"Buk promet" iz Bijeljine gradi vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu u Palama

Napišite komentar

jugovic vodovod bijeljina sarsNačelnik opštine Pale Boško Jugović potpisao je danas sa firmom "Buk promet" iz Bijeljine ugovor vrijedan više od milion KM o nastavku izgradnje vodovodne i kanalizacione infrastrukture na području ove opštine.

Ugovor je potpisan u okviru projekta "Vodovodna i kanalizaciona infrastruktura u Republici Srpskoj" - komponenta 2, gdje se na području opštine Pale nastavlja izgradnja infrastrukture iz sredstava kredita Evropske investicione banke (EIB).

Prema njegovim riječima, potpisani ugovor odnosi sa na projekat za revetalizaciju vodovodne i kanalizacione mreže i izgradnja glavnog fekalnog kanalizacionog kolektora, koji će ulaziti u korito rijeke Miljacke i voditi na određeno mjesto gdje će u budućnosti biti izgrađen prečistač.

"To je jedan izuzetan projekat koji takođe obuhvata i izgradnju vodovodnog dijela mreže Koran - Luke i sanaciji vodovoda vrelo "Prača". Ovo je druga faza kreditnog aranžama Evrpske investicione banke ukupne vrijednosti milion i 500.000 KM uključujući i PDV-a", rekao je Jugović novinarima.

On je dodao da su ugovorne klauzule takve da je rok za završetak radova godinu dana od dana uvođenja u posao.

"Tako ćemo iskoristiti ovo vrijeme da još jednom detaljno pregledamo projektnu dokumentaciju i vidimo stanje na terenu i izvršimo pripremne radove", rekao je Jugović.

Prema njegovim riječima, radovi bi trebali početi u aprilu ili maju čim uslovi budu dozvoljavali.

Pomoćnik ministra finansija i šef projekta Vodovoda i kanalizacija Republike Srpske Radmila Mihić rekla je da je opština Pale jedna od 26 opština koje participiraju u ovom projektu prethodnih pet godina.

Prema njenim riječima, uspješno su završili prvu komponentu koja je bila oko milion i 300.000 KM, a da ova druga komponenta zajedno sa određenom opremom koju su prethodno nabavili Komunalnom preduzeću čini ukupne investicije u posljedne tri godine u vrijendosti od tri miliona KM za Vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu na području opštine Pale.

"Ovo je velika i značajna investicija za stanovnike ovog područja. Ova kreditna linija je jedna od najpovoljnijih koje trenutno imamo na području BiH a radi se o kreditnom aranžmanu sa EIB gdje je 25 godna rok otplate, osam godina je grejs period, a kamatna stopa koji smo dosada plaćali bila je 1,9 odsto", ističe ona.

Direktor preduzeća "Bik promet" iz Bijeljine Jovan Gajić rekao je da je ovo vrlo važan ugovor koji se odnosi na projekat koji je od velikog značaja za stanovništvo opštine Pale.

"Radi o kolektoru koji je u dužini od 2.600 metara i na taj način će se riješiti da otpadne vode idu dalje od naselja s tim da će konačno riješenje biti kada se uradi prečistač", naveo je on.

Gajić dodaje da se takođe radi o tome da se uz fekalni korektor radi i pumpa stanica, radiće se i rekontrukcija pumpne stanice na Prači sa trafostanicom od 630 kilovolti.

"Ovdje će se još raditi i na proširenju vodovodne mreže na Koran – Luke. Rok za izvođenje radova je godina dana, a naše preduzeće na ovim projektima je veoma iskusno, dosta radimo i ovo nam nije prvi projekat na Palama", navodi Gajić i dodaje da će sve biti završeno u roku.

On naglašava da imaju dobro saradnju sa opštinom Pale, te da će na ovom projektu angažovati oko 40 zaposlenih ljudi jer planiraju da završe prije jeseni.

 

 

Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh