Predstava ''Hor bečkih dečaka'' sutra gostuje u Palama

1 komentar

Istaknuti srpski glumci Irfan Mensur, Slobodan Boda Ninković i Dragan Petrović Pele sutra, 7. decembra 2018. godine sa početkom u 20:00 časova, u Kulturnom centru Pale odigraće predstavu ''Hor bečkih dečaka'', po tekstu Miroljuba Nenadovića, a u adaptaciji i režiji Irfana Mensura.

hor beckih decaka

Komedija ''Hor bečkih dečaka'' je priča o našim ljudima koji sanjaju budućnost, a bore se za sadašnjost. Moćno oružje su im vedrina i optimizam. Radnja se događa usred podruma u Beču, bez prozora i dnevnog svjetla. Tu je jedan krevet, jedan TV na izdisaju i nekoliko pacova.

Vule i Aca žive u nekom kao stanu. Vule i Aca žive neki kao život. Vule i Aca rade neke kao poslove. Vule i Aca improvizuju. Kao...

Premijera ove predstave održana je u decembru 2016. godine u Teatru Carte Blanche. Ulaznice za predstavu možete kupiti na biletarnici Kulturnog centra i sutra, na dan predstave, od 08:00 do 15:00 časova po cijeni od 5 KM.

Paljani oduševili predstavom ''186. stepenik'' na festivalu ''Fedra''

Napišite komentar

Studentsko pozorište Pale sa predstavom ''186. stepenik'' u režiji Nemanje Kostića odlično je nastupilo sinoć tokom druge noći takmičarskog programa Festivala ''Fedra'' u Bugojnu.

fedra festival

Predstavaje  zasnovana na istinitim događajima, bavi se lažima i istinama izrečenim o nacističkom koncentracionom logoru Mathauzem.

Ovo djelo Borislava Pekića režirao Nemanja Kostić, u slučaju Studentskog pozorišta iz Pala. Glumačku ekipu čine Veljko Đoković, Nemanja Popović, Nikola Đoković, Boško Krljaš, Janko Jugović, ali je ovog puta umjesto njega igrala Tanja Kenjić.

BiH Fedra čine glumica Slađana Zrnić Narodno pozorište Republike Srpske, Aldin Omerović stalni član Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, Enes Salković član BNP-a Zenica, selector festivala Sead Đulić.

Program festival za treći dan počeće danas osmijehom djetinstva, predstava Teatra Fedra Bugojno “Naša mašta može svašta”, režija Senada Milanović, a predstava je od 11,00 u Maloj sali KSC-a.

Takmičarski program trećeg dana na svojim leđima nosi predstava Teatra Total iz Visokog sa predstavom “NESPORAZUM”, a pogledati je možete od 20,30 časova, Pozorišna dvorana.

 

Predstava Ivana Bekjareva ''Smeh, samo smeh'' u Sokocu

Napišite komentar

Ustanova za kulturu ''Pero Kosorić'' Sokolac biće domaćin popularne predstave Ivana Bekjareva ''Smeh samo smeh''. Pomenutu predstavu čine najduhovitiji tekstovi srpskih književnika, novinara i humorista, kao što su Dušan Radović, Milovan Vitezović, Ljubivoje Ršumović, Brana Cvetković, Jovan Hadžikostić i drugi.

ivan bekjarev

Pored toga publika će imati priliku da čuje i vidi pozorišne monologe iz popularnih drama i komedija. Suorganizator ovog kulturnog dešavanja je ''Zdrav život'' Beograd, a sponzor održavanja predstave je Javno preduzeće ''Šume RS''.

Predstava će se odigrati u prostorijama Visoke škole za uslužni biznis, u petak 1. juna, sa početkom u 19 časova.

Ulaz je besplatan.

Mališani uživali u lutkarskim predstavama tokom četvrtog dana ''Lut festa''

Napišite komentar

Dječiji smijeh i graja odzvanjali su danas salom Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo, gdje su tokom četvrtog dana trajanja Međunarodno festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu ''Lut fest'', odigrane tri predstave.

lut fest 2018 subotica

Prvu predstavu ''Avanture s Karslonom'' izvelo je Dečje pozorište Subotica. Radi se o zanimljivoj priči, punoj avanture koja djecu vodi u svijet mašte u kom se bezbrižno leti i sanja i u kom dječija igra nema granica.

