Upozorenje
  • JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 391

Božović oštro reagovao na Mrdinu izjavu o pljački SDS-a

Napišite komentar

marinko bozovic press istocno sarajevoNačelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović oštro je reagovao na izjavu narodnog poslanika Danijele Mrde (SNSD) da je SDS decenijama pljačkao i uništavao privredu Republike Srpske, te "najprizemnijom kampanjom" pokušali da obezbjede "najznačajnije projekte i milionske investicije".

Božović je u saopštenju poslatom medijima pozvao narodnog poslanika Danijelu Mrdu da lično posjeti Opštinu Istočna Ilidža i upozna se sa svim podacima iz proteklog perioda.

On je istakao da je opština Istočna Ilidža jedna od rijetkih u Republici Srpskoj koja ima pozitivan revizorski izvještaj urađen za 2014. godinu, do strane glavne službe za reviziju Republike Srpske.

 

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

• da je Istočna Ilidža jedna od rijetkih opština u RS koja ima pozitivan revizorski izvještaj urađen za 2014. godinu od strane Glavne službe za reviziju RS, iste one službe čiji je direktor izložen pritiscima vašeg partijskog šefa nedavno podnio ostavku.
• da je obaveze za rentu i uređenje za izgradnju Administrativnog centra vlade RS ( čiju izgradnju stanovnici Istočne Ilidže nisu tražili ) platila firma Megasan sa Pala, a obaveze za izgradnju Bolnice Kasindo firma Marković Invest iz Laktaša. Žao mi je što ne čitate skupštinske materijale, jer ste u informaciji koja je bila pred vama početkom 2017. godine mogi da pročitate šta su čije obaveze za izgradnju ovog objekta i kako je raspisan tender za isti posao i po kojim uslovima. Privatne firme na komercijalnim osnovama su gradile oba objekta i prodale odnosno prodaće ih Vladi RS po sistemu KLjUČ U RUKE. Ako tako štitite interes ove regije u Narodnoj skupštini onda mi sa pravom dajete povod da sumnjam da imate direktne veze sa ovim izvođačima, jer se borite za njihov profit, a ne za interes lokalnih zajednica i regije. Takođe vam moram reći da ste iznos uplaćenih sredstava udvostručili, predpostavljam sa željom da veličate Vladu RS, za što bi i ja volimo da mogu reći.
• da je Istočna Ilidža sve svoje obaveze izmirila sa 31.12. predhodne godine i nikom nije dužna ni jednu konvertibilnu marku, uključujući sve obaveze prema zaposlenima, a raspitajte se malo kako je stanje u drugim opštinama iz okruženja.
• da je Istočna Ilidža ostvarila suficit 2006, 2009, 2014, 2015 i 2016 godine
• da smo aplicirali kod Ministarstva rada i boračko invaldske zaštite RS za nastavak izgradnje spomen obilježja Veljine sa zahtjevom od 87.000 KM i od istog ministarstva dobili mizernih 5.000 KM, za koje vam sada javno kažem da ćemo ih vratiti i zahvaliti se Vladi.
• da smo prema Vladi RS aplicirali i sa mnogim drugim projektima i zamislite nikad nismo prošli.
• takođe bi vas podsjetili na obećanje predsjednika dato još 2010. godine za izgradnju fiskulturne sale OŠ PP Njegoš da ga podsjetite. Ovo vam govorim zbog načina na koji Vlada dijeli novac, a tim i građane Istočnog Sarajeva jer dok nekim nema novca za osnovne potrebe drugima se najavljuju milionski projekti i djeli i šapom i kapom.
• da se je privreda Istočne Ilidže u 2016. godini napravila 496 milona prometa, da su privrednici Istočne Ilidže platili 3.2 miliona poreza na plate, da je privreda Istočne Ilidže prijavila 5 miliona dobiti...

Dalje bih Vas podsjetio:

• da je Vlada RS prodala Telekom RS 2006. godine koji je osnovan na Sokocu za 646 miliona eura. Sada vas pitam koliko je radnih mjesta u Republici Srpskoj otvoreno dok se krčmio ovaj novac?
• da je u poslednje dvije godine Republiku Srpsku napustilo 100.000 ljudi (sigurno bježe od vrućeg kolača).
• da je Republika Srpsku zadužena preko 5 milijardi KM, dakle svaki naš stanovnik sa oko 5000 KM.
• da su sistem zdravstvenog i penizionog osiguranja RS na koljenima.
• da su Željeznice i Šume RS u katastrofalnom stanju.
• da ste zaboravili na radnike RAOP-a i obećanja koja su njima data.
• da ni jedna vlast ne toši pare SNSD-a, DNS-a, SP-a kao ni SDS-a, PDP-a i NDP-a niti svoje lične, već narodne pare svih građana.

A na kraju želim da pozovem Vas i vaše partijske kolege da zajedno sa Tužilaštvom RS uhapsite sve članove SDS-a koji su se na bilo koji način ogrješili o zakon ili da tužolaštvo procesuira sve one koji iznose lažne podatke za koje nemaju dokaze.

 

 

Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh