Top 10 najružnijih automobila

Napišite komentar

Priznajemo da se o ukusima ne raspravlja, ali neki automobili su stvarno zaslužili da se nađu na listi najružnijih. Da se razumijemo, ovo je mišljenje posjetilaca mnogobrojnih internet sajtova koji se bave ovom temom, ali i svih onih koji vole automobile i rado pričaju o njima.

tatra t63

Ako bismo sudili po vremenskoj epohi, pedesete i šezdesete godine prošlog vijeka su bile najplodonosnije kada su u pitanju ružni automobili. Geografski posmatrano, Amerika i Velika Britanija su neprikosnovene kao zemlje u kojima su se pravili modeli zbog kojih, kada ih ugledaju, djeca, a i neki odrasli ružno sanjaju.

Od njih su učili i Kinezi koji prave nakaradno sastavljene automobile, sa kriminalno lošom kombinacijom dizajna nekoliko različitih svjetski uspješnih modela. Naravno, lista najružnijih je prilično duga, a mi izdvajamo izbor naših prvih deset.

reliant automobil

Reliant - neshvatljivo je zašto bi neko pravio ovakvo čudo na tri točka za koje i Kinezi smatraju da je ispod svakog nivoa ljudskog dostojanstva i bezbjednosti

austin alegro

Austin Alegro - Pravi odgovor na pitanje Nušićeve gospođe ministarke šta joj je potrebno za otmenost – sirotinjska verzija Dajmlera ili Bentlija?

amc pacer

AMC Pacer - Tužno imbecilan dizajn i proporcije – ovaj auto je širi nego što je dugačak. Trebalo je da ponudi luksuz i komfor velikih u malom pakovanju – ali nesrećno!

shuanghuan sceo

Shuanghuan SCEO - Ova nakazna kombinacija “BMW-a X5”, “X3” i “tojote lend kruzer” je (re)konstruisana na osnovu fotografija. Neoprostivo loša gomila metala i kancerogene plastike.

pontiac aztek

Pontiac Aztek - Što nepravilnije – to bolje! Dizajniran je nasumičnim odabirom dijelova, a onda se pristupilo njihovom spajanju.

fiat multipla

Fiat Multipla - Namjenski ružan sa idejom. Nije isključeno da je ovo odbačena verzija automobila iz crtaća “Alisa u zemlji čuda”. Jedan od najpraktičnijih automobila ikada.

renault 4 cv

Renault 4 CV - Na svu sreću, Reno i Francuzi su se kasnije probudili iz ružnog sna. Ovaj auto vas tjera da stalno mislite o njemu iako to ne želite.

tatra t63

Tatra T603 - Morbidan nasljednik modela koga su od milošte zvali “kiklop”. Nije to ništa, trebalo bi da čujete sablasni zvuk vazdušno hlađenog V8 motora.

ssang yong rodius

Ssang Yong Rodius - Njegovi dizjaneri su inspirisani kultnom serijom “Priče iz radionice” u kojoj Mića Tomić pravi verandu na svom, prethodno izgorjelom “fordu”!
saab 92

Saab 92 - Zamislite miris ovog auta – jedan od prvih u nizu ružnih “sabova” kao kontra-teža kvalitetnom životu i visokom standardu u Švedskoj.

Šta vi mislite – koje bi “ružno pače” moglo da uđe u ovu konkurenciju?

Rizla na putu - koliko korisna, toliko i štetna

Napišite komentar

Zimske službe, koje tokom zimskog perioda u Republici Srpskoj održavaju magistralne, regionalne i autoputeve, koriste takozvani abrazivni materijal, odnosno industrijsku so i rizlu, sitne kamenčiće, koji i nisu tako bezbjedni i pravo rješenje za našu vožnju i naše automobile.

rizla put

Industrijska so i kameni agregat (rizla) se svake zime posipaju po kolovozu kako bi automobilske gume što bolje prijanjale na asfaltu i kako ne bi dolazilo do proklizavanja, odnosno slijetanja sa puta i težih nezgoda. Industrijska so snižava tačku smrzavanja vode, pa se snijeg koji pada na cestu i prijeti da se pretvori u led, usljed niskih temperatura, posredstvom soli topi. Ipak, so ne može topiti led kada su temperature ispod -10 stepeni Celzijusovih.

Svaki niži stepen od te granice spriječava da so prodre u led i započne proces topljenja, pa se zato, usljed neredovnih čišćenja od strane nadležnih službi, dešava da kolovoz zaledi, posebno na prilazima u tunele i nadvožnjake, što otežava uslove na putu i stvara rizik od mogućih saobraćajnih nezgoda.

Ipak, putne službe u takvim situacijama koriste i pijesak, odnosno rizlu, koja obezbjeđuje bolje prijanjanje točkova na ledu. Međutim, oni vozači koji ne budu poštovali znakove ograničenja i uslove na putu, mogu vrlo lako da izgube kontrolu nad automobilom, iako je rizla posuta.

Jednostavno, kada vaši točkovi naiđu na sitne kamenčiće pri većoj brzini, posebno na krivinama, vrlo lako se može desiti da automobil prokliza i s obzirom da je ispod rizle sam led, dešava se da automobili završe van kolovoza. S toga, potrebno je obratiti pažnju u svim uslovima na putu, kolika god temperatura bila, posebno u kasnim večeranjim satima kada temperatura opada.

Iako trenutno se bez ove kombinacije soli i rizle ne može zamisliti održavanje puteva u zimskom periodu u Republici Srpskoj, ova kombinacija je sa druge strane vrlo štetna, posebno za Vaš automobil. Odnosi se, prvenstveno na to što oštećuje limariju vašeg automobila.

Često, mnogi vozači se ne pridržavaju pravila poput održanja propisnog rastojanja u koloni između automobila, te ukoliko ste previše primaknuti vozilu ispred vas, dešava se da kamenčići udaraju po haubi i vjetrobranu vašeg automobila, od čega, najprije nastaju sitna oštećenja, koje kasnije produbljuju voda i so, te dolazi do većih oštećenja i korozije!

Svakako, za održavanje Vašeg automobila ste odgovorni isključivo Vi. Ukoliko tokom zimskog perioda ne održavate Vaš automobil pravilno, što uključuje pranje šamponom i obilno ispiranje, posebno unutrašnjosti blatobrana, branika, pragova i temeljno pranje rubova haube i donjeg dijela vrata, pojavu korozije ćete teško moći izbjeći.

Nakon pranja automobila savjetuje se da suvom krpom posušite unutrašnji dio vrata, pragove, unutrašnji dio zadnjih vrata od gepeka i drugih dijelova, gdje se voda često zadržava nakon pranja. Takođe, to će vam mnogo pomoći i kasnije, pri niskim temperaturama, kako se vrata ne bi zalijepila doslovno za kedere.

Preporučujemo da obiđete prodavnice koje prodaju dijelove i kozmetiku za automobile, te pronađete tečnost koja spriječava zaleđavanje kedera, odnosno vrata, te time namažete kedere na automobilu.

S obzirom da so na putu dovodi do čestog prljanja farova, vjetrobrana, tablica i ogledala na retrovizorima, neophodno je da za dužu vožnju obezbjedite dovoljnu količinu tečnosti za pranje vjetrobrana, kao i tečnost za otopljavanje leda na vjetrobranu i ogledalima retrovizora, što takođe možete pronaći u prodavnicama auto kozmetike.

Obratite pažnju da na etiketi proizvoda piše da odleđava na temperaturi do -20 stepeni Celzijusovih, a u suštini većina proizvoda služi svojoj svrsi i nije potrebno da izdvajate mnogo novca za skuplje proizvode misleći da su znatno efikasniji.

Ono što je najvažnije, držite rastojanja između vozila, kada pretičete odaljite se što više možete kako nebi oštetili vozilo koje pretičete rizlom, poštujte ograničenja i uslove na putu, posebno u kasnim večernjim satima, budite oprezni na prilazima u tunele i podvožnjake, imajte na umu da se na kolovozu u usjecima i kotlinama možete naići na manje ili veće odrone, te održavate svoje vozilo kako bi "koliko-toliko" spriječili veća oštećenja na svom vozilu.

 

Nijemci protjeruju euro 4 i euro 5 dizelaše

Napišite komentar

Čini se da su se stvari upravo počele odvijati jako, jako brzo po pitanju progona vozila sa dizel motorima s njemačkih puteva. Podsjetimo, prije tek nekoliko dana upravni je sud odlučio da gradovi Bon i Keln moraju uvesti zabrane saobraćaja vozilima na dizel pogon koji ne zadovoljavaju norme o čistoći ispušnih gasova.

autoput autobahn

Odlučeno je, naime, da dizel motori Euro 4 norme neće moći saobraćati putevima tih dvaju gradova od aprila iduće godine, dok će se ta zabrana zahvatiti i dizel motore Euro 5 norme kojima će ulazak biti zabranjen od septembra 2019. godine. I sve to na činjenicu da su Štutgart, Frankfurt, Majnc, Ahen i Berlin već objavili takve planove, dok je u Hamburgu dio dizelaša već zahvaćen zabranama.

Sada su sudovi po prvi put, na iznenađenje mnogih, odlučili uvesti zabranu saobraćanja starijih dizelaša i na Autobanu! Konkretno, na dijelovima autoputeva A40, jedne od saobraćajem najopterećenijih dionica koja prolazi kroz industrijsku Rursku oblast i preko Njemačko-holandske granice, s početkom primjenjivanja zabrane od jula iduće godine.

Zabrana se odnosi i na određena područja gradova Gelzenkirhena i Esena. Ipak, autoban Nijemcima predstavlja gotovo pa svetinju, nešto sasvim drugo od središta gradova, žilu kucavicu kompletnog saobraćaja i opštu povezanost zemlje pa čudi da su iz Ministarstva zaštite okoline Sjeverne Rajne-Vestfalije prihvatili prigovor njemačke državne potpore za zaštitu okoline (DUH) na čistoću vazduha na dijelovima spornog autoputa A40.

S ovakvom odlukom bez presedana, dakle zabrana saobraćaja starijim dizelašima na autoputevima sasvim je jasna poruka sudova - zbogom dizelu.

Jer od jula iduće godine kad zabrana stupa na snagu primjer bi mogli slijediti i druge oblasti zemlje s jakim eko-lobijem gdje prolaze važni pravci autobana što bi definitivno označilo „konačan pad“ dizela. No, i bez takvog scenarija prodaja novih dizelaša u Njemačkoj već je drastično pala na tek 31,1 posto od ukupnog broja prodanih vozila u prvoj polovici 2018. u odnosu na 43,1 posto lani i uskoro bi po brojnim pokazateljima mogla dotaknuti samo dno.

I ne samo kupci, već i sami proizvođači sve više napuštaju dizelski pogon budući da razvoj takvih motora jednostavno postaje neisplativ.

Ovakvi događaji koji sigurno nikad više neće krenuti na bolje za dizelaše, našim kupcima polovnih dizelaša iz uvoza iz Njemačke osiguravaju priliku da još povoljnije dođu do pojedinog željenog modela kojima će "gore" korištenje biti sve ograničenije.

DARPA predstavila terenac transformers

Napišite komentar

Odjeljenje za istraživanje Ministarstva odbrane SAD (DARPA) predstavilo je vozilo sa točkovima koji se tokom vožnje transformišu u gusjenice kako bi mogli da se savladaju i najteži tereni.

hamer 1

Većina terenskih vojnih vozila imaju ili točkove ili gusjenice, a američka DARPA razvila je u okviru programa Ground X-Vehicle Technologies (GXV-T) sistem koji objedinjuje obje ove varijante kontakta vozila sa podlogom.

Sistem je osmišljen tako da omogući vojnom terencu (u ovom slučaju popularnom Hamviju) da se po potrebi kreće brzo, kada se vozi na klasičnim tročkovima, a da se u slučaju nailaska na zahtjevan teren – bez zaustavljanja – isti ti točkovi modifikuju u gusjenice.

Potpuna transformacija traje svega dvije sekunde, a za to vrijeme terenac je u pokretu.

Minimalno Euro 6: Hamburg prvi zabranio starije dizelaše

Napišite komentar

Od 31. maja putnička i teretna vozila opremljena dizel motorima koji ne zadovoljavaju Euro 6 standard neće moći da saobraćaju pojedinim centralnim ulicama drugog po veličini grada u Njemačkoj.

stiker automobili

Tako je Hamburg postao prvi njemački grad koji će sprovesti u djelo zabranu vožnje automobila sa starijim dizel motorima, nakon što je u februaru njemački Savezni sud odlučio da gradovi u toj zemlji imaju pravo na takvu mjeru.

Kako piše Blumberg, zabrana stupa na snagu krajem maja i u početku će se odnositi samo na pojedine klljučne ulice i avenije u Hamburgu.

Tim saobraćajnicama neće smjeti da se kreću vozila sa dizel motorima koji ne zadovoljavaju najnoviji, Euro 6 standard koji je stupio na snagu 2014. To znači da će svim starijim dizelašima biti zabranjen ulazak u restriktivne zone u Hamburgu.

Savezni sud je februaru odlučivao da li gradovi imaju pravo da zabrane kretanje pojedinih tipova vozila – prije svega onih sa dizel motorima – u četvrtima u kojima je zagađenje vazduha konstantno na viskom nivou.

Tužbu je pokrenula neprofitna organizacija “Akcija za životnu sredinu” koja se bavi zaštitom životne okoline, suočena sa sve većim zagađenjem u 70-ak njemačkih gradova u kojima su zabilježene veće koncentracije azot-oksida od dozvoljenih. Organizacija se u tužbi pozvala na standarde koji su propisani u Evropskoj uniji.

"Za nas je problem sa auto-industrijom sličan onom koji smo svojevremeno imali sa duvanskom industrijom, koja je decenijama relativizovala činjenice o štetnosti duvanskog dima po zdravlje ljudi. Smatramo da je šteta koju azotni oksidi iz dizel motora nanose ljudskom organizmu posljednje preostalo neriješeno pitanje kada je riječ o zagađenju vazduha u Njemačkoj", objašnjava Jurgen Reš, direktor organizacije.

Inače, od oko 15 miliona registrovanih automobila sa dizel motorima u Njemačkoj, Euro 6 norme zadovoljava svega 2,7 miliona.

Neke auto-kompanije, kao što su BMW, Volkswagen i PSA, ponudile su vlasnicima dizel automobila iz gradova u kojima će ova vozila biti zabranjena da ih zamijene za odgovarajuće benzince ili Euro 6 dizelaše, piše B92.

U kakvom stanju je automobil nakon 700 000 kilometara (VIDEO)

Napišite komentar

Tajna dugovječnosti je u početnom kvalitetu, ali i odgovarajućem održavanju. Upravo tako je kroz svoj radni vijek prošla Škoda Octavia koju je pronašao britanski “CarThrottle”.

oktavija 700 000

Nakon 431 000 pređenih milja, ili gotovo 700 000 km, popularna Škoda ne posustaje, a tu se podrazumijevaju svi njeni vitalni dijelovi. Ono posebno zanimljivo je motor, 1.9 TDI s 90 KS koji i dalje zadovoljno pređe.

Ne samo da motor nije otvaran već još uvijek vozi s originalnom turbinom, auspuhom i svim ostalim dijelovima.

Originalni su i amortizeri, a rade i sva svjetla. Naravno, interijer nikada nije bio reprezentativan, a nije ni sad. Sjedišta su razvaljena, klima ne radi, a otvara se samo jedno staklo.

S druge strane, peta vrata poput grotlenog otvora kriju ogroman tovarni prostor, koji i danas predstavlja standarde klase.

A u kakvom stanju je motor nakon što je Octavia više od 17 puta prešla ekvator, pogledajte u videu u nastavku, iznenadićete se.

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=394&v=tUR2HMmoIrU

 

BMW: Stotine hiljada automobila moraju na servis!

Napišite komentar

BMW je objavio da će na servis morati više od 300 000 automobila, a sve kako bi se uklonila konstrukcijska greška na električnom sistemu. To je već drugi opoziv koji se nadovezao na prošlogodišnji dobrovoljni servis, koji je obuhvatio oko 36 000 automobila.

bmw x6

Novi opoziv daleko je opsežniji, a obuhvata četiri modela, i to seriju 1, seriju 3, Z4 i X1, bez obzira na tip pogona. Radi se o automobilima proizvedenim u periodu od 2007. do 2011. godine koji se nalaze u Velikoj Britaniji.

Opoziv je posljedica istrage u kojoj je BBC Watchdog otkrio kako u pojedinim BMW-ovim modelima motor može stati u vožnji i time dovesti do zaustavljanja vozila, ali i potencijalno opasne situacije.

Neki vlasnici BMW-ovih automobila odlučili su prestati voziti BMW nakon što su na vlastitoj koži iskusili kako je to kada se ugasi auto u saobraćaju. Jedan od njih je Mvape Kambafvil, koji je za BBC izjavio da se njegov BMW serije 3 ugasio u vožnji još u decembru 2016.

Fiat 500C Missoni edition prodat za 50.000 evra

Napišite komentar

Jedan jedini primjerak Fiata 500C koji je dizajnirala modna kuća Missoni u čast svoje direktorke Angele Missoni, prodat je za 50.000 evra. Sav prihod ide u dobrotvorne svrhe.

fiat 500 edition1

Ovo je još jedan primjer kako se visoka moda primjenjuje na automobilima, i to ne bilo kakvim. Naravno, Fiat 500 je jedan od najpoznatijih Lifestyle automobila, pa u tom kontekstu dizajneri svašta prave od njega.

Do sada je bilo nebrojeno edicija koje su potpisivali čuveni kreatori i modne kuće, a jedna od najnovijih se odnosi na Missoni.

Kod nas je slabo poznata zbog više nego znanih nam razloga – nikakve platežne moći stanovništva, a reklo bi se da Missoni proizvode, odnosno modne detalje i odeću preferiraju produhovljeni vlasnici dubljih džepova.

Missoni inače ima vrlo dugu tradiciju koja datira od 1953. godine, a sjedište je, pogađate – u Milanu.

Oni su dotjerali Fiat 500C na svoj način, slično kao što su to pre njih radile kuće Diesel i Gucci. U pitanju je dorada samo jednog primjerka “fiće”, koji je prodat na aukciji za 50.000 evra.

Kompletan iznos je doniran Fondaciji za borbu protiv side.

 

Polestar - automobil kojeg se plaši i njemačka autoindustrija

Napišite komentar

Volvov adut Polestar 1, koji je pobrao pozitivne kritike za svoj atraktivni dizajn, sada po prvi put možemo vidjeti u akciji. Hibridni kupe će sasvim sigurno izgledati odlično u konačnoj verziji, a sudeći po snimkama sa zimskih testiranja jednako uvjerljiv će biti i na cesti.

polestar

Proizvodnja Polestara 1 kreće sljedeće godine u Kini, a uzdanica koje se pribojavaju njemački auto giganti, debi će imati krajem mjeseca na pekinškom salonu automobila.

Prototip automobila je nedavno proveo dvije sedmice u arktičkom krugu, gdje se “smrzavao” na -25 stepeni Celzijusa. Pod najvećim opterećenjem su bile električne komponente pogona, a posebno baterije koje baš i ne vole niske temperature.

Vrijeme je iskorišteno i za fino štimanje “vectoring” sistema, koji je optimizirao Polestarovo ponašanje u krivinama.

"Sa više od 600 konjskih snaga, Polestar 1 nije samo statusni simbol, već auto stvoren za vozačke užitke", saopštili su iz kompanije.

 

Vožnja ''oldtajmera'' od Sarajeva do Ski centra ''Ravna planina''

Napišite komentar

Šesnaesti Međunarodni ''oldtimer'' susreti automobila i motora održaće se i ove godine u Sarajevu, u periodu od 4. do 6. maja 2018. godine. Na ulicama glavnog grada očekuje se oko pedeset najstarijih i najinteresantnijih limenih ljepotana, u organizaciji "Old Timer club"-a Sarajevo.

oldtimer plakat 2018

Ove godine kao novost organizator predstavlja i takmičarski dio programa - reli koji će se održati 5. maja. Reli će krenuti tačno u podne ispred "Sarajevo Citiy Centra", a njihov krajnji cilj je Ski centar "Ravna planina", gdje će se održati ispit spretnosti i tačnosti za tamičare.

Kao i prethodnih godina, nedjelja 6. maj, od 12 do 15 časova je rezervisana za veliku gradsku zabavu i izložbu na platou ispred BBI Centra, gdje će posjetioci birati najljepši automobil manifestacije, a organizator, "Old Timer club" Sarajevo, proglasiti pobjednike po kategorijama.

Svi ljubitelji starih automobila i motora pozvani su da se pridruže manifestaciji i pogledaju ove ulickane četverotočkaše, koje njihovi vlasnici održavaju sa mnogo ljubavi i pažnje, saopšteno je za Sarajevo-RS portal iz "Old Timer club"-a.

Ovogodišnja manifestacija održava se povodom obilježavanja Dana Kantona Sarajevo i opštine Centar uz podršku Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Premijera: Novi Audi A6 Avant

Napišite komentar

Novi Audi A6 Avant je pravi primjer stare evropske tradicije njegovanja koncepta luksuznih karavana. Vrhunska bezbjednost i komfor u kombinaciji su sa haj-tek motorima. Ubrzo poslije svjetske premijere na Salonu automobila u Ženevi, novi Audi A6 dobija i svoju karavan verziju.

audi a6 2018

Audi naglašava da čak i osnovna verzija modela A6 Avant izgleda sportski, sa koeficijentom otpora vazduha od 0,27 Cd. Unutrašnjošću dominiraju tri velika displeja. Prvi je dijagonale 12,3 inča – umjesto instrumenata, drugi je multimedijalni dijagonale 10,1 inč, a treći ima funkciju komandi klima-uređaja i njegova dijagonala je 8,6 inča.

Audi A6 Avant ima aplikacije od drveta sa otvorenim porama, sjedišta sa masažnom funkcijom, veliki panoramski krov i jonizator vazduha sa raspršivačem parfema.

audi a6 2018 3

Za dobru atmosferu, između ostalog, pobrinuo se Bang & Olufsen sa ozvučenjem koje broji 19 zvučnika.

Nije se preterivalo sa zapreminom prtljažnika, ali je njegova upotrebljivost bolja nego kod limuzine. Sa 565 litara zapremine ne spada u najveće, ali najluksuznije svakako. Iz Ingolštata za sada nema mnogo tehničkih podataka o novom Audiju A6 Avant.

Trebalo bi da ga pokreću motori kao i kod limuzine – 3,0 TFSI i 3,0 TDI sa 340 i 286 KS.

audi a6 2018 1

Sve verzije su zapravo laki hibridi, sa alternatorom koji ima funkciju startera. Prenos je preko kaiša, a ima sistem za pretvaranje kinetičke u električnu energiju koja se skladišti u litijum-jonskim baterijama.

Kao i kod limuzine, A6 Avant će moći da se poruči sa opcionim sistemom upravljanja na sva četiri točka, kod kojih se zadnji zakreću do pet stepeni pri malim brzinama, smanjujući krug okretanja za jedan metar.

Što se tiče bezbjednosti, imaće do pet radarskih senzora, pet kamera, 12 ultrazvučnik senzora i jedan laserski skener.

 

Njemački polovni dizelaši završavaju u jugoističnoj Evropi

Napišite komentar

Nakon što su mnogi zapadni Evropljani odlučili napustiti dizel, desetine hiljada polovnih vozila završavaju u jugoistočnoj Evropi. Samo 2017. godine, Bugarska je uvezla više od 100.000 korištenih automobila, uključujući 35.000 dizelaša, saopštilo je evropsko udruženje Transport & Environment u Briselu.

dizel automobili dim

Svaki drugi dizelski automobil stariji je od deset godina.

"U slučaju dizelskih automobila koji su prošle godine uvezeni u Bugarsku, emisije opasnih azotnih oksida u prosjeku su dvanaest puta veće od granice EU za nove automobile. Takođe, u starim automobilima nema standardnog filtra čestica", žalilo se udruženje.

Dizel je izgubio reputaciju otkrićem manipulisanjem izduvnim emisijama i strahovima od zabrane vožnje u Njemačkoj i drugim zemljama.

Udruženje “Transport & Environment” razmatralo je izvoz u Bugarsku, jer ta zemlja trenutno predsjedava EU.

Istovremeno, trgovci automobilima u BiH uvjeravaju kako smo mi malo i siromašno tržište, na kojem nema kupaca za te dizelaše. U Centru za motorna vozila tvrde i da škart nećemo uvoziti.

"Njemačka se definitivno rješava vozila koja više zagađuju okolinu. Ta vozila će se dobrim dijelom naći na našem tržištu. Sva vozila koja su korištena, prilikom dolaska u BiH moraju ispunjavati norme, Euro 4 standard, tako da smo sa te strane zaštićeni", rekao je direktor Centra za motorna vozila Drago Talijan.

Posljednjih nekoliko godina, uvoz vozila u BiH je u blagom porastu. Prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, više od 80 odsto automobila koje uvezemo svake godine već je korišteno.