Boračka organizacija ''Ilidžanski borac'' sanirala krov porodici poginulog borca

Napišite komentar

boracka renoviranje krova3Opštinska boračka organizacija (OBO) ''Ilidžanski borac'' realizovala je projekat sanacije krova na porodičnoj kući Đorđe i Rajke Ždrale, roditelja Dragana Ždrale, poginulog borca Vojske Republike Srpske (VRS).

Prema riječima Gorana Šehovca, predsjednika ''Ilidžanskog borca'', prilikom obilaska porodica poginulih boraca VRS evidentiran je problem koji imaju Đorđo i Rajka.

- Krov na njihovoj porodičnoj kući bio je u lošem stanju zbog godina starosti (preko 40 godina), ali i usljed ratnih dejstava, jer se kuća cijelo vrijeme rata nalazila u zoni razdvajanja i borbenih dejstava u naselju Krupac. Pokrenuli smo akciju prikupljanja novca i konačno došli do realizacije ovog projekta. Urađeno je skidanje crijepa, zamjena dotrajale građe, postavljanje daske, izolacije, letve i podletve, te postavljanje lima, i oluka na krov. Vrijednost radova iznosila je oko osam hiljada konvertibilnih maraka – kazao je Šehovac i podsjetio da ovo nije prva, a neće biti ni posljednja ovakva akcija u organizaciji ''Ilidžanskog borca''.

Sredstva za rekonstrukciju krova obezbijedila OBO ''Ilidžanski borac'' uz svesrdnu pomoć Marinka Božovića, načelnika Opštine Istočna Ilidža, a akciju su pomogli još doo ''DELTA'' i Grad Istočno Sarajevo.

Đorđo Ždrale, zahvalio se Boračkoj organizaciji.

- Šta drugo da kažem nego hvala Boračkoj organizaciji i predsjdniku Goranu, koji su prepoznali i riješili naš problem, te pokazali da mi, roditelji poginulih boraca, nismo zaboravljeni – rekao je Ždrale.

Dragan Ždrale bio je pripadnik 2. Sarajevske lake pješadijeske brigade VRS. Rođen je 11. septembra 1970, a poginuo 7. jula 1992. godine na položaju Straišta.


  • Izvor: sarajevo-rs.com
Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh