Bogdanić obećao pomoć Domu zdravlja Han Pijesak

Napišite komentar

bogdanic han pijesakMinistar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske posjetio je opštinu Han Pijesak gdje je razgovarao sa rukovodstvom i zdravstvenim radnicima Doma zdravlja, koji su u štrajku prethodnih dana.

Ministar je obećao pomoć ovoj zdravstvenoj ustanovi u Han Pijesku rekavši da će Vlada uplatiti dio doprinosa da bi se odblokirao račun Doma zdravlja, nakon čega će početi isplata zaostalih plata zdravstvenim radnicima.

Štrajkači nisu bili u hodniku kao prethodnih dana, ali su se brzo okupili. Uz obećanja, ministar im je poručio da se vrate na posao.

Oni koji su bili prisutni i na zvaničnom sastanku i dalje nisu zadovoljni

„Ko je šta pronevjerio, a ne konkretno šta smo mi htjeli, nas interesuju plate, a ne ko je šta uradio. Vi imate sud, papire, tužite, idite tjerajte dalje, a vi nama dajte naše plate“, rekla je Ljubica Kovačević, računovođa u Domu zdravlja u Han Pjesku.

Za dug od skoro dva miliona i isplatu enormno visokih plata neko mora da odgovara, izričiti su u opštinskoj upravi.

Podržavaju medicinare, ali podsjećaju da oni nisu ti koji su ih uveli u milionska dugovanja.

„Rješenje smo našli u razgovoru sa ministrom. Moraju se uraditi neke predradnje, a mora se uraditi i analiza poslovanja od 2008. do 2016. kada je i nastao i taj dug od million i 740 hiljada maraka“, rekao je Vlado Ostojić, načelnik opštine Han Pjesak.

„Sistematizacija nije adekvatna. Da su radnici sistematizovani sa nižom stručnom spremom, a imaju plate više nego što je to sistematizacijom predviđeno i evo danas smo se dogovorili da to menadžement reguliše“, izjavio je Bogdanić.

 

 

Napomena i uslovi komentarisanja
Napomena: Komentari čitalaca ne predstavljaju stav redakcije portala Sarajevo-RS.com. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se periodično pregledava i neprikladni komentari se uklanjaju. Sarajevo-RS.com zadržava pravo brisanja komentara, kao i blokiranja korisničkog imena bez najave i bez objašnjenja.
Uslovi komentarisanja: Strogo je zabranjen govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke. Administrator će izbrisati sve komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.
Prijavite se napišite svoj komentar...
Prijavi se putem
ili ostavi komentar kao gost
Učitavanje komentara... Komentar će biti osvježen nakon 00:00.

Budite prvi i dodajte komentar.

nazad na vrh