Elfeti Veseli 10 godina zatvora za brutalno ubistvo Slobodana Stojanovića Istaknuto

Napišite komentar

Današnja presuda Suda BiH Elfeti Veseli za monstrouzno ubistvo dječaka Slobodana Stojanovića je skandalozna i još jedan u nizu dokaza da pravda za žrtve srpske nacionalnosti u BiH ne postoji, navodi se u saopštenju Srpske demokratske stranke.

elfeta veseli2

U saopštenju se dodaje da čak i kad Sud BiH osudi lice za zločine nad Srbima, što je, kako navode, zaista rijetkost u njihovoj praksi, to bude kazna nesrazmjerna zločinu koji je počinjen.

– Kakvu poruku Sud BiH šalje javnosti kad za svirepo ubistvo dvanaestogodišnjeg djeteta Slobodana Stojanovića izriče kaznu od samo 10 godina zatvora – pitaju iz SDS. Dodaju da ova stranka smatra da je skandalozno da Sud BiH donese tako blagu kaznu Elfeti Veseli za zločin nazapamćen u Evropi još od kraja Drugog svjetskog rata.

– Tako gnusan zčočin kakav je učinila Elfeta Veseli, ledi krv u žilama i uzima se kao primjer monstruoznosti ratnog zločina i u međunarodnoj javnosti. Kaznom od samo 10 godina, Sud BiH je još jednom pokazao da je pristrasan sud i da ga pravda za žrtve srpske nacionalnosti ne interesuje. A bez pravde za sve žrtve rata nema ni trajnog pomirenja među narodima u BiH – poručuju iz SDS.

Ljuban Ećim pozivao Krunića u Beograd da raščiste stvari! Istaknuto

Napišite komentar

Arkanov kum Ljuban Ećim pozvao je Slavišu Krunića u Beograd da “raščiste neke stvari, jer se više ne može tako ponašati”. Krunić je odbio otići. Sinoć je ubijen, piše Žurnal info.

slavisa krunic1

Prije tri mjeseca Slaviša Krunić primio je poziv iz Beograda. Na drugoj strani bio je odbjegli ratni zločinac i član Zemunskog klana – Ljuban Ećim. Banjalučkog biznismena, vlasnika zaštitarske agencije Sector Security, Arkanov kum Ljuban Ećim pozvao je u Beograd da “raščiste neke stvari, jer se više ne može tako ponašati”. Krunić je odbio otići. Sinoć je ubijen.

“Zbog cinkaroških i policijskih zloupotreba p.....a Slaviša Krunić zaslužuje da mu pošaljem suknjicu da nosi umjesto pantalona”, napisao je 19. juna prošle godine na svojoj Facebook stranici bivši Arkanov pratilac Saša Milaković.

Saša Milaković sada se zove Ivan Tomić. Stvarni je vlasnik zaštitarske agencije VIP Security. Krunić mu je bio direktna konkurencija u poslu i on nije skrivao mržnju prema njemu.

“Tajkunski zelenaš – pi....a cinkaroš Slaviša Krunić preko par svojih policijskih zvaničnika u Banja Luci i Prijedoru pokušava da vrši pritisak na nekorumpirane policajce koji nisu na njegovom platnom spisku da vrše kontrole pripadnika VIP Security i da ih pozivaju na informativne razgovore. Krunić preko svog prijatelja u Obavještajno sigurnosnoj agenciji BiH vrši kontrolu mog Facebook profila, mojih objava na njemu u privatne svrhe zelenaša i p...... Slaviše Krunića”, napisao je Milaković.

U istom periodu Krunić je primao i prijeteće poruke. Djeci su mu slali dopisnice umrljane krvlju. No, oni koji su ga reketirali (o čemu je govorio i javno) nikad nisu pronađeni.

I, onda, u ponedjeljak, sat prije ponoći, Krunić je izrešetan zajedno sa svojim pratiocima. U pucnjavi je ubijen i napadač Željko Kovačević, banjalučki kriminalac koji je prije tačno godinu dana Rješenjem ministra pravde Republike Srpske pušten na uslovnu slobodu. Kovačević je 2012. godine osuđen na pet godina i tri mjeseca zatvora zbog teške krađe. Okružni sud u Banja Luci mu je, potom, smanjio kaznu na tri godine.

Dok je bio u zatvoru, Kovačević je upoznao Emilija Balda. S njim je posljednjih mjeseci provodio najviše vremena. Upravo zbog toga policija sumnja da je Baldo Kovačevićev saučesnik u ubistvu.

Kovačević je, prema informacijama Žurnala, nakon izlaska iz zatvora imao kontakte i sa Sadom Seferovićem Đugumom, suosnivačem bajkerske skupine – “United Tribunsi”. Đugum je poslovni partner braće Ćulum, Armina i Nermina, koji su protjerani iz Njemačke zbog organiziranog kriminala i veza sa ruskom bajkerskom grupom – Noćni vukovi. Nadalje, u direktnoj vezi sa sa Tribunsima je i Prijedorčanin Igor Bilbija, vođa bosanskohercegovačkog ogranka Srbske časti koji je prošle godine prisegao na vjernost takozvanom Narodnom sindikatu koji sebe još naziva i Brigadom.

Vođa Brigade je Saša Milaković, vlasnik zaštitarske agencije VIP Security koji je devedesetih godina bio pratilac Željka Ražnatovića Arkana što dokazuju i brojne fotografije objavljene na njegovom profilu. Milaković je, inače, sin bjegunca od bh. pravde Milorada Milakovića, prijedorskog makrooa poznatog iz slučaja Šervud, kojeg su hapsili pripadnici SFOR-a. Zajedno sa Milakovićima, tada je uhapšen i Igor Bilbija.

U međuvremenu su Milakovići pobjegli iz BiH, a zahvaljujući MUP-u Republike Srpske otac Milorad je vođen kao mrtva osoba. Novinari Žurnala s njim su razgovarali prije dvije godine u jednom beogradskom hotelu gdje je potvrdio svoje veze sa sbijanskom obavještajnom službom BIA. U međuvremenu se njegov sin Saša predao pravosudnim organima BiH, a predmet je zadužio državni tužilac Oleg Čavka.

“Ova optužnica protiv Milakovića je smiješna”, izjavio je prošle godine na Sudu BiH Oleg Čavka svjedočeći u predmetu Božo Mihajlović.

Zahvaljujući “smiješnoj optužnici”, Saša Milaković je pušten na slobodu uz kauciju od 50 hiljada maraka, Nakon toga u MUP-u Republike Srpske mijenja ime, te postaje Ivan Tomić. Potom preuzima zaštitarsku agenciju VIP Security, kada započinje svoj obračun sa Slavišom Krunićem, kojeg je nekoliko puta nazivao cinkarošom domaćih i stranih obavještajnih službi.

“Moja igra”, započinjao je Milaković svoje statuse o Kruniću, ustvrdivši da pojedini korumpirani policajci podržavaju “tajkunskog i cinkaroškog nalogodavca radi očuvanja monopola jedne agencije Sector na teritoriji RS”.

Milaković je od povratka u BiH imao brojne kontakte sa kriminalcima iz Srbije i Crne Gore, a posebno je imao veze sa beogradskim podzemljem. Imao je direktne kontakte sa Ljubanom Ećimom, banjalučkim kriminalcem i ratnim zločincem koji se nalazi u bjekstvu. Ećim je bio kum Cece i Željka Ražnatovića Arkana. Na toj svadbi, svjedoče i fotografije, u svojstvu pratioca bio je i Saša Milaković.

 

Pišu: Avdo Avdić/Amarildo Gutić

Paljanin ubijen u vatrenom obračunu kod Trna Istaknuto

Napišite komentar

U rafalnoj paljbi noćas su ubijena tri lica u mjestu Jablan kod Trna, gdje je na porodičnom imanju Krunića ubijen vlasnik Slaviša Krunić, njegov vozač Ž. P. iz Pala i napadač Željko Kovačević, saznaje portal Srpskainfo.

golf sedmica policija

Ubice su sačekale Slavišu Krunića pred ulazom na porodično imanje u mjestu Jablan kod Trna, a zatim u njegov automobil ispucali više rafala. Izvor iz istrage otkriva da je sačekuša bila sa dvije različite strane. Napadači su čekali da auto u kojem su bili Krunić i mladić Ž. P. uspori, a zatim su ispucali nekoliko rafala u Krunićevu tojotu.

U razmjeni vatre ubijen je Krunićev radnik obezbjeđenja Žarko Pavlović iz Pala i napadač Željko Kovačević koji je policiji od ranije poznat po izvršenju krivičnih djela.

Slaviša Krunić je u obračunu zadobio teške povrede vitalnih organa i prebačen je u drugi automobil kojim su ga odvezli u UKC RS gdje je preminuo.

– Očigledno je da se radilo o unaprijed pripremljenoj likvidaciji Slaviše Krunića. Tačan broj napadača, kao i vrsta oružja iz kojeg su pucali biće poznata nakon uviđaja – ispričao je izvor iz istrage.

Mještani su za Srpskainfo ispričali da su oko 22.30 čuli više rafala koji su došli iz pravca porodične kuće Krunića.

– Bilo je pravo ratno stanje i to je trajalo minut ili dva. Zatim je sve utihnulo-ispričao je jedan od komšija.

Dodaje kako je Krunić nedavno došao u porodičnu kuću u laktaškom naselju Jablan sa suprugom i četvoro djece jer renovira stan u Banjaluci.

– Ubice su ga sigurno pratile neko vrijeme – dodao je komšija ubijenog Krunića.

Pokušao da se ubije skokom sa mosta u Drinu

Napišite komentar

Pripadnici Policijske stanice (PS) i tim spasilaca u Višegradu nakon višečasovnih pregovora spriječili su Z. T. (48) da skoči u smrt s ivice mosta Mehmed-paše Sokolovića. Nesrećni muškarac je želio da okonča život jer je supruga pokrenula razvod braka.

pokusaj samoubistva visegrad

Sve je počelo u utorak oko 17 časova, kada je Z. T. stao na sofu mosta sa namjerom da skoči u ledenu Drinu. Policiju je prvi pozvao načelnik Višegrada Mladen Đurević.

- Sa Z. T. sam se susreo na ulici, gdje smo se pozdravili i kratko ispričali. Po završetku razgovora rekao mi je da ide na most da se ubije, nakon čega je otišao. Pozvao sam policiju, koja je brzo stigla. Dok sam njih čekao, prišao sam mu i govorio da to ne radi - rekao je Đurević.

Oko nesrećnog muškarca, koji je stao na spoljnu stranu mosta, okupila se grupa ljudi. Komandir u PS Višegrad Goran Suslovski, njegov zamjenik Dušan Petković i policajci Đorđo Vulić i Dalibor Čarapić udaljili su ih i počeli pregovore sa muškarcem.

- Prišli smo mu na udaljenost od tri metra i počeli da razgovaramo sa njim. Nastojali smo da ga smirimo i da ga ničim ne uzrujavamo. Pored nas, tu su bili i psiholog i radnici Centra za socijalni rad i Doma zdravlja. Svi smo se smjenjivali i razgovarali sa njim - rekao je Suslovski.

Međutim, Višegrađanin ih je tjerao od sebe. Na licu mjesta bili su i njegovi prijatelji i članovi porodice. Tu je bila i njegova supruga, kao i kćerkica.

Iako nisu obučeni za pregovore, policajci su ipak uspjeli da odvrate Z. T. od strašne namjere.

- Ni sam ne znam kako smo uspjeli. Čini mi se da smo pričom kupovali vrijeme jer smo čekali profesionalne pregovarače iz Istočnog Sarajeva. Govorili smo mu: “Nemoj to da radiš, ništa nije vrijedno da tako okončaš život. Imaš porodicu i kćerku, moraš da brineš o njima”. Na kraju, oko 21 čas, ipak je sišao sa sofe mosta - ispričao je Suslovski.

Pregovarači iz Istočnog Sarajeva stigli su kada je Z. T. odustao od samoubistva. On je nakon ljekarskog pregleda u Domu zdravlja u Višegradu prebačen u Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci.

Prema nezvaničnim informacijama, nekoliko dana prije tog scenarija njegova supruga pozvala je policiju zbog nasilja u porodici.

Za mučna četiri sata alarmirani su svi spasioci iz Višegrada i okoline. Tu su bili i pripadnici Gorske službe spasavanja iz Foče, ronioci, vatrogasci i ekipe Hitne pomoći.

U Policijskoj upravi Foča pohvalili su kolege zbog humanog čina i istakli da je spasavanje bilo uspješno zbog pravovremene reakcije i pribranosti njihovih službenika.
Zaustavljena voda

Zbog opasnosti da bi Z. T. skočio u rijeku, na terenu su bili spasioci sa čamcima. Radnici Hidroelektrane “Višegrad” na brani zaustavili su tokove vode da bi se Drina smirila i da bi čamci sa spasiocima mogli da dežuraju ispod mosta.

 

SIPA uhapsila tri osobe u pretresima ugostiteljskih objekata u Istočnom Sarajevu Istaknuto

Napišite komentar

U velikoj policijskoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) kodnog naziva "Kasa 2" za sada su uhapšene tri osobe, potvrdio je za Klix.ba portparol SIPA-e Luka Miladinović.

policija auto i motor lukavica

Tri osobe koje su do sada lišene slobode privedene su u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada. Zbog utaje poreza pretreseni Restoran Toplik i Bob Exclusive u Istočnom Sarajevu, te pet objekata na Palama.

Riječ je o osobama uhapšenim nakon izuzimanja dokumentacije iz objekata Cafe Bar Pegi Jahorina, Restoran Garden Sumbulovac Pale, Apartmani Maxwel Jahorina, Vila Bela Jahorina te Računovodstveni servis Pejović Pale na Jahorini i Palama.

Podsjećamo, odgovorne osobe su osumnjičene da su kompjuterskim prevarama (rad fiskalnih kasa) utajile porez. Akcija se provodi po naredbi Osnovnog suda u Sokocu i Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

 

Konju svezali noge i bacili ga u rijeku Bosnu, uginuo u mukama

Napišite komentar

Kod Visokog, u mjestu Čekrekčije, u rijeci Bosni, juče je pronađeno tijelo konja koji je, kako pričaju svjedoci, prema svemu sudeći uginuo u mukama. Za sada nepoznate osobe su zavezale nesretnom konju sve četiri noge i bacili ga u rijeku.

konj bosna

Na tijelu ove životinje se, kažu svjedoci, mogu vidjeti rane. Prethodno mučen, sa vezanim nogama je bačen u Bosnu, što upućuje na to da je konj uginuo u najvećim mukama.

Za sada, nepoznat je vlasnik životinje, a i ne zna se da li će izvršioci ovakvog monstruoznog čina biti kažnjeni.

Podsjećanja radi, u našoj zemlji je na snazi Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja.

Brutalni ubica iz odreda El Mudžahid pucao u žrtvu, pa je izbo nožem

Napišite komentar

Banjalučanin E. G. (43) jutros je vlasnika prodavnice S. S. u mjestu Podorašac kod Konjica prvo upucao iz vatrenog oružja, a zatim ga izbo nožem, saznaje Srpskainfo.

ubistvo konjic

Prema našim saznanjima, policija ima neoborive dokaze da E. G. stoji iza ovog ubistva i angažovan je veliki broj policajaca koji intezivno tragaju za njim. Prema nezvaničnim informacijama, ubistvo je počinio bivši pripadnik odreda El Mudžahid Edin Gačić.

Zločinački put Gačića počeo je za vrijeme rata, kada se sa tek napunjenih 18 godina priključio odredu El mudžahid, koji je bio u sastavu Trećeg korpusa takozvane Armije BiH i poznatom po najmonstruoznijim zločinim nad srpskim vojnicima.

Gačić je nekoliko mjeseci nakon okončanja rata u BiH ubio saborca iz odreda El mudžahid Ismeta Gunića, takođe Banjalučanina. Osuđen je na 8 godina zatvora, a kada je izdržao više od dvije trećine kazne Gačić je stekao pravo na slobodne dopuste iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

Nakon što je pušten na slobodan vikend, Gačić je 25. avgusta 2002. godine otišao do stana svoje majke Sifete u Ulici Envera Šehovića u Zenici i u majku hladnokrvno ispucao dva hica, a zatim se udaljio.

Policija je ubicu uhapsila nekoliko dana kasnije, a Kantonalni sud ga je u februaru 2003. osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina dugotrajnog zatvora. Ovom kaznom su Gačiću objedinjene presude zbog ranijeg ubistva saborca i ubistva majke.

Sredinom 2017. godine odslužio je ovu kaznu i izašao iz zatvora. Upravo zbog njegovog puštanja, bezbjednosne agencije iz BiH su pomno pratile šta će dešavati sa njim.
Iza žrtve ostalo troje djece

Edin Gačić ubio je Suada Sultanića, vlasnika prodavnice u u mjestu Podorašac kod Konjica. Ubijeni Sultanić, kako navodi Faktor, bio je uzoran i čestit čovjek, koji ni sa kim nije imao problema. Iza njega su ostali supruga i troje djece.

Palestinci počeli da džepare u Sarajevu

Napišite komentar

Kantonalna policija uhapsila je juče državljanina Palestine A.B. (24), koji je osumnjičen da je izvršio krivično djelo "krađa". Osumnjičeni je navedenog dana oko 20:00 časova u opštini Stari Grad ukrao novčanik od E.G. iz Sarajeva, a zatim od strane vlasnika zaustavljen i zadržan do dolaska policije.

kradja novcanika

Iz policije su rekli da je prilikom pregleda kod A.B. pronađen mobilni telefon koji je navedenog dana, na području opštine Centar Sarajevo, ukraden od S.Đ. iz Sarajeva, pišu Nezavisne.

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšeni Palestinac je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Uslovna kazna Sarajki koja je svoju bebu bacila u kontejner?!

Napišite komentar

Berina Džido (39), kojoj se trenutno sudi u Opštinskom sudu Sarajevo, jer je 31. decembra 2017. godine u kontejner u centru Sarajeva bacila svoju tek rođenu bebu, nagodiće se s Tužilaštvom Kantona Sarajevo.

cedomorka

Foto: avaz.ba

Ovu informaciju potvrdio je za Avaz.ba njen advokat Omar Mehmedbašić, koji je rekao kako su u toku pregovori s Tužilaštvom Kantona Sarajevo da Džindo bude kažnjena uslovnom kaznom u trajanju od jedne godine, s rokom iskušenja od dvije godine. Odluka još nije donesena.

Prema navodima iz optužnice, Džindi se na teret stavlja krivično djelo čedomorstvo u pokušaju. Džindo je bacila svoju djevojčicu u smeće iako je znala da može umrijeti uslijed hladnoće, kao i da služba “Rad” može isprazniti kontejnere, navodi se u optužnici.

Jedan se građanin uplašio čuvši u novogodišnjoj noći neobične zvuke koji su dopirali iz kontejnera. Pozvao je policiju, koja se za manje od minutu našla na mjestu događaja. Policajci Adnan Turčalo i Midhat Hodžić iz Policijske stanice Centar, roveći po smeću, naišli su na živu bebu u najlonskoj kesi. Izvrsnog zdravlja i lijepo obučena, odmah je kolima Hitne pomoći prevezena na Pedijatriju, gdje je pregledana, okupana i utopljena.

Opsežna potraga

Tokom istrage, utvrđeno je da je zdrava djevojčica rođena 30. decembra 2017. u Opštoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, odakle je sa majkom otpuštena kući. Pokrenuta je opsežna potraga za optuženom.

Na istragu je stavljena tačka onog dana kad je patronažna medicinska sestra koja pokriva područje opštine Vogošća, razotkrila bešćutnu Džindo. Ova zdravstvena radnica, nakon šokantnog priznanja porodilje, odmah je pozvala policiju i prijavila slučaj. Džindo je uhapšena u svojoj kući. Nakon saslušanja, puštena je na slobodu.

Brza vožnja odnijela tri mlada života u novogodišnjoj noći

Napišite komentar

U stravičnoj nesreći koja se jutros dogodila u Mahovljanima kod Laktaša poginuli su Bojan Vuković (22) i djevojka A. K. (17), a povrijeđeni su N. J. (17). i Sefan Kasić (22) iz Laktaša, saznaje Srpskainfo.

udes laktasi

Jezive scene su ovog hladnog jutra na mjestu stradanja. Očevici nesreće ispričali su za Srpskainfo da ne pamte ovakvu tragediju.

– Mladić je prestigao vozilo i zatim sletio u kanal pored puta. Vozio je desetak metara kroz kanal i zatim udario u orah. Dvije osobe su poginule na licu mjesta, a jedna djevojka je bila u jako lošem stanju – ispričao je jedan od očevidac.

Dodao je da je jedan mladić ispao iz vozila i da je bio sav krvav, ali da je ostao živ.

– Ovo je velika tragedija. Riječ je o veoma mladim osobama – kaže naš sagovornik.

U policiji kažu da se stravična saobraćajna nesreća dogodila u 2.30 časova u mjestu Mahovljani kada je “golf pet” skliznuo sa saobaćajnice.

Druga saobraćajna nesreća dogodila se u mjestu Jakupovci u 2.50 časova kada je automobil “pežo 206” skliznuo sa saobraćajnice.

Suvozač je poginuo, a vozač je povrijeđen. Dežurni tužilac je obavio uviđaj.

Preokret: Bjegunci iz slovenačkog zatvora nemaju veze sa ubistvom Ostojića Istaknuto

Napišite komentar

Državljani BiH i Srbije Dragan Milosavljević (41) i Damnjan Mitrović (40) koji su pobjegli iz slovenačkog zatvora, ne dovode se u vezu sa ubistvom Miloša Ostojića (30) u Istočnom Sarajevu, saznaje Srpskainfo.

mitrovic milosavljevic bjegunci

Izvor blizak istrazi izjavio je da nema dokaza da su Milosavljević i Mitrović na bilo koji način povezani sa ubistvom sina vlasnika pekare i picerije “Zlatno zrno”.

Izvor Srpskainfo ujedno dodaje da su bezbjednosne službe obavještene o bjekstvu državljanina BiH iz slovenačkog zatvora, te da će se postupiti u skladu sa zakonom ukoliko Milosavljević bude ušao na teritoriju BiH, odnosno Republike Srpske.

Prema informacijama do kojih je došla Srpskainfo, Milosavljević je iz okoline Prnjavora, ali ima prijavljenu adresu u Sloveniji i nije osuđivan za teška krivična djela, ali je kako navodi naš izvor, “bezbjednosno interesantna osoba”.

Podsjetimo, Damnjan Mitrović (40), državljanin Srbije i njegov cimer Dragan Milosavljević (41), državljanin BiH, koji su u Sloveniji čekali da budu izručeni Srbiji, koja je za njima raspisala Interpolove potjernice, pobjegli su iz zatvora u Kopru rano ujutro 29. decembra prošle godine.

Filmski bijeg dogodio se pred zoru, a dvojica pritvorenika, koji su uspeli prerezati rešetke na prozoru ćelije, neopaženo izaći i preskočiti zid opasan bodljikavom žicom, u ćeliji su ostavili poruku da “ne žele u Srbiju”.

– Dvojica pritvorenika čekala su ekstradiciju Srbiji. Mitrović zbog nedozvoljenog prelaska granice i trgovine drogom, a Milosavljević zbog trgovine narkoticima. Prvi je uhapšen krajem avgusta, a drugi sredinom septembra – objasnili su ranije iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Kopru.

Mitrović je nakon bjekstva iz zatvora otišao u Italiju, dok je i dalje nepoznato gdje se skriva državljanin BiH.

Napadnuta novinarska ekipa RTRS u Sarajevu

Napišite komentar

U Sarajevu u Mis Irbinoj ulici danas je napadnuta ekipa RTRS-a. Vozaču RTRS-a Slobodanu Vaskoviću, koji je u automobilu čekao ekipu, prišlo je za sada nepoznato lice i uz psovke i uvrede udarilo nogom službeni automobil RTRS-a i pljunulo u staklo na vozačevim vratima.

rtrs vozilo

Sve je prijavljeno MUP-u Kantona Sarajevo. Policija traga za počiniocem.

Novinar i snimatelj RTRS-a danas su pratili konferenciju za novinare članova Predsjedništva BIH Šefika Džaferovića i Željka Komšića, a vozač Vasković napadnut je dok je čekao nakon završenog zadatka da odveze ekipu natrag u Informativno-tehnički centar RTRS-a u Istočnom Sarajevu.