Nakon njih, nastupilo je Bosansko narodno pozorište iz Zenice sa predstavom ''Prodani osmijeh'' u režiji Darka Kovačovskog, a čija predstava poručuje da je drama svakog čovjeka u tome da je nekad bio dijete, kao i da za dijete ne postoje mrtve, nežive stvari jer ono komunikaciju s njima nastoji da sakrije od pogleda odraslih.

Posljednja na današnjem repertoaru bila je predstava ''Patkica Žutkica'' u izvedbi Pozorišta lutaka iz Niša, a koja na zanimljiv način spaja pozorišnu igru sa obrazovno-vaspitnim elementima i samim tim je odličan izbor za prvi susret djece sa pozorištem.

Takođe, tokom pratećeg programa ''Lut festa'' održane su kreativne radionice izrade ''ginjol'' lutaka, kao i radionica izrade lutaka ''Platno kao lutka''.

Sutra će predstava ''Patkica Žutkica'' Pozorišta lutaka iz Niša ponovo biti odigrana u terminu od 10:00 časova, a od 14:00 časova nastupiće Lutkarsko pozorište ''Mačmalou'' iz Irana. Posljednja na sutrašnjem repertoaru biće predstava ''Punim jedrima'' u izvedbi Pozorišta lutaka Mostar sa početkom u 17:00 časova.

Generalni pokrovitelj "Lut festa 2018" je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, a festival sufinansiraju grad Istočno Sarajevo, te opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

Generalni medijski pokrovitelji festivala su Novinska agencija Republike Srpske - SRNA i Radio-televizija Republike Srpske, a medijski prijatelji Elta TV, Fena, BNTV, BHRT i portali "Sarajevo-RS", "Katera.info" i ''Princip News''.

 

Odigrana predstava ''O maloj princezi'' u okviru ''Lut festa''

Napišite komentar

Državno lutkarsko pozorište ''Sliven'' iz Bugarske predstavilo se danas najmlađoj publici u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo predstavom ''O maloj princezi''. Radi se o predstavi zanimljivog sadržaja, koju je režirala Dora Ruškova.

predstava lut fest1

Priča je o maloj princezi koja ne želi da se ošiša i okupa, da opere zube i koja je tvrdoglava. Ona ne želi da održava dobru higijenu, tako da je zapravo samo velika nevolja. Princeza počinje da mijenja navike kada se zaljubi u princa.

Glumac u predstavi Petronil Denev rekao je za Sarajevo-RS da princeza u predstavi mijenja svoje navike nakon što upoznaje princa.

"Glavna uloga u predstavi je princeza, a moje uloge su kralj, princ i kauboj. Predstava je za djecu uzrasta tri godine i starije i traje pedeset minuta. Ovu smo predstavu igrali jutros i danas, i zadovoljan sam reakcijom mališana", rekao je Denev.

Uloga princeze je najzanimljivija najmlađoj publici i ona je zapravo centralna figura u predstavi. Nju je danas igrala glumica Cvetelina Nikolova.

"Igram glavnu ulogu princeze koja je svoje loše navike odlučila da promijeni nakon što se zaljubila u princa. Bila sam zabrinuta i nisam bila sigurna da li će publika razumjeti predstavu jer je najveći dio predstave na bugarskom, ali sam zadovoljna reakcijom", kaže Nikolova.

Ona dodaje da je prvi put došla u Istočno Sarajevo i da joj je zadovoljstvo što učestvuje na ''Lut festu''.

Tokom sutrašnjeg dana, posjetioci ''Lut festa'' imaće priliku da pogledaju lutkarsku predstavu "Kabare na koncu" u izvođenju "SoulMade Theatre" iz Plovdiva sa početkom u 10:00 časova.

Od 14:00 časova na programu je predstava Lutkarskog pozorišta "David Zuazola" "Igra vremena", koja je za uzrast od 10+ godina. Radi se o predstavi španskog pozorišta.

Istog dana, od 17:00 časova igraće se predstava "Trapavi zmaj" Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" iz Zrenjanina, u režiji Irene Tot.

Počeo 19. ''Lut fest'' u Istočnom Sarajevu

Napišite komentar

Devetnaesti Međunarodni festival profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu ''Lut fest'', koji će obilježiti 36 događaja u takmičarskom i pratećem programu, otvoren je večeras u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo i trajaće narednih šest dana.

lut fest 18 sars1

Tokom festivala nastupiće brojna lutkarska pozorišta i umjetnici iz Srbije, Španije, Bugarske, Estonije i BiH.

Izvršni producent Festivala Aleksandra Mitrić-Štifanić rekla je novinarima da se svi u organizaciji jako raduju početku ovog festivala, koji se održava devetnaestu godinu zaredom i koji će biti uvod u 20. jubilarni naredne godine.

"Posebnu pažnju posvećujemo ovom 19. Festivalu pod motom ''Poetika lutkarskog izraza'' i na taj način Festival daje doprinos lutkarstvu i govori o tome koliko je značajna sama selekcija predstava", rekla je Štifanićeva.

Ona je dodala da će ove godine, tokom šest festivalskih dana, nastupiti veliki broj učesnika u takmičarskom i pratećem programu, gdje će BiH predstavljati Lutkarsko pozorište iz Mostara i Narodno pozorište iz Zenice sa omladinskom dječijom i lutkarskom scenom.

Takođe, i ove godine održaće se veliki broj lutkarskih i edukativnih radionica, odnosno, tri lutkarske radionice, jedna posebna koja će trajati do posljednjeg dana Festivala, te radionice izrade i animacije "grand ginjol" lutaka, čija prezentacija će biti predstavljena tokom šetnje ulicama Istočnog Sarajeva.

Pored ovog programa, u foajeu Kulturnog centra Istočno Sarajevo tokom trajanja ''Lut festa'' biće postavljena izložba ''Teksti kao likovni medij kreacije za teatar", gdje je autor izložbe Jasmina Dugić iz Srbije pokazala kako tekstil i vuna mogu da se koriste u pozorištu.

lut fest 18 prijem

Podsjećamo, prije svečanog otvaranja 19. Međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu ''Lut fest'', u Administrativnom centru Grada Istočno Sarajevo danas su predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić i zamjenik gradonačelnika Istočnog Sarajeva Danko Vučetić priredili svečani prijem za organizaciju ''Lut festa'' i učesnike.

Generalni pokrovitelj "Lut festa 2018" je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Festival sufinansiraju grad Istočno Sarajevo, opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

Generalni medijski pokrovitelji festivala su Novinska agencija Republike Srpske - SRNA i Radio-televizija Republike Srpske, a medijski prijatelji Elta TV, Fena, BNTV, BHRT i portali "Princip njuz", "Sarajevo-RS" i "Katera.info".

 

Lut fest u Istočnom Sarajevu od 13. do 18. maja

Napišite komentar

Devetnaesti međunarodni festival profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu „Lut fest“ održaće se od 13 – 18. maja, 2018. godine u Istočnom Sarajevu. Ceremonija svečanog otvaranja 19. Lut festa svojim programom vodi nas kroz magično veče lutkarstva, koje lutkarskim etidama, izložbenim eksponatima, muzikom i igrom predstavlja svojevrstan spektakl.

lut fest plakat 2018

U programu će učestvovati umjetnici iz Bugarske, Španije , Estonije, Srbije i Republike Srpske.

"SoulMade Theatre Company", iz Plovdiva (Bugarska) sa etidama iz predstave “Kabare na koncu” predstavlja miks modernih i tradicionalnih bugarskih plesova gdje će publika imati priliku da vidi svjetski poznate likove kao što su Elvis Prisli, Kan-Kan i Pinokio.

"Igra vremena“ je jedinstven performans, sastavljen od 7 priča. Jednu od sedam, priču „Crv“-David Zuazola iz Španija će odigrati na cermoniji otvaranja festivala.

U zajedničkom nastupu glumica Sofija Bulanove iz Teatra Tulevski iz Estonije sa "Lutkarskom figurom klovna"- i hor „5 vrtića“ iz Istočnog Sarajeva izvešće festivalsku pjesmu „U pozorištu je praznik“.

lut fest plakat 2018 1

Igra mašte i tradicije- predstvalja neobičan miks modernih i tradicionalnih bugarskih plesova u izvođenju glumca Janka Gadeleva iz Bugarske i naših tradicionalnih plesova u izvođenju folklornog ansambla KUD „Slavija“ iz Istočnog Sarajeva.

Izložbom “Tekstil, kao likovni medij"- kreacije za teatar, autorke Jasmine Dugić, ilustracijama i kreacijama napravljenih felting tehnikom proniknućemo u srž likovne umjetnosti kao dio teatra.

Svečano otvaranje festivala je 13 maja u 18,00 časova. Tog dana u 12,00 časova u Gradskom parku Gavrilo Princip biće odigrana predstava "Kabare na koncu“ pozorišta  "SoulMade Theatre Company", iz Plovdiva (Bugarska), koja će najaviti ovogodišnji lutkarski spektakl.

Tokom šest festivalskih dana publiku u Istočnom Sarajevu očekuje trideset šest nezaboravnih događaja u takmičarskom i pratećem programu. Festival će kroz „Poetiku lutkarskog izraza“ uploviti u svijet: Princeza, Trapavih zmajeva, Avantura sa Karlsonom, Igre vremena, Kabarea na koncu, Papirnog pozorišta Mačmalou, Patkice Žutkice, Kaštanke, Prodanog smijeha, Lutkarske figure klovna, s Punim jedrima.

Festivalske predstave u takmičarskom programu kroz sve elemente značajne za lutkarstvo i lutkarsku umjetnost ocjenjivaće međunarodni žiri kojim predsjedava prof. Bonjo Lungov, reditelj iz Bugarske i članovi , Živomir Joković, reditelj iz Srbije i Mladen Janković, muzički pedagog iz Republike Srpske.

lut fest plakat 2018 2

Ove godine, festivalske predstave ocjenjivaće i žiri novinara i kritike kojim predsjedava Ognjen Begović, novinar Agencije Srna i članovi Vesna Maksimović, producent i Sofija Bulanova, glumica.

Oni će se poobrinuti da izdvoje predstave ili umjetnike za nagrade: "Magija lutkarstva Radoslav Lazić" i "Poetika lutkarskog izraza Vojislav Vojo Vujanović".

U Administrativnom centaru, gradonačelnik Grada Istočno Sarajevo organizovaće prijem na kojem će se predstaviti gosti i učesnici festivala. Turistička organizacija Istočnog Sarajeva će predstaviti turističke potencijale Grada u okviru festivalskog programa za goste i učesnike festivala “Lutkarske vrteške na Ravnoj planini i Jahorini“.

Generalni pokrovitelj festivala je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske. Festival sufinansiraju grad Istočno Sarajevo, opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

Generalni medijski pokrovitelji festivala su RTRS i Novinska agencija Republike Srpske Srna, a medijski prijatelji Fena, Elta TV, BNTV, BHRT i portali Sarajevo-RS, Katera info, Princip njuz.

 

Predstava ''Zla žena'' odigrana i pred paljanskom publikom

Napišite komentar

Amaterski dramski studio Matične biblioteke Istočno Sarajevo odigrao je večeras pred paljanskom publikom u Kulturnom centru predstavu ''Zla žena'', koja je klasika drame i pozorišta, djelo Jovana Sterije Popovića, a u režiji i adaptaciji teatrologa Zorana Todorovića.

zla zena pale sars

Zoran Todorović, ujedno i osnivač Amaterskog dramskog studija pri Matičnoj biblioteci, rekao je novinarima da se radi o zanimljivoj i poučnoj predstavi, čija radnja je smještena na početak 20. vijeka.

"Jako sam zadovoljan angažmanom svojih glumaca, njihovim zalaganjem i rezultatima, a rezultat toga je da smo dva puta napunili salu Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo", rekao je Todorović.

Za naredni period, Todorović najavljuje ''šareniji'' repertoar, na kojem će vježbati, nakon ljetne pauze.

Glavnu ulogu u predstavi Sultanu igra Ana Ignjatović, student na katedri za kineski i engleski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Pale.

Ignjatovićeva je novinarima rekla da je tokom prve izvedbe predstave u Istočnom Sarajevu imala malu tremu, ali da se ubrzo snašla i da trema vremenom nestaje.

Dodaje da joj nije drago što igra zlu ženu, ali sam lik u predstavi po njoj je jako zanimljiv i taj primjer na koji Sultana na ironičan način doživljava stvari.

Nešto više treme tokom premijerne izvedbe predstave pred publikom imao je, takođe, jedan od glavnih likova u predstavi Sreto čizmar, odnosno glumac-amater Nikola Šehovac.

Šehovac kaže da je lik kojeg on igra, uz Sultanu, ključan u cijeloj priči ove predstave, te da je sama predstava jako poučna i da govori o tome kako čovjek ne treba biti zloban.

Uloga Srete pijanca, kako on kaže, nije mu bilo teško da se snađe.

View the embedded image gallery online at:
https://sarajevo-rs.com/content/pozoriste#sigProIddbfab0003a

Predstava ''Zla žena'' i pred paljanskom publikom

Napišite komentar

Amaterski dramski studio Matične biblioteke Istočno Sarajevo odigraće predstavu ''Zla žena'' u subotu, 21. aprila 2018. godine, u Kulturnom centru Pale sa početkom u 18:00 časova. 

zla zena novi plakat

Glumci Amaterskog dramskog studija pri Matičnoj biblioteci predstavu ''Zla žena'' su dva puta igrali pred publikom u Istočnom Novom Sarajevu, a sada je došao red i na Pale.

Predstava ''Zla žena'' je djelo Jovana Sterije Popovića. Radi se o klasiku drame i pozorišta, i kako je ranije za Sarajevo-RS portal rekao osnivač i režiser dramskog studija Zoran Todorović, uvijek ga je lijepo vidjeti na sceni.

Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo je dva puta bio pun tokom izvođenja ove predstave, a nadamo se da će tako biti i na Palama.

Cijena ulaznice na predstavu iznosi 3 KM.

Kolege o smrti proslavljene srpske glumice Jelene Žigon

Napišite komentar

Proslavljena glumica Jelena Žigon koja je preminula juče u 85. godini ostavila je dubok trag u domaćoj kinematografiji, a njen odlazak ostavio je prazninu u srcima mnogih njenih kolega.

vesna voja snezana glumci

"Jelena je bila jedan od simbola srpske kinematografije i ne samo kinematografije jer je radila i u pozorištu za koje je bila vezana sa mužem, ćerkom i sestrom. To je jedna porodica predana umjetnosti i nadam se da će tako i ostati upamćena", kaže Voja Brajović za “Blic”.

Glumica Vesna Čipčić koja je sarađivala sa Jelenom Žigon, kaže da ima lijepe uspomene na taj period.

"Jako mi je žao što se ovo desilo. Radile smo zajedno kao mlade glumice i divno smo sarađivale. Bila je koleginica za poželjeti", navodi Vesna Čipčić.

Snežana Savić, koja je igrala sa Jelenom Žigon u popularnoj “Žikinoj dinastiji”, kaže da ju je vijest o smrti koleginice iznenadila.

"Izjavljujem najiskrenije saučešće Ivani i njenom bratu povodom smrti majke. Ja nisam ni znala da je bila bolesna, mnogo mi je žao", ističe Snežana Savić za “Blic“.

Ona dodaje da će Jelenu pamtiti po ulozi koja je, prema njenom mišljenju, obilježila karijeru slavne glumice.

"Najviše ću je pamtiti po filmovima iz ciklusa “Žikine dinastije”. Mislim da ju je ta uloga nekako obilježila. Ona je igrala u onim starijim ciklusima, u nekim našim prvim filmovima. Tada je bila jako mlada. Bila je izuzetno lijepa žena. Markantna, i velika dama", dodaje Snežana.

Iako se nisu privatno družile, ona ističe da su se njih dvije s vremena na vrijeme sretale u glumačkim krugovima.

"Nismo čak ni sarađivale nikada, nismo imale zajedničke scene, iako sam i ja igrala u “Žikinoj dinastiji”. Sretale smo se povremeno, i poznavale smo se. Ali nismo se družile. Sa Ivanom sam imala priliku da sarađujem, poznajem je, i veoma mi je žao što se ovo dogodilo", zaključuje Snežana Savić.

 

Ove godine na ''Lut festu'' 11 lutkarskih pozorišta iz regiona i svijeta

Napišite komentar

Međunarodni festival profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu ''Lut fest'' biće održan od 13. do 18. maja 2018. godine u Istočnom Sarajevu, rečeno je danas na sjednici Organizacionog odbora Festivala. Na ovom festivalu učestvovaće jedanaest pozorišta iz Srbije, BiH, Hrvatske, Bugarske, Španije i Irana.

lut fest 17

Predsjednik Organizacionog odbora 19. “Lut festa 2018” Nenad Vuković rekao je novinarima da su grad Istočno Sarajevo i njegova uprava od ranije prepoznali veliku energiju, kreativnost i hrabrost organizatora ovog festivala “Forum teatra” iz Istočnog Sarajeva i njihove programe namijenjene djeci sa ovog područja.

