Teatra Fedra Bugojno “Naša mašta može svašta”, režija Senada Milanović, a predstava je od 11,00 u Maloj sali KSC-a.

Takmičarski program trećeg dana na svojim leđima nosi predstava Teatra Total iz Visokog sa predstavom “NESPORAZUM”, a pogledati je možete od 20,30 časova, Pozorišna dvorana.

 

Predstava Ivana Bekjareva ''Smeh, samo smeh'' u Sokocu

Napišite komentar

Ustanova za kulturu ''Pero Kosorić'' Sokolac biće domaćin popularne predstave Ivana Bekjareva ''Smeh samo smeh''. Pomenutu predstavu čine najduhovitiji tekstovi srpskih književnika, novinara i humorista, kao što su Dušan Radović, Milovan Vitezović, Ljubivoje Ršumović, Brana Cvetković, Jovan Hadžikostić i drugi.

ivan bekjarev

Pored toga publika će imati priliku da čuje i vidi pozorišne monologe iz popularnih drama i komedija. Suorganizator ovog kulturnog dešavanja je ''Zdrav život'' Beograd, a sponzor održavanja predstave je Javno preduzeće ''Šume RS''.

Predstava će se odigrati u prostorijama Visoke škole za uslužni biznis, u petak 1. juna, sa početkom u 19 časova.

Ulaz je besplatan.

Mališani uživali u lutkarskim predstavama tokom četvrtog dana ''Lut festa''

Napišite komentar

Dječiji smijeh i graja odzvanjali su danas salom Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo, gdje su tokom četvrtog dana trajanja Međunarodno festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu ''Lut fest'', odigrane tri predstave.

lut fest 2018 subotica

Prvu predstavu ''Avanture s Karslonom'' izvelo je Dečje pozorište Subotica. Radi se o zanimljivoj priči, punoj avanture koja djecu vodi u svijet mašte u kom se bezbrižno leti i sanja i u kom dječija igra nema granica.

Nakon njih, nastupilo je Bosansko narodno pozorište iz Zenice sa predstavom ''Prodani osmijeh'' u režiji Darka Kovačovskog, a čija predstava poručuje da je drama svakog čovjeka u tome da je nekad bio dijete, kao i da za dijete ne postoje mrtve, nežive stvari jer ono komunikaciju s njima nastoji da sakrije od pogleda odraslih.

Posljednja na današnjem repertoaru bila je predstava ''Patkica Žutkica'' u izvedbi Pozorišta lutaka iz Niša, a koja na zanimljiv način spaja pozorišnu igru sa obrazovno-vaspitnim elementima i samim tim je odličan izbor za prvi susret djece sa pozorištem.

Takođe, tokom pratećeg programa ''Lut festa'' održane su kreativne radionice izrade ''ginjol'' lutaka, kao i radionica izrade lutaka ''Platno kao lutka''.

Sutra će predstava ''Patkica Žutkica'' Pozorišta lutaka iz Niša ponovo biti odigrana u terminu od 10:00 časova, a od 14:00 časova nastupiće Lutkarsko pozorište ''Mačmalou'' iz Irana. Posljednja na sutrašnjem repertoaru biće predstava ''Punim jedrima'' u izvedbi Pozorišta lutaka Mostar sa početkom u 17:00 časova.

Generalni pokrovitelj "Lut festa 2018" je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, a festival sufinansiraju grad Istočno Sarajevo, te opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

Generalni medijski pokrovitelji festivala su Novinska agencija Republike Srpske - SRNA i Radio-televizija Republike Srpske, a medijski prijatelji Elta TV, Fena, BNTV, BHRT i portali "Sarajevo-RS", "Katera.info" i ''Princip News''.

 

Odigrana predstava ''O maloj princezi'' u okviru ''Lut festa''

Napišite komentar

Državno lutkarsko pozorište ''Sliven'' iz Bugarske predstavilo se danas najmlađoj publici u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo predstavom ''O maloj princezi''. Radi se o predstavi zanimljivog sadržaja, koju je režirala Dora Ruškova.

predstava lut fest1

Priča je o maloj princezi koja ne želi da se ošiša i okupa, da opere zube i koja je tvrdoglava. Ona ne želi da održava dobru higijenu, tako da je zapravo samo velika nevolja. Princeza počinje da mijenja navike kada se zaljubi u princa.

Glumac u predstavi Petronil Denev rekao je za Sarajevo-RS da princeza u predstavi mijenja svoje navike nakon što upoznaje princa.

"Glavna uloga u predstavi je princeza, a moje uloge su kralj, princ i kauboj. Predstava je za djecu uzrasta tri godine i starije i traje pedeset minuta. Ovu smo predstavu igrali jutros i danas, i zadovoljan sam reakcijom mališana", rekao je Denev.

Uloga princeze je najzanimljivija najmlađoj publici i ona je zapravo centralna figura u predstavi. Nju je danas igrala glumica Cvetelina Nikolova.

"Igram glavnu ulogu princeze koja je svoje loše navike odlučila da promijeni nakon što se zaljubila u princa. Bila sam zabrinuta i nisam bila sigurna da li će publika razumjeti predstavu jer je najveći dio predstave na bugarskom, ali sam zadovoljna reakcijom", kaže Nikolova.

Ona dodaje da je prvi put došla u Istočno Sarajevo i da joj je zadovoljstvo što učestvuje na ''Lut festu''.

Tokom sutrašnjeg dana, posjetioci ''Lut festa'' imaće priliku da pogledaju lutkarsku predstavu "Kabare na koncu" u izvođenju "SoulMade Theatre" iz Plovdiva sa početkom u 10:00 časova.

Od 14:00 časova na programu je predstava Lutkarskog pozorišta "David Zuazola" "Igra vremena", koja je za uzrast od 10+ godina. Radi se o predstavi španskog pozorišta.

Istog dana, od 17:00 časova igraće se predstava "Trapavi zmaj" Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" iz Zrenjanina, u režiji Irene Tot.

Počeo 19. ''Lut fest'' u Istočnom Sarajevu

Napišite komentar

Devetnaesti Međunarodni festival profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu ''Lut fest'', koji će obilježiti 36 događaja u takmičarskom i pratećem programu, otvoren je večeras u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo i trajaće narednih šest dana.

lut fest 18 sars1

Tokom festivala nastupiće brojna lutkarska pozorišta i umjetnici iz Srbije, Španije, Bugarske, Estonije i BiH.

Izvršni producent Festivala Aleksandra Mitrić-Štifanić rekla je novinarima da se svi u organizaciji jako raduju početku ovog festivala, koji se održava devetnaestu godinu zaredom i koji će biti uvod u 20. jubilarni naredne godine.

"Posebnu pažnju posvećujemo ovom 19. Festivalu pod motom ''Poetika lutkarskog izraza'' i na taj način Festival daje doprinos lutkarstvu i govori o tome koliko je značajna sama selekcija predstava", rekla je Štifanićeva.

Ona je dodala da će ove godine, tokom šest festivalskih dana, nastupiti veliki broj učesnika u takmičarskom i pratećem programu, gdje će BiH predstavljati Lutkarsko pozorište iz Mostara i Narodno pozorište iz Zenice sa omladinskom dječijom i lutkarskom scenom.

Takođe, i ove godine održaće se veliki broj lutkarskih i edukativnih radionica, odnosno, tri lutkarske radionice, jedna posebna koja će trajati do posljednjeg dana Festivala, te radionice izrade i animacije "grand ginjol" lutaka, čija prezentacija će biti predstavljena tokom šetnje ulicama Istočnog Sarajeva.

Pored ovog programa, u foajeu Kulturnog centra Istočno Sarajevo tokom trajanja ''Lut festa'' biće postavljena izložba ''Teksti kao likovni medij kreacije za teatar", gdje je autor izložbe Jasmina Dugić iz Srbije pokazala kako tekstil i vuna mogu da se koriste u pozorištu.

lut fest 18 prijem

Podsjećamo, prije svečanog otvaranja 19. Međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu ''Lut fest'', u Administrativnom centru Grada Istočno Sarajevo danas su predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić i zamjenik gradonačelnika Istočnog Sarajeva Danko Vučetić priredili svečani prijem za organizaciju ''Lut festa'' i učesnike.

Generalni pokrovitelj "Lut festa 2018" je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Festival sufinansiraju grad Istočno Sarajevo, opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

Generalni medijski pokrovitelji festivala su Novinska agencija Republike Srpske - SRNA i Radio-televizija Republike Srpske, a medijski prijatelji Elta TV, Fena, BNTV, BHRT i portali "Princip njuz", "Sarajevo-RS" i "Katera.info".

 

Lut fest u Istočnom Sarajevu od 13. do 18. maja

Napišite komentar

Devetnaesti međunarodni festival profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu „Lut fest“ održaće se od 13 – 18. maja, 2018. godine u Istočnom Sarajevu. Ceremonija svečanog otvaranja 19. Lut festa svojim programom vodi nas kroz magično veče lutkarstva, koje lutkarskim etidama, izložbenim eksponatima, muzikom i igrom predstavlja svojevrstan spektakl.

lut fest plakat 2018

U programu će učestvovati umjetnici iz Bugarske, Španije , Estonije, Srbije i Republike Srpske.

"SoulMade Theatre Company", iz Plovdiva (Bugarska) sa etidama iz predstave “Kabare na koncu” predstavlja miks modernih i tradicionalnih bugarskih plesova gdje će publika imati priliku da vidi svjetski poznate likove kao što su Elvis Prisli, Kan-Kan i Pinokio.

"Igra vremena“ je jedinstven performans, sastavljen od 7 priča. Jednu od sedam, priču „Crv“-David Zuazola iz Španija će odigrati na cermoniji otvaranja festivala.

U zajedničkom nastupu glumica Sofija Bulanove iz Teatra Tulevski iz Estonije sa "Lutkarskom figurom klovna"- i hor „5 vrtića“ iz Istočnog Sarajeva izvešće festivalsku pjesmu „U pozorištu je praznik“.

lut fest plakat 2018 1

Igra mašte i tradicije- predstvalja neobičan miks modernih i tradicionalnih bugarskih plesova u izvođenju glumca Janka Gadeleva iz Bugarske i naših tradicionalnih plesova u izvođenju folklornog ansambla KUD „Slavija“ iz Istočnog Sarajeva.

Izložbom “Tekstil, kao likovni medij"- kreacije za teatar, autorke Jasmine Dugić, ilustracijama i kreacijama napravljenih felting tehnikom proniknućemo u srž likovne umjetnosti kao dio teatra.

Svečano otvaranje festivala je 13 maja u 18,00 časova. Tog dana u 12,00 časova u Gradskom parku Gavrilo Princip biće odigrana predstava "Kabare na koncu“ pozorišta  "SoulMade Theatre Company", iz Plovdiva (Bugarska), koja će najaviti ovogodišnji lutkarski spektakl.

Tokom šest festivalskih dana publiku u Istočnom Sarajevu očekuje trideset šest nezaboravnih događaja u takmičarskom i pratećem programu. Festival će kroz „Poetiku lutkarskog izraza“ uploviti u svijet: Princeza, Trapavih zmajeva, Avantura sa Karlsonom, Igre vremena, Kabarea na koncu, Papirnog pozorišta Mačmalou, Patkice Žutkice, Kaštanke, Prodanog smijeha, Lutkarske figure klovna, s Punim jedrima.

Festivalske predstave u takmičarskom programu kroz sve elemente značajne za lutkarstvo i lutkarsku umjetnost ocjenjivaće međunarodni žiri kojim predsjedava prof. Bonjo Lungov, reditelj iz Bugarske i članovi , Živomir Joković, reditelj iz Srbije i Mladen Janković, muzički pedagog iz Republike Srpske.

lut fest plakat 2018 2

Ove godine, festivalske predstave ocjenjivaće i žiri novinara i kritike kojim predsjedava Ognjen Begović, novinar Agencije Srna i članovi Vesna Maksimović, producent i Sofija Bulanova, glumica.

Oni će se poobrinuti da izdvoje predstave ili umjetnike za nagrade: "Magija lutkarstva Radoslav Lazić" i "Poetika lutkarskog izraza Vojislav Vojo Vujanović".

U Administrativnom centaru, gradonačelnik Grada Istočno Sarajevo organizovaće prijem na kojem će se predstaviti gosti i učesnici festivala. Turistička organizacija Istočnog Sarajeva će predstaviti turističke potencijale Grada u okviru festivalskog programa za goste i učesnike festivala “Lutkarske vrteške na Ravnoj planini i Jahorini“.

Generalni pokrovitelj festivala je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske. Festival sufinansiraju grad Istočno Sarajevo, opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

Generalni medijski pokrovitelji festivala su RTRS i Novinska agencija Republike Srpske Srna, a medijski prijatelji Fena, Elta TV, BNTV, BHRT i portali Sarajevo-RS, Katera info, Princip njuz.

 

Predstava ''Zla žena'' odigrana i pred paljanskom publikom

Napišite komentar

Amaterski dramski studio Matične biblioteke Istočno Sarajevo odigrao je večeras pred paljanskom publikom u Kulturnom centru predstavu ''Zla žena'', koja je klasika drame i pozorišta, djelo Jovana Sterije Popovića, a u režiji i adaptaciji teatrologa Zorana Todorovića.

zla zena pale sars

Zoran Todorović, ujedno i osnivač Amaterskog dramskog studija pri Matičnoj biblioteci, rekao je novinarima da se radi o zanimljivoj i poučnoj predstavi, čija radnja je smještena na početak 20. vijeka.

"Jako sam zadovoljan angažmanom svojih glumaca, njihovim zalaganjem i rezultatima, a rezultat toga je da smo dva puta napunili salu Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo", rekao je Todorović.

Za naredni period, Todorović najavljuje ''šareniji'' repertoar, na kojem će vježbati, nakon ljetne pauze.

Glavnu ulogu u predstavi Sultanu igra Ana Ignjatović, student na katedri za kineski i engleski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Pale.

Ignjatovićeva je novinarima rekla da je tokom prve izvedbe predstave u Istočnom Sarajevu imala malu tremu, ali da se ubrzo snašla i da trema vremenom nestaje.

Dodaje da joj nije drago što igra zlu ženu, ali sam lik u predstavi po njoj je jako zanimljiv i taj primjer na koji Sultana na ironičan način doživljava stvari.

Nešto više treme tokom premijerne izvedbe predstave pred publikom imao je, takođe, jedan od glavnih likova u predstavi Sreto čizmar, odnosno glumac-amater Nikola Šehovac.

Šehovac kaže da je lik kojeg on igra, uz Sultanu, ključan u cijeloj priči ove predstave, te da je sama predstava jako poučna i da govori o tome kako čovjek ne treba biti zloban.

Uloga Srete pijanca, kako on kaže, nije mu bilo teško da se snađe.

View the embedded image gallery online at:
https://sarajevo-rs.com/content/pozoriste#sigProIddbfab0003a

Kultura

Prev Next