Selektor i umjetnički direktor Festivala reditelj Vitomir Mitrić rekao je da moto festivala “Poetika lutkarskog izraza” daje akcenat različitim žanrovima lutkarskog izraza, ali i istraživačkom procesu u domenu režije, animacije, tehnike izrade lutke, predstavljajući vrhunska svjetska lutkarska dostignuća.

Selektovane predstave različitih poetika, kroz simbole, naznake i sva izražajna sredstva omogućavaju gledaocima da asocijacijom i instinktom shvate njihovu metaforu i na svom stepenu razumijevanja i lične emocije dožive ih i dograde.

Na ovogodišnjem “Lut festu” iz Srbije učestvovati Dečije pozorište Subotica, sa predstavom “Avanture s Karlsonom”, u režiji Veselina Bojdeva, Pozorište lutaka Niš, sa predstavom “Patkica Žutkica”, u režiji Dejana Gocića, Pozorište lutaka “Pinokio”, sa predstavom “Baroni di Makaroni”, u režiji Olje Đorđević i Narodno pozorište “Toša Jovanović” Zrenjanin, koje će se ove godine predstaviti sa najnovijim lutkarskim ostvarenjem “Trapavi zmaj”, u režiji Irene Tot.

Predstaviće se i Bosansko narodno pozorište Zenica, Dječija, omladinska i lutkarska scena, sa predstavom “Prodani smijeh”, u režiji Darka Kovačovskog i Pozorište lutaka Mostar, sa predstavom “Punim jedrima”, čiju režiju potpisuje Elica Petrova.

Španiju će ove godine na "Lut festu" predstavljati Lutkarsko pozorište “David Zuazola” sa jedinstvenim, avangardnim lutkarskim spektaklom “Igra vremena”, čiju režiju potpisuju vrhunski umjetnici iz sedam zemalja – Poljske, Portugala, Tajvana, Grčke, Španije, Kolumbije i Indije.

Iz Bugarske dolazi Državno lutkarsko pozorište Sliven, sa predstavom “O princezi”, u režiji Dore Ruškove i “Soulmejed teatar compeni”, Plovdiv sa predstavom “Marionetski kabare”, u režiji Georgija Gadaleva.

Prvi put će se publici predstaviti Lutkarsko pozorište "Dimak" iz Irana, sa predstavom "Kofer i pas", reditelja Alberta Bigjonija, dok će Lutkarsko kazalište Virovitica, u koprodukciji sa Lutkarskim kazalištem Zadar, izvesti predstavu "Kaštanka".

U okviru festivala planiran bogat prateći program, koji će ove godine biti u znaku istraživačkog pristupa na svim poljima lutkarske umjetnosti, uz edukativnu i vaspitnu dimenziju.

Generalni pokrovitelj festivala je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, a sufinansijeri su grad Istočno Sarajevo, opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

 

Publika uživala u predstavi ''Rijaliti obračun''

Napišite komentar

Predstava ''Rijaliti obračun'', crna komedija i priča o dvoje učesnika rijaliti šoua Kokana i Švabe, odigrana je večeras u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

rijaliti obracun predstava sars

Radi se o predstavi u kojoj glumci igraju uloge dva učesnika rijaliti šoua, koji poslije izlaska iz rijalitija nastavljaju svoje svakodnevne živote kao što su to radili i na televiziji. Ovaj sudar svakodnevne i virtuelne stvarnosti izazvao je smijeh kod publike, ali i ukazao na negativne odlike današnjeg društva.

Glumica u predstavi Danina Jeftić kaže da je poruka ove predstave dublje upoznavanje rijaliti učesnika i onoga što je dovelo njih do tog ponašanja.

"Devojka mlada koja želi da stvori sebi neku određenu vrstu života i sad ona bira načine sa kojima će da postigne u životu to što želi i to vidimo kroz sliku sa vezom sa mlađim kolegom i kroz vezu sa starijim gospodinom, tako da upoznajemo tu stranu starleta", objašnjava Dijana.

Glumac Igor Damnjanović rekao je da poruka ove predstave jesteda se ljudi više trebaju baviti svojim životom, a ne rijalitima i tuđim životima.

"Većinu stvari koje rade u rijalitima nisu oni već su neko drugi da bi postigli ciljeve", kaže Damnjanović.

 

Kultura

Prev Next